Mer om boendet

Välkommen till Saltoluokta Fjällstation!

Stationen består av en timrad huvudbyggnad från 1918 och flera olika sidobyggnader. Sammanlagt finns ett hundratal bäddar. Vill du bo i enkel-, dubbel- eller flerbäddsrum? Vill du ha rummet städat och behöver du sänglinne? Hel- eller halvpension? Du väljer själv den service du önskar.

Hos oss finns fem gästhus: utöver huvudbyggnaden kan du bo i Laponia, Gierkav, Gamla station eller Förarstugan. För dig som tältar eller vill laga egen mat har vi vårt servicehus Nåiden.

Huvudbyggnaden

I huvudbyggnaden finns tre 2-bäddsrum, sex 4-bäddsrum och ett 6-bäddsrum. I huvudbyggnaden bor du mellan timrade väggar med den gamla charmen bevarad. Fjällutsikten från rumsfönstren är den absolut bästa. Ett av 2-bäddsrummen har dusch och toalett på rummet, för övriga rum finns toalett i korridoren. Dusch finns i servicehuset.

Rum i huvudbyggnad, STF Saltoluokta Fjällstation

Laponia

I vårt ljusa annex Laponia finns tio 2-bäddsrum och ett 4-bäddsrum. Här kan du välja att ha egen dusch och toalett på rummet eller använda de gemensamma i korridoren. Detta är vårt mest bekväma boende. I Laponia finns inget gästkök utan du använder det kök som finns i servicehuset.

Laponia – gäststuga, STF Saltoluokta Fjällstation

Gierkav

I Gierkav bor du i mindre rum med våningssäng. Här finns fyra 2-bäddshytter och två 4-bäddshytter, totalt sex rum. I huset finns även ett självhushåll. Dusch och toalett finner du i korridoren. I 2-bäddshytterna får du ha med dig din hund. Är ni en större grupp som vill bo tillsammans kan ni boka hela huset, kontakta då vår bokning.

Kierkau – gäststuga, STF Saltoluokta Fjällstation

Gamla station

Gamla station är vår äldsta byggnad, uppförd redan 1912. Här finns två 6-bäddsrum och ett 4-bäddsrum. Ett enklare kök finns i denna byggnad. Toalett, dusch, bastu och välutrustat kök finner du i den intilliggande servicebyggnaden. I Gamla station får du ha med dig din hund.

Gamla station – gäststuga, STF Saltoluokta Fjällstation

Förarstugan

Här kan du bo i ett 6-bäddsrum eller i ett 4-bäddsrum. Båda rummen har självhushåll. Här har du möjlighet att ha med dig hund. I båda rummen finns enklare kök. Toalett, dusch, bastu och välutrustat kök finner du i den intilliggande servicebyggnaden.

Förarstugan – gäststuga, STF Saltoluokta Fjällstation

Servicehus

Nåiden är vår servicebyggnad, med självhushållskök, dusch och bastu. Från bastun har du kanske fjällvärldens bästa utsikt över sjön Langas och Stora Sjöfallets nationalpark. I köket kan du förvara och laga egen mat som du tagit med eller köpt i butiken. Här finns dessutom torkrum och toaletter.

Nåiden - servicehus, STF Saltoluokta Fjällstation
Nåiden – servicehus

Tältning

Möjlighet finns att tälta i anslutning till Saltoluokta Fjällstation, tält sätts upp minst 100 m från närmaste byggnad. Tältplats kan ej förbokas. För tältare erbjuds service i form av självhushållskök, dusch och bastu.

Mer information om tält- och serviceavgifter hittar du här.

Middag för tältare bör förbokas, vilket kan göras tidigast sju dagar före ankomst via mejl saltoluokta@stfturist.se. Ange namn, datum och antal samt eventuell specialkost.

Vedbasta vid Langas

Vad vore en fjälltur utan ett skönt bastubad? Nere vid fjällsjön Langas finns vår mysiga vedbastu där du får tid till att koppla av. För den våghalsige är det bara ett stenkast bort till sjön där du kan slänga dig i för att få svalka och klara ännu en halvtimme inne i värmen. Vedbastun måste bokas i förväg senast dagen innan. Priset är från 850 kr beroende på tidpunkt och antal personer. Mejla oss för att boka, saltoluokta@stfturist.se.

Vedbastu med träbänkar i Saltoluokta.
Vedbastu på STF Saltoluokta Fjällstation.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.