Saltofolk

Festivalen i väglöst land

Saltofolk är en liten och genuin festival på Saltoluokta fjällstation, i väglöst land. Sedan 1978 har festivalen lockat folkmusiker, stora artister, entusiaster och fjällrävar.

Saltofolk 27 juni – 29 juli 2024

Datumen för Saltofolk 2024 är 27 – 29 juni . Det blir spelningar, dans på matsalens hundraåriga trägolv, workshops, god mat, härlig stämning, trevligt sällskap, fjäll i fonden, midnattssol på himlen.

Program, festivalpass och ytterligare information hittar du på Saltofolks hemsida.

Boende bokar du här på hemsidan. Tältplatser finns alltid tillgängliga och kan betalas på plats.


Om festivalen

Saltofolk är folkmusikfestivalen vid fjällets fot som arrangerats i mer än fyrtio år. Lika mycket som Saltofolk är fiolspel och folkdans, är det skönt häng och fina möten. Basen är folkmusik, men även jazz, pop, rock, hip-hop och elektroniskt dyker upp i programmet. Folkmusikrävar blandas med fjällvandrare och lokalbor. Det är variationen som bidrar till fina möten och oväntade konstellationer, i kombination med fjällupplevelsen och midnattssolen.

Antingen kommer du för att uppleva samtliga av festivalens punkter, eller så sitter du mest framför huvudbyggnaden, dricker gott och hittar någon trevlig prick att snacka med. Var du än trivs bäst kommer du garanterat hitta ditt sätt att njuta av Saltofolk.

Ta med familjen, kompisgänget eller kom själv! Saltofolk är en gemytlig upplevelse där du garanterat får uppleva både jojk, folkdans, gitarrsolon, midnattssol och gemenskap. Välj om du vill bo i den fina fjällstationen eller i ett tält med utsikt bort mot Stora Sjöfallet. Restaurangen serverar lokalt inspirerad mat, och om du vill laga själv finns vårt självhushållskök tillgängligt. Kom över dagen, eller stanna hela helgen.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.