Sommarvandring med bad i Ensjön 2023

Skargard

Aktivitet

STF Norrköping

19 Jul

 • 19

  Jul

  2023

Gratis

Medlem i STF

50 kr

Inte medlem
Anmälan till vandringsledaren Monica Englund, tel 070-615 08 84 senast 18/7. STF-medlem ingen avgift. Övriga betalar 50 kr.
Vi vandrar 5-6 km i skogen och vidare mot någon av Ensjöns badplatser. Monica guidar oss i naturen och bland äldre och nyare bebyggelse. Svårighetsgrad MEDEL. Tag med matsäck och badprylar!
 • Senaste datum för anmälan: 18/07
 • Samling: Kvarnberget,, ändhållplats för spårv-linje 2, Norrköping. , 11:00
 • Plats: Vid Ensjön
 • För vem? Alla

Typ av aktivitet: Vandring

Aktiviteter

 • 14 Jan - 14 Jan 2052

  • 14

   Jan

   2022

  • 14

   Jan

   2052

  Svårighetsgrader vid vandring

  Våra vandringar har graderna LÄTT -MEDEL - UTMANANDE. För att få en njutbar och säker vandring, som passar just dig, läs "Svårighetsgrader vid vandringar". Klicka på DOKUMENT på STF Norrrköpings startsida.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 25 Apr - 27 Apr 2053

  • 25

   Apr

   2023

  • 27

   Apr

   2053

  Studiefrämjandet

  Vi arrangerar våra aktiviteter i samarbete med Studiefrämjandet, där Svenska Turistföreningen är en av medlemsorganisationerna.

  Läs mer

  Pris

  Medlem: Gratis

 • 10 Jun - 18 Jun 2023

  • 10

   Jun

   2023

  • 18

   Jun

   2023

  Vandringsvecka i södra Bohuslän 10 - 18 juni 2023

  De 2 första nätterna kommer vi att bo på STF Gustafbergs Badhotell och vandrarhem som ligger kustnära i fjorden in till Uddevalla. Där kostar en bäddplats mellan 335 och 435 kr natten och 21 bäddar är preliminärbokade . Frukostservering finns inte, så vi får ordna med det själva och det finns gott om plats i självhushållningsköket. Därefter kommer vi att bo på i Ljungskile på ett STF vandrarhem och 30 bäddar är preliminärbokade. Det finns möjlighet att bo i enkel- eller dubbel rum. Enkelrum kostar 400 kr och dubbelrum 600 kr per dygn. Hur ni vill bo bokas i samband med anmälan till aktiviteten. Där finns frukost att beställa för den som vill ha det bekvämt. Ljungskile ligger mitt emellan Uddevalla och Stenungsund och från boendet har vi utsikt mot både Bredfjället och en havsvik. Dessutom går E6 genom och det gör det lätt att komma ut på Bohusleden, Kustleden, Orust Tvärs och andra vandringsleder. Det finns möjlighet att vara med under kortare tid av denna vecka, så du är välkommen även om du inte kan vara med hela tiden. Tag med lakan och STFs medlemsbevis för att få rabatten på boendena. För alla som anmäler sig ordnas en studiecirkel i Studiefrämjandets lokal, Kungsgatan 53, Norrköping. Där vi lära oss mer om resmålet, om vilka vandringar och utflykter som vi ska göra. Den omfattar tre tillfällen, så meddela vilken veckodagar som passar bäst. I samband med studiecirkeln planerar vi hur alla transporterar sig till boendet.

  Läs mer

  SVÅRIGHETSGRAD: Under cirkeln planeras vandringsturerna. Vi anpassar svårighetsgraden efter deltagarnas förmåga och önskemål. Ansvarig: Kari Adolfsson. ANMÄLAN senast 9 april till kari.adolfsson@live.se eller 073-6978638.
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 11 Jun

  • 11

   Jun

   2023

  Kärlekens trädgård i Lilla Vik, Gryt

  När Rhododendron blommar åker STF Norrköping på guidad tur och beskådar Kärlekens trädgård med dess 700 olika rhododendron och många andra blommor och växter. Där finns också en skulpturpark. Vi tar med matsäck och äter efter guidningen. Plats att äta finns vid havet eller i trädgården.

