STF Stockholm/af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem

Upplev

Från STF af Chapman & Skeppsholmen är du bara en kort promenad från allt centrala Stockholm har att erbjuda. I city finns shoppinggator och sevärdheter för alla smaker. Gamla stan är den medeltida stadskärnan där du hittar gott om restauranger, butiker, gallerier och vackra gränder. Färjan från oss på Skeppsholmen tar dig enkelt till Södermalm eller Djurgårdens bokskogar på ett par minuter.

Topp 7 aktiviteter och sevärdheter i närheten

Personalens bästa smultronställen

Michelle tipsar: Monteliusvägen – ett mysigt promenadstråk året runt på Mariabergets höjder, med vacker utsikt över Riddarholmen och Gamla stan.

Fotografiska museet – ett privatägt museum och samlingsplats för modern fotografi. Det serveras även god och säsongsbaserad mat som kan njutas med utsikt över Skeppsholmen och Kastellholmen!

Sandra tipsar: Ivar Los park – ta med dig middag eller fika och njut av den underbara utsikten. Speciellt fint är det vid solnedgång!

Mattis tipsar: Vinterviken en grönskande oas vid Mälaren. Besök det fina trädgårdscaféet, promenera längs vattnet och ta dig ett dopp. Mosebacke/Södra teatern är den klassiska kulturscenen på Söder. Ett fantastiskt ställe för dig som gillar konserter, nattliv eller vill njuta av den vackra Stockholmsvyn med goda vänner.

Södermalm
På Södermalm är Götgatan och Hornsgatan de största affärsgatorna. Bruno galleria på Götgatan samlar både etablerat och nyskapande svenskt mode. Här finns också många mindre affärer och second hand-butiker. Letar du andrahandsfynd finns ett intressant urval bland annat hos Emmaus Vintage vid Slussen, Judits och Herr Judit på Hornsgatan, eller Beyond Retro på Södermalm. Området söder om Folkungagatan kallas lite skämtsamt för So-fo och här hittar du många mindre butiker.

Restauranger och caféer

Bar & Bistro Chapman
I egen regi på HMS af Chapman hittar du sommartid Bar & Bistro Chapman. Här serveras hemlagade svenska klassiker som avnjuts bäst med en kall dryck och i sällskap av goda vänner & vågornas kluckande.

Café Blom
Ett modernt café hos Arkitektur- och designcentrum, strax intill oss på Skeppsholmen. De serverar lättare luncher, fikabröd, kaffe och hantverksmässiga drycker från lokala bryggerier. Brödet och mycket annat är ekologiskt och närproducerat.

Restaurang Långa Raden
I Hotel Skeppsholmens trädgård ligger Restaurang Långa Raden, som serverar både frukost, lunch, middag samt brunch under helgerna. Måltiderna speglar det svenska matarvet och tillagas med årstidens råvaror.

B.A.R.
Blasieholmens akvarium och restaurang är en av Stockholms bästa restauranger för fisk och allt annat som kommer ur havet. Den ligger centralt på Blasieholmen, en kort promenadväg bort.

Parker / grönområden

Kungliga Djurgården
Djurgården når du på ett par minuter från Skeppsholmen med Djurgårdsfärjan. Den gröna ön var från början tänkt som kunglig jaktpark, och är fortfarande till större delen ett grönområde, fullt av öppna fält, bokskogar och spännande byggnader. Bortom de stora kända muséerna finns ett nätverk av vackra promenadslingor, samt restauranger och caféer. Hyr gärna en Citybike och cykla runt ön, till exempel via Djurgårdsbrunnskanalen eller Blockhusudden, som är några av våra favoriter.

Vita bergen
Vitabergsparken, som den också kallas, är en kuperad park i den östra delen av Södermalm. Stora delar är kulturreservat sedan 1956, och här kan du se en del av de gamla trähusen som var bostäder för arbetare på Södermalm i 1800-talets fattiga Stockholm. Många kommer hit för att ha picknick eller för att gå på ett av de många event som Parkteatern bjuder på under sommarmånaderna.

Rålambshovsparken
Detta är en populär aktivitetspark som sjuder av liv under sommaren. Parken ligger på Kungsholmen med fin utsikt över Riddarfjärden, Stadshuset och Gamla stan.  Hit kommer man för att spela beachvolleyboll, boule, fotboll och brännboll, eller för att äta en mysig picknick. I anslutning till parken hittar du Smedsuddsbadet där speciellt barnfamiljer väljer att hålla till för sol och bad. Parken erbjuder många evenemang under sommarmånaderna, bland annat Parkteatern, nationaldagsfirande och utomhusbio. För att ta dig till Rålambshovsparken är det trevligt att komma till fots längs Norr Mälarstrand eller över Västerbron från Södermalm.

SHOPPING I STOCKHOLM

Drottninggatan
Stockholms stora shoppinggata med mängder av affärer går rakt genom city, från Gamla stan och förbi Sergels torg till Observatorielunden. Större delen av gatan är en gågata. Här ligger också Åhléns citys stora varuhus.

Norrmalmstorg
I området omkring Norrmalmstorg hittar du det klassiska paradvaruhuset NK, nybyggda MOOD galleria, som kombinerar shopping med restauranger och bar, samt ett antal lyxiga butiker längs den pampiga gågatan Biblioteksgatan.

Gamla stan
Gamla stan är kanske mest känt för sina många butiker med souvenirer. Men bortom Västerlånggatan finns också många mindre affärer som säljer konsthantverk och småskalig modedesign. Här hittar du även små gallerier där det ibland går att köpa originalkonst från
utställningarna.

Södermalm
På Södermalm är Götgatan och Hornsgatan de största affärsgatorna. Bruno galleria på Götgatan samlar både etablerat och nyskapande svenskt mode. Här finns också många mindre affärer och second hand-butiker. Letar du andrahandsfynd finns ett intressant urval bland annat hos Emmaus Vintage vid Slussen, Judits och Herr Judit på Hornsgatan, eller Beyond Retro på Södermalm. Området söder om Folkungagatan kallas lite skämtsamt för So-fo och här hittar du många mindre butiker.

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag
Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.