Skylt pa vandringsled

Storerikvollen - Nedalshytta

Storerikvollen - Nedalshytta är en klassisk norsk vandring bland fjällbjörkar, fjällhedar och myrmarker. I blickfånget har du hela tiden Sylan, som det heter på norska, som en majestätisk krona i landskapet.

Först går du tillbaka österut från Storerikvollen till bron över Djupholma. En bit upp på höjden svänger leden söderut över några spångade myrmarker. Leden fortsätter sedan vidare över Fiskåhöjdens omväxlande torra slätter och våta partier, innan den passerar Fiskåa.

Efter passagen över Fiskåa öppnar sig dalgången in mot Syltjärnen sig i öster. Syltjärnen är i sig värd en avstickare. Att befinna sig i denna gryta omhuldad av tre branta fjällväggar som reser sig mot Syltoppen, är en av sträckans absoluta höjdpunkter.

Från Vardeberget är utsikten vacker över Essandsjön och Nesjön i väster och Sylarnas höga spetsiga topp i öster. Leden fortsätter på torra stigar och en del myrmarker öster om Steinfjellet fram till sluttningen ner mot DNT Nedalshytta som ligger idylliskt till i björkskogen.

Snabbfakta

Fjällkarta
Lantmäteriet Z6, 1:100 000
Lantmäteriet Z54, 1:50 000
Calazos ”Jämtlandskartan” 1:100 000
Calazos ”Jämtlandstiangeln” 1:50 000

Etappens längd / tid
23,5 km / 7-9 timmar

Höjdskillnad
769– 780 m ö h

Här finns DNT
DNT Storerikvollen och DNT Nedalshytta

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.