STF Kolarbyn Eco-Lodge

Vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får.

Vid ankomst
Ni har tillgång till era kolarkojor från kl 14 ankomstdagen till och med kl 11 avfärdsdagen. Kolarbyn har ingen bemannad reception men en värd/guide möter er i receptionen för incheckning c:a kl 14 om inget annat avtalats. Meddela ankomsttid och ring om ni blir sena.

Packlista & utrustning
Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor, varma kläder för kyliga kvällar, sovsäck, kudde, kamera, kikare, badkläder, handduk, vattenflaska och snacks. Sovsäck kan även hyras.

Toalett & dusch
I Kolarbyn finns utedass med papper, vatten och tvål. Vi har ingen dusch men ta gärna ett dopp vid Skärsjöns fina badplats som ligger alldeles intill Kolarbyn. Där finns omklädningsrum, hopptorn, sandstrand och klippor.

Elektricitet & färskvatten
Det finns ingen elektricitet alls i Kolarbyn, istället använder vi värmeljus och stearinljus (100% stearin). Varje kolarkoja har även en vedeldad kamin för uppvärmning. Dricksvatten finns att hämta i vår fina skogskälla en bit bort i skogen.

Hundar
Hundar är välkomna i Kolarbyn och i kolarkojorna. Vi ber er dock hålla koll så att de inte gräver fula gropar i marken eller stör de vilda djuren i området. Husdjur får tyvärr inte följa med på guidade turer, då rekommenderar vi istället Hånkatorps hundpensionat i Skinnskatteberg.

Om en olycka inträffar
I Kolarbyn finns en förbandslåda i förrådet och värdar/guider är utbildade i Första Hjälpen och HLR. Närmaste vårdcentral är Skinnskatteberg (3 km) akutmottagning och lasarett i Västerås (60 km). Vid brand, skada eller annan akut fara, ring 112. Kontakta även värden i Kolarbyn.

Bilparkering
Kolarbyn har gratis parkering vid grusvägen bara 50 meter från kojorna.

Roddbåt & Kanoter
I Kolarbyn finns en roddbåt och 6 kanoter för uthyrning. I priset ingår även flytvästar samt en karta över Skärsjön och lite vad du kan se under turen på sjön. Du hyr båten eller kanoterna för en halv dag.

Bastu
I Kolarbyn finns en vedeldad bastuflotte att hyra med plats för max 8 personer. Vill du hyra den privat bör du förboka för att vara säker på att få den tid du vill använda den.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.