  Läs mer

  Guidningen tar cirka 1,5 timme. Restiden är ca 1 tim 15 min enkel resa. Ange vid anmälan, om du har bil och kan ta passagerare, eller om du behöver skjuts. Kostnad tillkommer för samåkningen, ca 2x7 mil vilket blir ca 115 kr/passagerare. Anmälan senast 6 juni. För mer information och anmälan, kontakta Tomas Svedman, 0735-031735. Helst på mejl till tomas@kickers.net
  Pris

  Medlem: 75 kr

  Icke-medlem: 150 kr

 • 15 Jun

  • 15

   Jun

   2023

  STF Nybörjartur

  VÄLKOMMEN UT PÅ NYBÖRJARTUR! Denna kostnadsfria vandringstur är en tre timmars introduktion till vandring och friluftsliv. Vi välkomnar er, som är från 15 år och uppåt. Vi startar i Klockaretorpet klockan 17.15. Under turen görs ett antal stopp där turledaren delar med sig av grundläggande kunskap om vandring och friluftsliv. Vi kommer bland annat prata om hur man kan tänka när man planera en vandringstur, vilken utrustning som kan vara bra att ha samt vad man bör veta om Allemansrätten. Svårighetsgaraden är LÄTT och distansen är 3-4 km. STF Nybörjartur är en del i en omfattande satsning som STF gör kopplat till just vandring och friluftsliv i låglandsterräng. Syftet med STF Nybörjartur är att erbjuda tillfällen där den ej så friluftsbevandrade både får en trevlig vandringsupplevelse och samtidigt ny kunskap. Efter turen vill vi att deltagarna känner en ökad trygghet och lust kring att vistats i naturen. Vi vill helt enkelt inspirera fler till att ta klivet ut på vandringsleden. OCH DU FÖRANMÄLER DIG ALLTSÅ SENAST 14 JUNI VIA MEJL TILL dan.wennerholm@stfturist.se

  Läs mer

  OBS! DATUMET FÖR VANDRINGEN HAR ÄNDRATS! Vad behöver man ha med sig? Egentligen inte så mycket alls. Vi kommer att gå på en kortare tur i naturmiljö som är lätt att ta sig fram i. Det behövs inga grova vandringskängor, men finskorna kan man lämna hemma. I övrigt gäller principen: kläder efter väder. Medtag även en liten ryggsäck packad med fylld vattenflaska, fika och extra kläder beroende på väderlek. Sittunderlag kommer ni få låna av turledaren. Turen leds av Dan Wennerholm som är projektledare vid STF:s kansli i Stockholm. DELTAGARANMÄLNINGAR och eventuella frågor skickas senast 14 juni till dan.wennerholm@stfturist.se
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 08 Jul

  • 08

   Jul

   2023

  Brostugans Örtagård

  När sommaren är som vackrast får vi med hjälp av vår ciceron Jan Persson en inblick i Brostugans Örtagårds historia, om dess odlingar samt nutida händelser. Så ladda med frågor!  Vi ses lördagen den 8 juli klockan 9.15 och går gemensamt längs Motala Ström till Brostugans Örtagård. Mötesplats är där St Persgatan och Nygatan går ihop i korsningen mot Humpgatan. Närmsta hållplats är Strömbacken eller Väster Tull. Efter Jans presentation, som börjar kl 10.00, finns det plats att njuta av egen medhavd fika i denna unika miljö - rekommenderas varmt.

