Mer om boendet

Boendets huvudsida: STF Lövångergården

Övernatta i en kulturskatt

Lövångergården erbjuder övernattning i Lövånger Kyrkstads kyrkstugor i ett fint samarbete med Lövångers Hembygdsförening. Det finns 16 stycken aktiva kyrkstäder runt om i norra Sverige men enbart tre stycken som erbjuder övernattning till privatpersoner. Allt från nyfikna turister, konferensgäster och bröllopsgäster lockas till denna unika boendemöjlighet.  

Lövånger Kyrkstad byggdes redan under 1700-talet och är en av de bäst bevarade kyrkstäderna i världen. En kyrkstad är en stugby där de boende familjerna regelbundet skulle delta i kyrkans gudstjänster och förhör. Med långa avstånd blev kyrkobesöken till en flerdagars resa. När alla äntligen träffade varandra runt kyrkan blev kyrkstäderna även platsen för marknader, fester och skvaller. En mycket energifylld plats i århundranden och en självklar samlingsplats för kommunens alla invånare. 

Lövånger Kyrkstad har öppet året runt och erbjuder ett väldigt unikt boende med röda små stugor uppradade i långa rader. Under 50-talet påbörjade man en stor renovering av stugorna och sedan dess har de kontinuerligt renoverats tidsenligt för att bevaras på ett tidlöst sätt.

  • Samtliga stugor är renoverade till en god standard och är uppvärmda året runt.  
  • Bäddarna sträcker sig mellan 1-5 stycken  
  • Samtliga stugor har egen wc med dusch. Stugorna är utrustade med ett mindre pentry och ett litet kylskåp. 
  • Kostnadsfritt wifi finns i stugorna.  
  • Den ena stugan är inte den andra lik. I en av stugorna har vi till och med ett sängskåp. Det brukar vara riktigt uppskattat av de minsta besökarna.  
  • Vi har en större stuga som är tillgänglighetsanpassad. Vad gäller övriga kyrkstugor så härstammar de från 1700-talet. Exempelvis dörrkarmar, trappor och wc har därmed dimensioner som avviker från rekommenderad standard. Meddela om ni är i behov av en tillgänglighetsanpassad stuga vid bokning, så ska vi göra vårt bäst. 

.  

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.