Mat & dryck

Saltoluokta Fjällstations restaurang erbjuder en makalös utsikt över natur och fjäll på ena sidan och en sprakande brasa i den öppna spisen på andra. Maten är baserad på lokala råvaror och vi jobbar med leverantörer i närområdet som förser oss med ren, älg och fisk. Självklart serverar vi veganskt eller vegetariskt om du föredrar det, meddela det i samband med din bokning. Vår meny rullar på fyra dagar, så att du kan njuta av olika smaker under din vistelse.

Boka måltiderna i förväg för att vara säker på att få plats, och meddela samtidigt om du har några specialkoster.

Vi serverar frukost, lunch och middag. Under dagen har vi även våfflor och fika.

Våra måltider

Frukost – 140 kr

På vår KRAV-märkta frukostbuffé hittar du bland annat fil, müsli, flingor, gröt, ägg, hembakat bröd, goda pålägg, juice, te och kaffe. Frukosten serveras kl. 7-9. Under högsäsong utökar vi ibland våra öppettider. Stäm gärna av med receptionen vid incheckning.

Lunch – 160 kr

Till lunch serveras dagens soppa tillsammans med hembakat bröd, sallader, smör, ost, kaffe och te.

Middagsbuffé – 2 rätter 395 kr

Varje dag serverar vi en vällagad varmrätt med bröd och sallader, baserad på lokala råvaror så som ren, älg och fjällfisk. Varmrätten är på buffé och följs av en dessert som även den bjuder på lokala smaker. Till varje middag erbjuder vi dryck som passar bra till maten (ingår ej i priset). Vi kan exempelvis sätta ihop ett vinpaket som förhöjer smakerna.

Vi har en sittning kl. 18:00 varje kväll, denna måste förbokas om du vill garantera en plats. Observera att du måste vara på plats i tid, då middagen startar med bordsplacering och sedan en trevlig middagspresentation. Specialkost som vegetariskt, laktosfritt, glutenfritt eller andra allergier måste förbokas.

Våfflor

Vår våffelstation står framme under dagen. Betala i receptionen och grädda dina våfflor precis så frasiga du vill ha dem. Ät med grädde och hjortron- eller jordgubbssylt. Kaffe med påtår och tretår får du på köpet!

Matsäck – 125 kr

Vill du ha med dig matsäck på turen? Bre dina egna mackor från frukostbuffén och ta med tillsammans med varm dryck, frukt och Saltos egengjorda müslibar.

Barnpriser

Barn mellan 6-15 år äter till halva priset och barn under 5 år äter gratis.

Dryck

Vi erbjuder ett bra sortiment av både alkoholhaltiga och alkoholfria drycker. Bland annat har vi hantverksöl från Norrbotten, goda och prisvärda viner både på flaska och i karaff samt trevlig avec på maten. För dig som inte dricker alkohol har vi ett festligt sortiment av lemonad, läsk och juice.

Matsalen

Vår matsal är en plats där du verkligen känner historiens vingslag. Stolarna och borden är lika välbevarade som huset, byggda av spillvirket som blev över år 1918. Golvet är nött och polerat av tiotusentals ullsockor som trampat det under mer än hundra år. Om du har ögonen öppna kommer du se hur byggnadens profil går igen i rummet: på stolryggarna, på väggklockan, på den öppna spisen – en matsal med mera själ är svårt att finna!

Se tillgänglighet och boka. Från 360 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.