STF Hjo/Villa Eira Vandrarhem

Mer om STF Hjo/Villa Eira Vandrarhem

Villa Eira är ett trähus byggt 1892 som är en del av Hjo Badkurort från förra sekelskiftet. Byggnaden är belägen i den anrika och lummiga stadsparken från 1876 och det mesta i staden har du på gångavstånd. Den närmaste restaurangen, Biergaten ligger bara runt husknuten. Strosa runt bland pittoreska och väl bevarade kvarter med trähus och kullerstensgator och njut av småstadscharmen med många frestande frestande glasskaféer och en charmig småbåtshamn där du kan köpa såväl färsk som rökt fisk.

För att skapa den där rätta sköna atmosfären är vandrarhemmet till stora delar inrett med tidsenliga möbler, tapeter och färger. Hos oss bor du i personligt inredda rum som speglar historiska profiler från staden, som till exempel Estrid Ericsson, en av grundarna till Svenskt tenn. Vi erbjuder 2- och 4-bäddsrum samt ett 6-bäddsrum för den större familjen eller sällskapet. Alla rum har handfat men toaletter och duschar är gemensamma. Hos oss ingår också alltid avresestäd i priset så du kan ha en avkopplande vistelse. De allra flesta rum har en egen balkong med fin utsikt över sjön Vättern. I huset hittar du ett generöst och väl utrustat gästkök samt ett gemytligt sällskapsrum med spel och böcker för den som söker lugnet och gemenskapen i huset.

För oss är hållbarhet och långsiktighet mycket viktigt. En del i detta är att vi förutom att avge STFs Hållbarhetslöfte också är gjort den internationella miljömärkningen Green Key.

För alla gäster finns en gemensam terrass där det är skönt att umgås eller bara titta ut över stadsparken. Hjo är en charmig stad som lever upp lite extra under sommaren. Det kan vara bra att känna till att restaurangen som ligger alldeles intill oss vid olika tillfällen arrangerar musikaftnar och liknande. Ett trevligt inslag som samtidigt kan innebära att musik och sorl kan höras in i vårt hus.

Cyklar, barnsäng, lakan, handduk och badrock finns att hyra. Hos oss är du också varmt välkommen att utan extra kostnad ta med din hund. Vi har tre rum med egen utgång till vår vackra stadspark med möjligheter till fina hundpromenader. Vattenskål och hundbädd finns att låna, säg till när du bokar ditt rum. Vi har både hundvänlig restaurang och glasscafé i vår närhet.

Önskar du in- och/eller utcheckning på andra tider än då receptionen är bemannad? Ange önskad tid i bokningen så försöker vi så långt som möjligt ordna detta. Vi har incheckningstid mellan kl.17-19,00.

Varmt välkommen till Villa Eira i Hjo!

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.