  Läs mer

  Obs! det saknas sanitära bekvämligheter och tillgång till rinnande vatten. Anmälan sker till: ann-mariebj@hotmail.com  och det är först till kvarn som gäller, eftersom antalet deltagare är begränsat till 15 personer. Gratis för medlemmar. Övriga betalar 50 kr
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 09 Jul

  • 09

   Jul

   2023

  Stadsnära vandring Loddby - Herstaberg

  Vi vandrar ca 7 km och ser villaområden, f.d industriområde, småbåtshamn och skogsdungar. Vi får se glimtar av Pjältån och Bråviken. Vi går på stigar, grus- och asfaltvägar. Svårighetsgrad MEDEL. (Tidigare angavs LÄTT, men en del naturstigar är risiga och knöliga.) Ta med matsäck för 2 raster. Bilar behövs, säg till om du kan skjutsa. Samåkning planeras från Folkborgen, Norrköping kl 10.30.

  Läs mer

  Samling vid Loddby Idrottsplats (postadress Fodervägen 5, Åby) Anmälan till Elisabet Nyström senast 7 juli till karingtand@hotmail.com eller tel 073 056 38 62. STF-medlem gratis, övriga betalar 50 kr
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 19 Jul

  • 19

   Jul

   2023

  Sommarvandring med bad i Ensjön 2023

  Vi vandrar 5-6 km i skogen och vidare mot någon av Ensjöns badplatser. Monica guidar oss i naturen och bland äldre och nyare bebyggelse. Svårighetsgrad MEDEL. Tag med matsäck och badprylar!

  Läs mer

  Anmälan till vandringsledaren Monica Englund, tel 070-615 08 84 senast 18/7. STF-medlem ingen avgift. Övriga betalar 50 kr.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 23 Jul

  • 23

   Jul

   2023

  Blåbärsvandring 2023

  Vi vandrar ca 7 km i härliga Jurslaskogen, med sprickdalslandskap och hällmarkstallskog. Vi håller lugnt tempo, plockar blåbär och badar. Medtag matsäck för två raster. Svårighetsgrad: LÄTT. Avgift ej medlem 50 kr

  Läs mer

  ÄNDRAT DATUM! Samling vid Lillsjöstugans parkering i Jursla. Obs! Promenad från busshållplats Lillsjövägen, Jursla till startplatsen är ca 1 km uppförsbacke. Där bebyggelsen slutar, gå 50 m åt vänster, i riktning mot Lillsjösugan. Vi är ute ca 5 timmar. Ansvarig: Gunilla Andersson. Anmälan senast 22 juli till gunilla.a70@gmail.com eller 070-3062976
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 12 Aug

  • 12

   Aug

   2023

  Båttur med S/S Moa 2023

  I fjol blev denna båttur överbokad! Vi chartrar därför åter den mycket lilla ångslupen S/S Moa, byggd för ca 100 år sedan och nu kärleksfullt renoverad av entusiaster i Norrköpings Ångbåtsförening. En timmas båttur på Strömmen, centralt i Norrköping. Vid stort intresse kan vi få fler avgångar samma dag.

  Läs mer

  Anmälan till Elisabet Nyström tel: 073 056 38 62 mejl: karingtand@hotmail.com
  Pris

  Medlem: 125 kr

  Icke-medlem: 175 kr

 • 20 Aug

  • 20

   Aug

   2023

  Vandring i Övre Hävla Bruks omgivningar

  Vi vandrar med Kari Adolfsson en slinga norrut runt Axsjön och en slinga söderut runt Östersjön. Vandringen blir sammantaget ca 13 km med två raster. Svårighetsgrad: MEDEL. Mer info här på hemsidan i början av augusti. Avgift: ej medlem 50 kr.

