STF Saltoluokta Fjällstation

Mat & dryck

Saltoluokta Fjällstations restaurang erbjuder en makalös utsikt över natur och fjäll på ena sidan och en sprakande brasa i den öppna spisen på andra. Vi håller maten lokal, och serverar ren, älg och fisk från området. Självklart serverar vi veganskt eller vegetariskt om du föredrar det, meddela det i samband med din bokning. Vi har en rullande meny, så att du kan njuta av olika smaker under din vistelse.

Boka måltiderna i förväg för att vara säker på att få plats, och meddela samtidigt om du har några specialkoster.

Vi serverar frukost, lunch och middag. Under dagen har vi även våfflor och fika.

Våra måltider

Frukost – 140 kr

På vår Krav-märkta frukostbuffé hittar du bland annat fil och yoghurt, müsli, flingor, gröt, ägg, hembakat bröd, goda pålägg, juice, te och kaffe. Frukosten serveras kl. 7-9.

Lunch – 160 kr

Till lunch serveras veckans soppa tillsammans med hembakat bröd, sallader, smör, ost, kaffe och te.

Middagsbuffé – 2 rätter 395 kr

Kl. 18 serveras en vällagad varmrätt med bröd och sallader, baserad på lokala råvaror så som ren, älg och fjällfisk. Varmrätten är på buffé och följs av en dessert som även den bjuder på lokala smaker. Till varje middag erbjuder vi dryck som passar bra till maten (ingår ej i priset), vi kan exempelvis sätta ihop ett vinpaket som sätter en extra krydda på maten.

Våfflor; 1 våffla – 65 kr; 2 våfflor – 115 kr

Vår våffelstation står framme under dagen. Betala i receptionen och grädda dina våfflor precis så frasiga du vill ha dem. Ät med grädde och hjortron- eller jordgubbssylt. Kaffe med påtår och tretår får du på köpet!

Matsäck – 125 kr

Vill du ha med dig matsäck på turen? Bre dina egna mackor från frukostbuffén och ta med tillsammans med varm dryck, frukt och Saltos egengjorda müslibar.

Barnpriser

Barn mellan 6-15 år äter till halva priset och barn under 5 år äter gratis.

Matsalen

Vår matsal är en plats där du verkligen känner historiens vingslag. Stolarna och borden är lika gamla som huset, byggda av spillvirket som blev över år 1918. Golvet är nött och polerat av tiotusentals ullsockor som trampat det under mer än hundra år. Om du har ögonen öppna kommer du se hur byggandens profil går igen i rummet: på stolryggarna, på väggklockan, på den öppna spisen – en matsal mer mera själ är svårt att finna!

Restaurang SaltoluoktaRestaurang Saltoluokta

Bokningen

010-190 2360 Vardagar kl 9-12

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.