Familj

Vill du ha den perfekta familjeupplevelsen? Saltoluokta Fjällstation bjuder på fina möjligheter för stora och små. Här finns skogen, fjället och sjön där alla turer och aktiviteter går att anpassa efter förmåga och intresse.

I väglöst land finns naturupplevelserna nära. Kanske blir det största äventyret att åka pulka bakom servicehuset, att dricka vatten ur en bäck eller besöka den nästan 2 meter höga myrstacken. Kanske kommer ni hela vägen upp på kalfjället eller trivs ni bäst med en bok framför brasan i sällskapsrummet. Har du ingen bok med dig? Lugn, vi har byggt om den gamla telefonhytten till ett bibliotek i miniformat. Där hittar du vad du behöver.

Allting går bra att göra på egen hand, men vill du ha guiders hjälp att hitta de bästa pulkaåken, borra hål för pimpelfiske och tända brasa för korvgrillning finns vårt arrangemang Familjefjäll ett par veckor per säsong. Då fixar vi allt och du behöver bara haka på! Boka i förväg här.

Utomhus

• Kring stationen hittar du många platser för turskidåkning eller vandring. Ta en sväng i skogen, längs utsiktsrundan eller upp på fjället. Svårighetsgraden och distansen går att anpassa efter förmåga och lust.
• Sommartid måsta du spana in sjöstranden. Här kan du balansera på stenarna, kasta macka och doppa tårna i smällkallt fjällvatten. Allt med storslagen vy i fonden.
• Vill du bestiga en topp? Den närmsta ligger 3 kilometer och 200 höjdmeter bort, därifrån ser du ut över fjället åt alla håll. Vill du längre och högre? Vi har toppar till alla! Fråga oss i receptionen så hjälper vi dig.
• Om snön ligger djup så lånar vi ut en pulka, åkmadrass eller spade. Ta ett sväng bakom servicehuset, eller bygg århundradets snöfästning.

Inomhus

• Värm dig framför brasan med en god bok och en kopp choklad. Brasan i entréhallen är alltid tänd.
• Till höger ovanför trappen hittar du en dörr med texten ”Telefon”. En telefon, kan man tro. Men nej, det är ett bibliotek fullt med böcker för barn och vuxna.
• Dags för sällskapsspel? Kom till receptionen och låna ett av oss. Vi har kortlekar, plockepinn, schack, Alfapet, Riddarspelet och mycket annat.
• Kanske ritsugen, papper och pennor finns att låna.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.