Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Nätsjö Udde Grythyttan

På Nätsjö Udde bor du ”off-grid”. Här finns varken el eller rinnande vatten. Du bor i vackert timrade stugor med utsikt över Nätsjön. I stugorna har vi bäddat de sköna sängarna med ekologiska sängkläder. Vi ser också till att det finns friskt dricksvatten och ved till täljstenskaminerna för de svalare månaderna. Du åker härifrån utvilad och vi städar efter dig. På Nätsjö Udde kommer du nära naturen men med komfort – spartanskt och lyxigt på samma gång.

Alla stugorna har egna mulltoaletter som är genuint och personligt inredda. Här finns handfat och vatten i en hink och när dörren är öppen kan du få den ultimata avkopplingen med en sjöutsikt som skiljer sig åt beroende på husens väderstreck. I anslutning till den gemensamma bastun finns en solcellsdriven sommardusch och det finns också två portabla duschar som fylls på med uppvärmt vatten och kan flyttas efter önskemål och behov. En gasoldriven myggjagare fungerar mycket bra och bidrar till att utemiljön blir så gott som myggfri om sommaren.

Mat kan du laga i det välutrustade köket med både en italiensk gasolspis och en vedeldad köksspis. I den anslutande matsalen finns flera bord för dygnets alla måltider. Här finns också en stor täljstenskamin som värmer gott under årets kalla månader. Längs ena väggen finns en bred slaf med kuddar och plädar för allmänt mys. Rummet får också gärna användas för sällskapsspel och samvaro.

Nere vid nordvästra sidan av udden finns ett timrat vindhus med gasolgrill. Matplatsen rymmer tolv personer. Här finns även gasolkylskåp och en matkällare om ni har mat med er som ni vill hålla kyld. Vid strandlinjen finns en praktisk diskstation samt rensstation om fiskelyckan varit på er sida. Hit kan man även dra sig undan för avskildhet med en bok, lägga sig på slafen med en pläd och kanske slumra lite. Vid södra änden av udden kan fler gasolgrillar ställas ut efter behov och önskemål.

Liten butik

På Nätsjö Udde finns möjlighet att köpa ett mindre sortiment av vardagsspecerier. Hör av er till oss för aktuellt sortiment. Färskvaror och övrig mat handlar du lättast i Hällefors, 2,5 mil eller 30 minuter bort, där det finns ett par livsmedelsbutiker.

På Nätsjö Udde använder vi ved, gasol, levande ljus, ledlampor och batterier. Sjövattnet används för disk och tvätt, allt dricksvatten tas med av oss från kommunalt vatten. Vi ser till att detta finns på plats och det ingår i boendet (med undantag för ved till bastun där vi säljer vedsäckar på plats för detta ändamål).

Hos oss finns fyra mysigt inredda timmerstugor att boka för logi enligt nedan:

Våra stugor

”Abborren” och ”Siken” är 16 kvm vardera

De är möblerade med en kontinentalsäng och bäddade med sköna sängkläder inför er ankomst. Här finns också stolar, plädar och nattduksbord samt garderob. Under svalare månader sker uppvärmning via täljstenskaminer (ved ingår) som oftast inte behöver användas sommartid. På varje veranda finns två vilstolar med utsikt över sjön. Genom de helglasade dubbeldörrarna kan man se sjön direkt från sängen. I Siken kan hund medtagas mot en avgift.

”Gäddan”

Vår familj- eller vänskapsstugan ”Gäddan” är 25 kvm stor. Här finns en dubbelsäng om 180 cm och två 120-sängar. Här finns också stolar, plädar  och nattduksbord samt garderob. Under svalare månader sker uppvärmning via täljstenskaminer (ved ingår) som oftast inte behöver användas sommartid. På verandan finns vilstolar med utsikt över sjön. Genom de helglasade dubbeldörrarna kan man se sjön från sängarna. I Gäddan kan hund medtagas mot en avgift.

”Löjan”

Löjan är möblerad med en 120 cm säng och är ett enkelrum om cirka tio kvm. Här finns ett nattduksbord, en korgstol och ett mindre bord. Löjan är ett uppskattat rum med den mest avskilda platsen in mot den norra viken. En liten veranda rymmer en klassisk Grythyttestol där solnedgången kastar sina sista strålar ner i sjön. I Löjan kan hund medtagas mot en avgift.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.