Par som vandrar längs Skåneleden

Skåneleden

Att vandra i vackra Skåne är en fröjd. Den 118 mil långa Skåneleden är uppdelad i flera olika sträckningar, så att du enkelt kan välja den terräng och tur som passar dig bäst. Tidigt på våren och försommaren är en skogsvandring bland skir grönska och bokskogsstammar en härlig upplevelse. Senare på sommaren när havets vikar blivit varmare, föredrar många närheten till havet. På Österlen hittar du ett rikt mat- och kulturliv. Vill du i stället njuta av folkmyller och strandliv ligger Båstad, Torekov och Mölle i anslutning till leden.

Missa inte Kullens dramatiska kustlinje eller vandra i gulröd bokskog på Österlen i oktober. Gå i snapphanarnas fotspår i norra Skåne eller vandra genom de väldiga bokskogarna i Söderåsens nationalpark. Det finns hur mycket som helst att uppleva längs Skåneleden.

Skånes lokaltrafik är tillräckligt bra för att du ska kunna njuta av de bästa sträckorna från A till B, i stället för att bara hitta rundvandringar. På vissa sträckor kan du övernatta i vindskydd, stugor och kojor. Men Skåneleden upplevs också med fördel med tält och ett litet kök i packningen. Skåneleden kan förstås också upplevas med utgångspunkt från något av våra många vandrarhem. På sträckorna Båstad-Löddeköping via Torekov och Jonstorp, Skäralid-Ekerödsrasten och Ystad-Brösarp via Simrishamn finns många bekväma boenden på dagsetapperna om du inte vill ha med dig tält.

skåneleden karta
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.