Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Lövångergården

På Lövångergården älskar vi att laga mat på ett unikt, men samtidigt traditionellt sätt. Det gör vi genom att blanda många olika stilar.

Hållbarhet är väldigt viktigt för oss. Vi har starka värderingar och vill vara en pusselbit i att inte försämra det enda jordklot har. Genom vår mat och dryck vet vi att vi kan göra mycket. Exempel på saker vi gör:

  • Vi serverar enbart kött och kyckling från svenska gårdar, och i största möjliga mån lokalproducerat.
  • Vi jobbar stenhårt med vårt matsvinn och målet ligger på 0%. Bland annat gör vi matlådor av dagens mat som blivit kvar och säljer billigare.
  • Vi städar nästan bara med vatten, såpa och mikrofibertrasor.
  • Vi försöker gynna de lokala producenterna så mycket vi kan.
  • Vi sorterar allt och lite till och möblerna köper vi antingen begagnade eller restaurerar om.

Allt gör vi med största noggrannhet och utan att tumma på kvalitén. Det är små saker vi alla kan göra i vardagen för att bidra till en bättre värld. Vi erbjuder också många olika drycker från våra lokala bryggerier. Fermenteriet, Bryggverket, Kurjovikens Gin och Skellefteå Bryggeri är några vi jobbar med.  

Alla vardagar, året runt, är vår lunchrestaurang öppen och erbjuder en populär lunchbuffé. Under sommarhögsäsong har vi långa öppettider samtliga dagar med god mat från vår meny. Missa framförallt inte torsdagarna i sommar, då självaste VD:n Celina drar på sig gitarren och kör vårt populära livemusikquiz på Solsidan.  

Vi tar gärna emot förfrågningar om fester, event, kick-offs, släktträffar, hundutställningar med mera.

Se tillgänglighet och boka. Från 625 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.