Stäng

Information vid  boendebokning

På vandrarhem bor barn gratis t.o.m. det år de fyller två år. Detta gäller om barnet inte upptar en egen säng. Resenär över 15 år räknas som vuxen.

Grupp- och konferensbokningar är inte möjliga via onlinebokning. I dessa fall ber vi dig att ta direktkontakt med aktuell anläggning. Barnpris gäller ej vid gruppbokningar.

arrowdown
Stäng
arrowdown

En del gäster har uppmärksammat att buss 93 inte kör upp till Ritsem 2016, utan vänder i Stora Sjöfallet.

Vi jobbar just nu på en lösning för att få länstrafiken att ändra tidtabellen så att bussen går upp till Ritsem. Vårt råd till dig som undrar över transport; vi kommer att ordna en transportlösning efter hela vägen upp till Ritsem, så att du som gäst kan genomföra din fjällresa som planerat! Om du har frågor kring detta, skicka oss ett mail så kontaktar vi dig med mer information när vi vet hur lösningen kommer att se ut, ritsem@stfturist.se

STF Fjällstation Saltoluokta

Tipsa en vän

Stäng

boka boende
Foto: Therese Rydström ©
Foto: Therese Rydström ©
Foto: Therese Rydström ©
Foto: Julia Palo ©

Göm intro

Snabbfakta

Öppettider
22/2-15 - 26/4-15
13/6-15 - 20/9-15
26/2-16 - 24/4-16
18/6-16 - 25/9-16
Telefon
Reception: +46 973-410 10
Fax: +46 973-410 13
E-post

Medlemspriser 2015 från

Vinter
Fyrbäddsrum: från 1580:- /rum
Bädd: från 345:- /person
Dubbelrum: från 1295:- /rum

Sommar
Fyrbäddsrum: från 1580:- /rum
Bädd: från 345:- /person
Dubbelrum: från 1295:- /rum

Medlemspriser 2016 från

Vinter
Fyrbäddsrum: från 1580:- /rum
Bädd: från 345:- /person
Dubbelrum: från 1295:- /rum

Sommar
Fyrbäddsrum: från 1580:- /rum
Bädd: från 345:- /person
Dubbelrum: från 1295:- /rum
Antal bäddar
104
Besöksadress
98299 GÄLLIVARE
Platschef
Johan Påve

Visa mer fakta

Vinter i Salto!

Vintersäsongen 2016 är fullspäckad med roliga aktiviteter; välj bland våra populära familjefjällveckor, lärorika grundkurs i turskidåkning eller kolla in våra nya arrangemang med fokus på mat och kulturliv i Laponia!

Läs mer

I väglöst land, intill världsarvet Laponia och de vidsträckta nationalparkerna Stora Sjöfallet och Sarek, ligger Saltoluokta fjällstation. Ända sedan 1912 har människor färdats hit för att njuta av livet i fjällmiljö och låta sig inspireras av naturen.

När du lämnat allfarvägen är det sommartid bara en resa på tio minuter med båt så är du vid fjällstationen och vid Sirkassamernas sommarviste. När du valt ditt boende kan du med lätt packning vandra upp på kalfjället och titta ut över älvdalen bort mot Stora Sjöfallet. Den enkla resan och närheten till fjället gör att barnfamiljer gärna väljer att komma hit. Livsnjutare, fjällets nybörjare och långfärdsvandrare väljer också Saltoluokta som utgångspunkt inför, eller som en efterlängtad belöning efter, vandringsturer på Kungsleden eller i Sarek.
 
Den lokala prägeln är stark i allt och inte minst köket lever upp till högt ställda förväntningar. Det bästa av lokala råvaror är självklart här och middagens fisk kan mycket väl vara dagsfärsk från sjön Langas nedanför fjällstationen. Här stannar man gärna länge och njuter av bordets fägnad liksom av de omgivande urgamla skogarna och branta fjällen – på egen hand eller med erfarna guider. Vandra längs Kungsleden eller ge dit ut på egna spännande äventyr, vi hjälper gärna till med turförslag. Stora Sjöfallet, Björkudden, Petsaure och den förfallna kåtan är platser som är väl värda ett besök.

Visa mer

STF Klippet
Boka minst 2 nätter - 25% rabatt!

Boka minst 2 nätter - 25% rabatt!

Du får 25 % rabatt när du bokar minst två övernattningar mellan den 6 - 23 mars 2016. Rabatten gäller bara nybokningar och om du bokar online. Erbjudandet kan inte kombineras med andra STF erbjudanden.

Stäng

Symbolförklaring

 • Handikappanpassat

  Tillgänglighet för personer med rörelsehinder

  Symbolen visar att anläggningen följer rekommendationer från De Handikappades Riksorganisation (DHR): Insteget är plant eller också finns en ramp med maximal lutning på 5 cm/m. Dörröppningarna till entré, gästrum och toalett är minst 80 centimeter breda. På toaletten finns minst 80 centimeter fri yta på sidan om och 130 centimeter framför toalettstolen. Duschen är handikappanpassad. Rullstolar har tillgänglighet till kök, sällskapsrum och samlingslokaler. Minst två rum är utformade för rörelsehindrade.

 • Mat

  Husdjur

  Symbolen visar att anläggningen har ett begränsat antal rum för gäster som reser med husdjur. Förbeställning av husdjursrum rekommenderas, förutom vid fjällstugorna där inga förbokningar är möjliga.

 • Mat

  Proviantförsäljning

  Symbolen visar att anläggningen tillhandahåller ett begränsat sortiment av proviant för försäljning.

