STF Sitojaure Fjällstuga

Fjällstation vs fjällstuga

Vet du skillnaden mellan en fjällstation och en fjällstuga? Om inte, kika här så kan du jämföra vilken service du hittar på respektive boende :
Service Fjällstation Fjällstuga
El X – *
Rinnande vatten X
Hämta eget vatten X
Vattentoalett X
Utedass X X
Dusch X
Bastu X X **
Restaurang X
Självhushåll X X
Butik X X *
Personal på plats X X
Möjlighet att hyra sänglinne X
Djurrum X X
Störst chans att slippa uppkoppling X

* Gäller de allra flesta fjällstugorna. Fåtal undantag finns. Se respektive anläggningssida för mer info.
** Gäller ungefär hälften av fjällstugorna. Se respektive anläggningssida för mer info.

STF fjällstation

En fjällstation är en skön blandning mellan fjällhotell, vandrarhem och pensionat. Du kan boka eget rum för dig och ditt sällskap. På fjällstationen hittar du restaurang, butik, ofta uthyrning av utrustning och framförallt – el och rinnande vatten. Till de flesta av våra fjällstationer kan du ta bilen, och parkera utanför. Några fjällstationer ligger ute på fjället och dit tar du dig med skidor eller till fots.

STF Fjällstation

En fjällstation är en skön blandning mellan fjällhotell, vandrarhem och pensionat.

Bo på STF fjällstation

STF fjällstuga

STFs fjällstugor, däremot, ligger alla i väglöst land. Det betyder att du vandrar eller skidar hit. Om det är många i fjällstugan samtidigt delar du rum med andra, och kan även få sova på golvet. Du betalar/förbetalar nämligen bara ditt boende i fjällstugan, på den plats som finns tillgänglig när du anländer, och inte en specifik säng. Det finns självhushåll, och i de allra flesta fjällstugor även en mindre butik med ett begränsat utbud varor. Vi vill nämligen inte köra för många transporter i väglöst land. Här lever du ett enklare liv och får kanske hämta vatten själv, eller elda i bastun för att få den varm. Vilken njutning!

STF fjällstuga

Här lever du ett enklare liv och får kanske hämta vatten själv, eller elda i bastun för att få den varm. Vilken njutning!

Bo i STF fjällstuga