STF Siaröfortet Skärgårdskrog och pensionat

Hållbarhet

Vi på Siaröfortet är stolta över att ha avgivit STFs hållbarhetslöfte. Hållbarhet är viktigt för oss, inte minst eftersom vi är verksamma i en unik och känslig miljö. Vi strävar efter att hela tiden förbättra oss och tänka på vad vi gör i vår dagliga verksamhet.

I vår dagliga verksamhet finns också många bevis på hållbara insatser. Här är några:

• Vi gör vårt eget vatten. Med hjälp av vår avsaltningsanläggning kan vi rena Östersjöns vatten till väldigt gott dricksvatten. På så sätt slipper vi belasta grundvattnet. Vi erbjuder också en produkt som vi är stolta över!

• Vi komposterar det som går av matavfallet från vårt kök. Dessutom jobbar vi ständigt med utformning och utbildning av köksanställda för att minska matsvinnet hos oss själva men även från gästerna.

• Tvätt, disk och städ sker med miljömärkta rengöringsmedel.

• Vi sopsorterar i den mån det går utifrån den hantering Österåkers kommun erbjuder.

• Vi försöker göra det så lätt som möjligt för gästen att göra rätt val!

Med ödmjukhet tar vi oss an uppgiften att göra Stockholms skärgård mer tillgänglig. Tack för att du är med oss och bidrar till en hållbarare och rikare skärgård!

Bra att veta när du bokar

Under perioden 20/4-18/6 och 16/8-21/10 endast gruppbokningar. Kontakta anläggningen via e-post fortet@antrophia.se

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.