  Läs mer

  Samling för samåkning utanför Folkborgen kl. 9.30. Anmälan senast 19 augusti till kari.adolfsson@live.se eller 073-697 86 38. Ange vid anmälan, om du har bil och kan ta passagerare, eller om du behöver skjuts.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 26 Aug

  • 26

   Aug

   2023

  Vikbolandsstruts - Guidning, lunch och gårdsbutik

  Vikbolands Struts är ett familjeföretag som funnits i över 25 år. Här kan vi se ett 100-tal strutsar i olika åldrar, ute och inne. Vi får en intressant visning och äter sedan varmrätt med grillad struts, potatisgratäng, sallad, dryck och kaffe på maten med strutsäggskaka. I gårdsbutiken kan vi hitta trevliga varor med strutsanknytning samt strutskött, nötkött och flera olika sorters viltkött.

  Läs mer

  Anmälan senast 20/8 till eva.celion@gmail.com eller sms 073-358 08 17. Ring inte! Eva jobbar dag-, ibland kvällstid. Ange vid anmälan, om du har bil och kan ta passagerare, eller om du behöver skjuts. Samåkning från Norrköping 10.00. Visningen startar kl 11.00. Avgiften hamnar mellan 249 kr och 299 kr/person, beroende på hur stor grupp vi blir. Då du fått besked av färdledaren, att du fått en plats till den här aktiviteten och fått information om vad kostnaden blir, betalar du in din avgift, helst till Swish 123 094 32 17. OBS! Skriv meddelande STRUTS. Meddela om du inte har Swish, så får du vidare instruktioner,
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 09 Sep

  • 09

   Sep

   2023

  Abborreberg - Marby, Vandringens dag 2023

  Vi gör en LÄTT vandring i skog och villaområden, ca 5 km, med två raster för medhavd matsäck. Kluriga tipsfrågor att besvara!

  Läs mer

  Klockslaget är preliminärt. Mer info då aktuell tidtabell finns. Färdledare är Monika Englund. Anmälan senast 7/9 till monicenglund059@gmail.com eller 070-615 08 84.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 09 Sep

  • 09

   Sep

   2023

  H-tallens rundslinga - Vandringens dag 2023

  Vi vandrar H-tallens rundslinga på Östgötaleden, ca 10 km.. En längre rast vid vindskydd. Medtag matsäck. Svårighetsgrad MEDEL. Samåkning från parkeringen utanför Folkborgen kl. 09.30 eller vid startpunkt parkeringen nära Glotterskogens reservat kl. 10.00.

  Läs mer

  Färdledare: Kari Adolfsson. Anmälan senast 8/9 till kari.adolfsson@live.se eller 073-697 86 38.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 18 Sep

  • 18

   Sep

   2023

  Vätternakvariet och stadsnära vandring i Motala

  Vi tar tåget till Motala. På akvariet finns fiskar från Vättern, men även från tropiska vatten. Entré max 60 kr. Efter lunch på restaurang 71:an tar vi en LÄTT vandring 5 km bland villor och sjönära natur vid Råssnäsuddens friluftsområde. Där kan vi spana ut över Vättern! Ta med vattenflaska och sittunderlag. Kanske även lätt matsäck, om du orkar efter lunchen.

  Läs mer

  AVGÅNGSTIDEN 09.18 ÄR PRELIMINÄR! Mer info då aktuell tidtabell finns. Köp dygnsbiljett normalpris. Sista etappen på din hemresa kan infalla under högtrafik. Hemresetiden anpassas efter vandrarnas förmåga och dagens väder! Ansvarig: Elisabet Nyström. Anmälan senast 15/9 till karingtand@hotmail.com eller 073-056 38 62. Ej STF-medlem betalar 50 kr för att deltaga.
  Pris

  Medlem: Pris ej bestämt

 • 23 Sep

  • 23

   Sep

   2023

  Drottninggatan - guidning med Peter Kristensen

  Historiejournalisten och författaren Peter Kristensen föreläste vid vårt senaste årsmöte. Nu får vi följa homom till fots i centrala Norrköping, där han presenterar Drottninggatans arkitektur och historia.

