STF Nätsjö udde Grythyttan

Mer om STF Nätsjö udde Grythyttan

Nätsjö Udde ligger i nordöstra Bergslagen, strax norr om Grythyttan och cirka tio mil från Örebro. I norränden av sjön Nätsjön, på en talludde, öppnar sig himlen och ger en fantastiskt vacker vy. I söder tronar berg där det brutits silver och sjön har ett speciellt utseende med sina öar och vikar. Här trivs storlommen och det är magiskt när stora flockar samlas för att ”dansa” ute på det djupa vattnet. I omgivningens mäktiga skogar, porlande vattendrag och lugna insjöar slösar naturen på sina rikedomar. Hit har människor kommit och tillsammans skapat bergsbruk sedan medeltiden.

Nätsjö Udde har kommit till som en mötesplats för dig som vill vara i ett sammanhang där naturen är viktig. Vandra på leder eller gå lite vilse med en trygg guide som lotsar dig hem. Lär dig hitta med karta och kompass men också att utveckla din egen förmåga att läsa av naturen. Samvaron kan variera från de behov var och en har, allt från avskildhet till småprat eller storytelling vid brasan eller i bastun. Kanske sitta i ekan och meta abborre och lära dig rensa och steka din färska fisk till middag. Ta en tur med kanoten och utforska vikar med stora stenbumlingar och klippor i vattenlinjen. Prova balansen på en modern SUP-bräda, ramla i det källklara vattnet som ofta får en behaglig temperatur inne i viken. Avsluta dagen med ett bastubad innan du drar dig tillbaka till din egen timmerstuga där du kryper ner i de sköna, bäddade sängarna för en god natts sömn.

Jag som driver vandrarhemmet heter Kerstin och här finns också hunden Sam, en snäll och social labradoodle-hane. Jag och mina fyra barn med familjer har alla växt upp med att vara på Nätsjö Udde och jag är väldigt glad att få välkomna er gäster till denna unika plats.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.