Hållbarhet

Boendets huvudsida: STF Lövångergården

På Lövångergården jobbar vi aktivt med hållbarhet, både på egen hand och tillsammans med andra företag. Vi har svart bälte i källsortering och vårt mål är att inte ha några grovsopor alls. Det värsta vi vet är att kasta mat, så vi är noga med beställning och tillagning med målsättningen att helt radera matsvinnet ur vår verksamhet. Vi lagar eller handlar aldrig mer mat än vad som går åt och skulle det bli mat över försöker vi sälja detta som matlådor i våffelstugan.  

Vi älskar djur och värnar om den svenska djurhållningen. Därför serverar vi endast svenskt kött och svensk kyckling. Det finns också alltid minst ett vegetariskt alternativ på vår meny och vi arbetar aktivt med lokala leverantörer och leveranser till vår restaurang.  

En annan viktig hållbarhetsaspekt är vårt sociala hållbarhetsarbete, där människors lika värde är en självklarhet. Alla som arbetar hos oss eller som besöker oss ska känna sig välkomna och uppskattade precis som de är. Vi vill få alla att känna att de är en viktig del av vår familjegård.

Vi är med i Västerbotten Experience. Det betyder att du erbjuds genuina upplevelser av Västerbottens kultur och natur när du besöker oss.  

Vi är GSTC certifierade och stolta över att blivit Nominerade till Årets Hållbara företag i Skellefteå kommun 2023 .

Se tillgänglighet och boka. Från 625 kr

Sök & boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.