  Läs mer

  Anmälan senast 21/9 till tomas@kickers.net eller 073-503 17 35. Då du fått din anmälan bekräftad, ska du betala, helst med swish till 123 094 32 17. Skriv DROTTNINGGATAN som medelande
  Pris

  Medlem: 70 kr

  Icke-medlem: 120 kr

 • 01 Okt

  • 01

   Okt

   2023

  Vandring Björkviken runt 9 km

  Vi gör en MEDELsvår vandring norr om Åby. Färdledare är Kari Adolfsson. Medtag matsäck.

  Läs mer

  Samåkning från parkeringen utanför Folkborgen kl 09.30. Vandringen börjar sedan vid Hults Bruks parkering. Anmälan senast 30/9 till kari.adolfsson@live.se eller till 073-697 86 38.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 06 Okt

  • 06

   Okt

   2023

  Vin- och ostprovning

  Vi provar ca 6-7 viner ur Wineshare Swedens trevliga sortiment samtidigt som vi gör en mycket intressant ostprovning och ser vad som passar till vad. Olivolja kommer också att finnas till försäljning. Efter provningen serveras en enkel måltid samt kaffe och kaka. Wineshare Sweden är en lokal vinimportör, som finns i Norrköping. Wineshare Sweden har åtskilliga viner på Systembolaget.

  Läs mer

  Anmälan senast den 15 september till Christer Goldhammer christer@goldhammer.se eller 0708108270. Kostnad inkl. dryck, förtäring och föredrag/information: medlemmar 595:- och 695:- för de som inte är medlemmar. Begränsat antal deltagare!
  Pris

  Medlem: 595 kr

  Icke-medlem: 695 kr

 • 08 Okt

  • 08

   Okt

   2023

  Vandring i Korsnäs med Mikael Burgman

  Korsnäs är ett nybildat reservat i Söderköpings kommun. Mikael Burgman, reservatsförvaltare på Länsstyrelsen, är vår guide. Här i detta kulturlandskap finns grova och gamla barrträd, hävdade marker med gamla ekar och ett värdefullt vattendrag, Passdalsån. Linköpings stift är markägare och har genom sin arrendator vårdat betesmarkerna. Vi gör en 3-4 km MEDELSVÅR vandring längs en bäckravin till en gammal kvarn och över ett berg tillbaka.

  Läs mer

  Anmälan till Tomas Svedman senast 6/10, tomas@kickers.net eller 073-503 17 35 Ta med fika samt korv att grilla. Kostnad endast för samåkning. Ange vid anmälan, om du har bil och kan ta passagerare, eller om du behöver skjuts.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 12 Okt

  • 12

   Okt

   2023

  Studiebesök hos Nodra vid Häradsudden

  Vad händer med våra sopor efter att de slängts i soptunnan? Är det något du funderat över, så ska du följa med till Nodras anläggning vid Häradsudden. Där berättar Peter Nimrodsson, enhetschef för "Drift och Underhåll" hos Nodra om hela sopkedjan! Sedan går vi utomhus och tittar på vad som händer rent fysiskt med en del av soporna.

  Läs mer

  OBS! Samåkning kl 12.30, och den sker denna gång från pendlar-parkeringen i Himmelstadlund i Norrköping. Närmsta busshållplats är Vattenverksvägen, linje 10. Visningen börjar kl 13.00. Ansvarig: Sofie Wahrby. Anmälan senast 5/10 till swahrby@gmail.com eller 076-721 60 20
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 15 Okt

  • 15

   Okt

   2023

  Vandring söder om Näfssjön

  Samåkning från Folkborgen. Väg 51 mot Finspång har en avfart, skyltad mot Lotorp. I denna vägförgrening finns en pendlarparkering, och därifrån går vi. Vi gör en ca 10 km MEDELsvår vandring på både väg och stig. Medtag matsäck. Färdledare är Kari Adolfsson

  Läs mer

  Anmälan senast 14/10 till kari.adolfsson@live.se el 073-697 86 38.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 19 Okt

  • 19

   Okt

   2023

  Studiebesök på Returpack

  Vi besöker den imponerande anläggningen på Händelö, som tar emot hela Sveriges pantflaskor och -burkar. Vi får en rundvandrinng i produktionsanläggningen samt en presentation av verksamheten. Besöket tar ca 1,5 timme.

