Abisko på vintern

Vilket blir ditt äventyr i vinter?

Orörd snö och dansande norrsken. Rimfrostvandring och iskalla bad. Fika runt elden och hissnande pulkarace. Vintern väntar, precis utanför dörren till våra boenden. Ofta handlar det bara om att kliva ut och sätta igång och njuta.

Tips för ett härligt äventyr i vintersverige

Tips inför vintersemestern

  1. Håll nere vikten på din ryggsäck, vare sig du åker turskidor eller går på vintervandring med hjälp av vår packlista för vinter.
  2. Genom att klä dig i flera tunna skikt kan du lätt reglera klädseln när vädret skiftar. Läs mer om lager på lager-principen här.
  3. Skidutrustning är en djungel av olika märken, egenskaper och utföranden. Med vår guide får du hjälp att välja rätt skidor. 
  4. Fjällvädret kan skifta snabbt och göra turen oväntat krävande. Därför är det viktigt att hålla koll på den senaste väderleksrapporten. Läs mer om fjällväder här. 
  5. Undrar du vad som gäller för att vara trygg när du rör dig i fjälltrakterna? Med rätt kunskap blir din tur på fjället både tryggare och roligare. Här hittar du all information du behöver om fjällsäkerhet.
  6. Tänk efter när du väljer stormkök på vintern. Kylan kan göra att du inte får tillräckligt tryck i en gastub, och därför kan det vara bra att istället välja ett bensinkök vid låga temperaturer. Läs mer om att välja kök här.
  7. Ska du tälta på vintern? Då kan dubbla sovsäckar vara en bra idé. Läs på om att sova i sovsäck innan du ger dig iväg.
  8. Du vet väl att det är olika markeringar för sommarleder och vinterleder? På vintern följer du de röda ledkryssen. Läs mer om ledsystemet på fjället här. 

Boenden nära vinterupplevelser

Boka boende
Boka boende
Boka boende
Boka boende

STF Helags Fjällstation

Jämtlandsfjällen
Boka boende

STF Grövelsjön Fjällstation

Grövelsjön, Rogenområdet

Flexibel bokning

Oavsett om det är dina egna semesterplaner eller omvärlden som förändras har du alltid flexibla bokningsvillkor när du bokar på vår hemsida. Det kallar vi frihetskänsla!

Bokningsvillkor

Utvalda vinteraktiviteter

Boka aktivitet

Kebnekaise – Topptursdagar

Abisko-Kebnekaisefjällen
Med guide
Flera dagar
Boka aktivitet

Abisko – Prova på turskidor

Lappland
Med guide
Dagsaktivitet
Boka aktivitet

Storulvån – Dagstur på turskidor

Jämtlandsfjällen
Med guide
Dagsaktivitet
Boka aktivitet

Saltoluokta – Turskidor grundkurs

Laponia
Med guide
Flera dagar
Boka aktivitet

Storulvån – Yoga och turskidor

Jämtlandsfjällen
Med guide
Flera dagar
Boka aktivitet

Abisko – Första fjällturen

Abisko-Kebnekaisefjällen
Med guide
Flera dagar

Fler tips efter säsong

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.