 • Mat

  Kaffeservering, enkla rätter

  Symbolen visar att det finns en servering på anläggningen som erbjuder kaffe, kaffebröd, smörgåsar eller andra enklare rätter.

 • Mat

  Frukost/fika

  Symbolen visar att det finns en servering på anläggningen som erbjuder frukost/fika.

 • Mat

  Frukost och varma rätter

  Symbolen visar att det finns en servering eller restaurang på anläggningen som erbjuder både frukost och varma rätter under dagen och kvällen.

 • Mat

  Internet

  Symbolen visar att anläggningen tillhandahåller minst en gästdator eller trådlös internetuppkoppling för gäster.

 • Mat

  Konferensmöjligheter

  Symbolen visar att anläggningen har utrustning för konferenser: Det finns minst en konferenslokal för minst 20 personer och minst ett grupprum. Dessutom finns det tillgång till konferensutrustning som fax, kopiator, overheadprojektor, whiteboard och blädderblock. Anläggningen erbjuder servering av frukost, lunch och middag alternativt självhushåll för konferensgrupper.

 • Cash

  Endast kontant betalning

  Accepterar ej kreditkort utan enbart kontant betalning.

 • Mat

  Uthyrning

  Symbolen visar att anläggningen tillhandahåller friluftsutrustning för uthyrning.

 • Mat

  Cykeluthyrning

  Symbolen visar att det går att hyra cyklar på anläggningen.

 • Mat

  Kanotuthyrning

  Symbolen visar att det går att hyra kanoter eller kajaker på anläggningen.

 • Mat

  Bastu

  Symbolen visar att anläggningen tillhandahåller bastu för sina gäster.

 • Mat

  Färdledare

  Symbolen visar att det finns färdledare och arrangerade aktiviteter på anläggningen.

 • Mat

  Fiske

  Symbolen följer Sportfiskarnas rekommendation: Anläggningen har försäljning av fiskekort och kan ge råd och tips om fiskevatten. Dessutom finns en speciell fiskrensningsplats och torkutrymmen för blöta kläder.

 • Mat

  Golf

  Symbolen följer Svenska Golfförbundets rekommendation: Anläggningen samarbetar med de närmaste golfbanorna om information angående avgifter och golfbanornas svårighetsgrad. Dessutom finns en frukostservering och ett låsbart bagagerum eller en vagnsbod.

 •    

Stäng

Symbolförklaring

 • Mat

  Svanenmärkning

  Symbolen visar att anläggningen är helt eller delvis Svanenmärkt. Läs mer

 • Mat

  Naturens bästa

  Symbolen visar att anläggningen arrangerar aktiviteter som är har certifierats som Naturens Bästa. Läs mer

 • Mat

  Green Key

  Symbolen visar att anläggningen är helt eller delvis certifierad med Green Key. Läs mer

 • Mat

  KRAV

  Symbolen visar att anläggningen är helt eller delvis certifierad av KRAV. Läs mer

 • Mat

  EU-Ecolabel

  EUs miljömärkningssystem som symboliseras av blomman är ett certifieringssystem som hjälper europeiska konsumenter att välja miljöanpassade produkter och tjänster. EU:s miljömärke handhas av Europeiska unionens miljömärkningsnämnd (EUEB). Läs mer • Swedish welcome

  Swedish Welcome

  När du väljer Swedish Welcome-certifierat är du säker på att vandrarhemmet uppfyller ett antal minimikrav och att verksamheten är professionellt bedömd utifrån ett hundratal olika aspekter för bättre gästupplevelser och hållbar utveckling. Läs mer

Samarbetspartners
  Officiell huvudleverantör: Haglöfs      Partner: Tierra            Naturkompaniet      Partner: SJ      Partner: Barnängen
Utbud
Alla STF Vandrarhem, Hotell och Fjällanläggningar Nya boenden Alla aktiviteter Alla lokalföreningar Upptäck Sverige Hyr hela huset Grupper Ekoturism Kebnekaise Kungsleden Årefjällen Jämtlandstriangeln Gotland Nationalparker Af Chapman Golf Upptäckarbrevet Dag Hammarskjölds Backåkra Medlemserbjudanden Storstad Vandring Lediga jobb Ge bort en upplevelse STFs mobilsajt Hihostel.com

Stäng

Medlemsinloggning

När du loggat in kan du enkelt ändra och ha koll på dina medlemsuppgifter och köpa medlemskap till fler i familjen. Du kan skriva kommentarer på STFs boenden och aktiviteter och spara och dela med dig av dina favoritställen.

Första gången du loggar in

Inloggningshjälp

Har du loggat in tidigare använder du ditt medlemsnummer samt ditt personliga lösenord för att logga in. Lösenordet skickades till dig när du loggade in första gången. Om du har glömt lösenordet beställer du enkelt ett nytt via länken intill.

Är det första gången du loggar in använder du ditt medlemsnummer (utan mellanslag och 054) som användarnamn och ditt postnummer som lösenord för identifiering. Därefter väljer du ett eget lösenord som du använder nästa gång du ska logga in.

Mer inloggningshjälp

Glömt ditt lösenord?

Fyll i ditt medlemsnummer så skickar vi ett nytt lösenord till din e-postadress.OK
Stäng

Tidsbegränsning vid bokning

För att garantera att den produkt du valt ska vara tillgänglig vid utcheckning sparas enbart din tillagda produkt i 15 minuter. Om du har flera produkter i din varukorg räknas tiden från och med den första produkten du lagt till.