  Läs mer

  Anmälan senast 17/10 till tomas@kickers.net eller Tomas 073 503 17 35. Samling vid entrén, Hanholmsvägen 67. Returpack ligger 4 km från Resecentrum. Kollektivtrafik saknas denna tid på dygnet. Kan du erbjuda, eller behöver bilskjuts, nämn detta vid anmälan! Begränsat antal platser.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 21 Okt

  • 21

   Okt

   2023

  Vandring öster om Sörsjön

  Samåkning från parkeringen utanför Folkborgen kl. 09.30. Vandringen startar från parkeringen vid IFK:s orienteringsklubbstuga Duvhult. Vi går en MEDELsvår rundslinga mellan Sörsjön och Näkna, ca 12 km. Färdledare är Kari Adolfsson. Medtag matsäck.

  Läs mer

  OBS! Denna höstvandring är på en LÖRDAG! Anmälan senast 20/10 till kari.adolfsson@live.se eller till 073-697 86 38.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 26 Okt

  • 26

   Okt

   2023

  "Konsten att betrakta konst" eller hur man blir konstexpert på 60 minuter

  Föreläsning av författaren och filosofen Joel Miller som inspirerande pratar om ämnet att betrakta konst. Joel är medlem i STF Norrköping!

  Läs mer

  Ansvarig:Tomas Svedman. Anmälan senast 24/10 till tomas@kickers.neteller till 073-503 17 35.
  Pris

  Medlem: 30 kr

  Icke-medlem: 100 kr

 • 09 Nov

  • 09

   Nov

   2023

  Föreläsning om familjen Wahren

  Föreläsning om familjen Wahren som i generationer som har format mycket av Norrköpings industri-historia och står bakom 70 procent av industribyggnaderna i industrilandskapet. Tid ca 1 timma. Alla är välkomna. Ingen avgift.

  Läs mer

  Anmälan till Tomas Svedman senast 7/11 till tomas@kickers.net eller till 073-503 1735.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 11 Nov

  • 11

   Nov

   2023

  Finca Solmark – handla ekologiska frukter och grönsaker, solmogna, nyligen skördade i Malaga!

  Välkommen till Finca Solmarks lager på Idögatan 28 i Linköping för att höra ägaren Pelle Lundborg, tillfälligt hemma från Spanien, berätta om sin ekologiska gård som ligger utanför Malaga i Spanien! Några gånger i månaden fyller de sitt lager i Linköping med nyskördade produkter från gården. Frukt och annat packas sedan och skickas över hela Sverige till framförallt privatpersoner. Vi provar gårdens egen honung, vi får också smaka den egna olivoljan och mamma Annette bjuder oss på frukt och grönt för årstiden. Har vi tur får vi även testa hennes fantastiska mandelbröd. Det finns självklart tid avsatt för oss så att vi kan handla på butikslagret. Kan du inte följa med denna dag så går det att lägga en beställning på hemsidan ekologiskfrukt.se/ Mer info: fincasolmark.com eller sök Finca Solmark på Facebook.

  Läs mer

  Samling för samåkning utanför Folkborgen i Norrköping kl. 9.00. Visningen i Linköping beräknas börja kl 10.00. Kostnad samåkning 50 kr. Anmälan senast 5/11 till eva.celion@gmail.com eller sms 073-358 08 17. Ring inte! Eva jobbar dag-, ibland kvällstid.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 15 Nov

