STF Stockholm/Hellasgården Vandrarhem

Mer om STF Stockholm/Hellasgården Vandrarhem

Hellasgården i Nackareservatet strax söder om Stockholm har varit en populär friluftsanläggning för Stockholmarna ända sedan föreningen Hellas anlade gården på 1940-talet. Året om kommer folk för att delta i de många aktiviteter som Hellasgården erbjuder. Närheten till centrala Stockholm, en bussresa på en kvart, gör anläggningen till en favorit för storstadsbon som vill ut i naturen, liksom för den turistande familjen som vill ha Stockholm city på nära men betryggande avstånd. Bussen stannar just framför anläggningen.

Du bor i sjönära stugor med fyra bäddar per rum. Som övernattningsgäst har du tillgång till ett fullt utrustat kök (ca 25 m från stugorna) dygnet runt. WC och dusch i separat byggnad. Resesäng finns att låna för dig som reser med små barn.

Både café och restaurang ligger just intill stugorna och sjön. Vi strävar efter att i möjligaste mån använda närodlade och KRAV-märkta varor, och att kontinuerligt utveckla vårt sortiment av rawkost och hälsosamma produkter. Välj mellan egentillverkade smoothies, rawbollar och chiapudding. Caféet serverar även soppa, smörgåsar, korv, fikabröd, glass, frukt och godis. Restaurangen har dagens rätt och meny. Du som bor hos oss kan beställa frukost, och större grupper kan även förbeställa lunch och middag tisdag till söndag. Det är även möjligt att arrangera större middagar och fester i restaurangen. Konferensmöjligheter på anläggningen finns. Kontakta oss för mer information. Hellasgården kan abonneras för fester och middagar. (Inte restaurangen)

Hellasgården bedriver ett aktivt miljöarbete. Vi källsorterar fullt ut och strävar efter att i första hand använda KRAV-märkta produkter och miljövänliga kemikalier. Våra handdukar och sängkläder tvättas av Svanen-märkta Märstatvätten. Dusch och bastuanläggningen värms upp med bergvärme, i övrigt använder vi oss av mijöcertifierad el (vindkraft).

Hellasgården ligger på gammal kulturmark och i omgivningarna finns rester av stensättningar, järnåldersgravar och vårdkasar. Informationstavlor finns utplacerade på en del av dessa boplatser, vilket kan vara en bra inledning på en natur- och kulturhistorisk vandring.

Vill du förlänga din semester? Vi erbjuder bokningsservice till nästa STF-anläggning.

Receptionens öppettider:
Vardagar kl. 10-21
Helger kl. 10-18

Incheckning från kl. 15
Utcheckning senast kl. 11

OBS!
Incheckning efter att vi stängt receptionen är inte möjlig om du inte i god tid, minst ett dygn i förväg, meddelat oss detta. Vid sena incheckningar och tidiga utcheckningar kan du ringa 070-787 58 53.

Herrar är välkomna jämna datum och damer ojämna datum under våra öppettider. Fråga gärna personalen vid ankomsten om duschmöjligheter.

Se och Göra
Bastu, bad, bangolf, beachvolleyboll, boule, fiske, fotbollsgolf, gym, isvak/kallbad, motionsspår, mountainbike, orientering, paddling, skidspår/skiduthyrning, skridskouthyrning, tennis, vandringsleder och yoga. Hellasgården ligger i ett naturreservat, lämpat för promenader, vandring, skidåkning och löpning. Restaurangen kan abonneras för fester och middagar.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.