  • 15

   Nov

   2023

  HLR-kurs - Röda Korset

  Kursen syftar till att ge deltagarna följande grundläggande kunskaper i livräddande första hjälpen inklusive hjärt-lungräddning: KUNNA kontrollera livstecken och skapa en öppen luftväg. KUNNA placera en medvetslös person i stabilt sidoläge. KUNNA larma. KÄNNA TILL 1177 Vårdguiden. KUNNA utföra hjärt-lungräddning (HLR) på vuxen . KUNNA använda en hjärtstartare i kombination med hjärt-lungräddning. KUNNA hjälpa till att få bort ett föremål vid luftvägsstopp. KÄNNA TILL vikten av direkt tryck vid kraftig blödning. KUNNA lägga ett tryckförband vid blödning.. KUNNA förebygga cirkulationssvikt. KÄNNA TILL hur olycksfall kan förebyggas. KUNNA GE första hjälpen med hjälp av AKUT-testet vid misstanke om stroke KÄNNA TILL vikten av att tänka på egen och andras säkerhet i olyckssituationer.

  Läs mer

  Inga speciella förkunskaper krävs. I kursen ingår mycket praktisk övning. Vi rekommenderar därför oömma kläder. Anmälan till Christer Goldhammer på christer@goldhammer.se eller 0708108270 senast den 1 november.
  Pris

  Medlem: 125 kr

  Icke-medlem: 200 kr

 • 10 Dec

  • 10

   Dec

   2023

  S:ta Maria kyrka i Ektorp

  Det finns fyra syrisk-ortodoxa församlingar i Norrköping. Vår lokalavdelning har tidigare besökt tre av dem. Nu får vi lyssna på mässan i Ektorp och höra mer om kyrkans verksamhet. Frivillig kollekt.

  Läs mer

  Som brukligt i dessa församlingar börjar söndagens mässa med böner, med få besökare i bänkarna. "Drop-in" praktiseras. Den starttid vi angett har rekommenderats av vår kontaktperson i församlingen. Ansvarig: Elisabet Nyström. Anmälan senast 7/12 till karingtand@hotmail.com eller 073-056 38 62.
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: Gratis

 • 14 Dec

  • 14

   Dec

   2023

  Norrköping Light Festival 2023

  Norrköpings innerstad lyses under december upp av spektakulära ljusinstallationer och konstverk. Elisabet Nyström guidar oss. Vi går i lugn takt i de vackert upplysta kvarteren. Långa trappor förekommer. Vi går två slingor, 1,5 km + 2 km. Gå den första eller båda. Mellan slingorna tar vi en rast utomhus för medfört kvällsfika. Ta med varma kläder och sittunderlag.

  Läs mer

  Anmälan senast 13/12 till Elisabet Nyström tel/sms 073 056 38 62 eller karingtand@hotmail.com
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 20 Jan

  • 20

   Jan

   2024

  Livet i Norrköping år 1758

  Norrköpings Tidningar är den äldsta tidningen i Sveriges, som ännu utkommer i pappersformat. Vi fikar och läser tillsammans Norrköpings Tidningars förstanummer. Här kan man läsa om kändisar som besöker stan, dagspriset på matvaror, dödsfall, vad som händer i hamnen, samt en uppmaning till läsarna att bidraga med inlägg. Alltså precis som år 2024! Kommentator är Elisabet Nyström.

  Läs mer

  Anmälan senast 17/1 till karingtand@hotmail.com eller till 073-056 38 62.
  Pris

  Medlem: 30 kr

  Icke-medlem: 80 kr

 • 18 Feb

  • 18

   Feb

   2024

  STF Norrköping årsmöte 2024

  Tag del av året som gått och de spännande äventyr som väntar framöver! Årsmötesförhandlingar och information från STF centralt och/eller ett mycket spännande och intressant föredrag.

  Läs mer

  Anmälan senast den 1 februari till Christer Goldhammer christer@goldhammer.se eller 0708108270. STF-medlemmar är välkomna. Årsmötesförhandlingar och föredrag/information samt dryck och förtäring är gratis för våra medlemmar.
  Pris

  Medlem: Gratis

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.