Hyr hela huset – inspirationstips

Här bjuder vi på några spännande tips och inspiration från några av våra boenden där du kan hyra hela huset. Förslagen kan givetvis justeras, beroende på era behov och önskemål.

STF Villa Söderåsen


Villa Söderåsen ligger som ett varmt hjärta mellan den kreativa byn Röstånga och Söderåsens Nationalpark, omgiven av en lummig trädgård som bjuder på fantastiska förutsättningar för samvaro, avkoppling och lek. Huset rymmer 14 gästrum med 40 bäddar i olika rumskategorier. På sommaren kan ni duka upp till långbord i trädgården, inomhus finns plats för maximalt 35 sittande gäster. Extra bord och bänkar finns att låna vid behov. I det fullt utrustade gästköket kan ni tillsammans laga maten, och i trädgården finns olika slags grillplatser. Vill ni inte laga mat själva kan ni beställa husets frukost och få hjälp med catering från lokala aktörer. Det finns även möjlighet att hyra till ljud, ljus och instrument från Villa Söderåsen som gärna även hjälper till att förmedla kontakt till DJ:s och musiker. Med sitt rofyllda läge är Villa Söderåsen även en perfekt plats för yogakurser, retreats och annan kursverksamhet. Vill ni boka till yogaklasser under er vistelse så går det att ordna.

Prisexempel Villa Söderåsen

Exklusiv tillgång till Villa Söderåsen med en övernattning för maximalt 40 gäster.

Frånpris vinter 13200:- per natt för hela sällskapet. Frånpris sommar 36 000:- för två nätter.

Priserna inkluderar alltid bäddade sängar, handdukar, badlakan samt slutstäd.

Klicka här för att få ett prisförslag!

STF Möja vandrarhem

moja_collage
Njut och umgås i lugna skärgården! På Möja vandrarhem, öns gamla posthus, bor du som skärgårdsborna. Enkelt och nära naturen i en trävilla mitt i Bergs by. Huset ligger på promenadavstånd från ångbåtsbryggan, åretruntöppen matbutik och krog. Husets gemensamhetsytor inbjuder er att umgås, det finns totalt 26 bäddar på 8 rum. På båda våningarna finns WC och kök, och på övervåningen dusch och matplats för alla! Här kan ni duka upp för långbord för hela sällskapet, och i köket ryms flera kockar. På båda våningarna finns uteplatser med möbler och fin utsikt, tomten erbjuder gräsytor, träd, buskar och bergsknallar för den som vill spana in den stjärnklara himlen. De modiga kan ta ett dopp vid klipporna i närliggande Kyrkviken. Övervåningen kan användas som konferensyta, och ett separat konferensrum finns att hyra i närliggande nybyggda lokaler.

Prisexempel Möja

Exklusiv tillgång till vandrarhemmet med en övernattning för maximalt 26 gäster.

Frånpris: 10 000:- för hela sällskapet.
Klicka här för att få ett prisförslag!

STF Brantevik/Råkulle Vandrarhem

Samla vandringsgänget, träningskompisarna eller bjud in till kalas på charmiga Brantevik! För ett avspänt möte, trevligt kalas eller ett fokuserat träningsläger är Brantevik ett attraktivt alternativ för dig som söker en unik plats med havet och Österlen som grannar. Hos oss är det lugnt, personligt och familjärt och omgivningarna med naturen i fokus skapar fina förutsättningar för en härlig tid tillsammans. Vår styrka ligger i värdskapet och den välkomnande miljön där du kan känna dig som hemma. Vandrarhemmet på Brantevik består av två avdelningar med 21 respektive 13 sängplatser. Båda avdelningarna har ett fullt utrustat kök där ni kan laga mat tillsammans eller ordna med catering. I mysiga festlokalen Galleriet kan 34 personer sitta tillsammans. Vi har även en fin uteplats och en underbar trädgård! Våra lokaler passar bäst för kalas, bröllop och mindre mötesgrupper men också för vandringsgrupper, cykel- och löparläger, kurser eller yogaretreats. Välj att hyra en avdelning eller hela vandrarhemmet – konceptet är flexibelt och du bestämmer själv vad som ska ingå.

Prisexempel Brantevik/Råkulle

Exklusiv tillgång till Galleriet och den större avdelningen med en övernattning för maximalt 20 gäster.

Frånpris: 8 200:- för hela sällskapet.
Klicka här för att få ett prisförslag!

STF Stora Kalholmen Vandrarhem


Stora Kalholmen är en av de vackraste platserna i Stockholms skärgård och stoltserar dessutom med Skärgårdens äldsta vandrarhem. Samla vänner, släkt eller jobbarkompisar och bo i sommarnöjet som stod klart 1914. Den gamla villan med tillhörande stugor är Skärgårdsstiftelsens första vandrarhem och hela ön är naturreservat. Här badar och bastar ni från fina klippor, promenerar i skogen och upplever den unika skärgårdsmiljön. Maten lagar man i tillsammans i gästköket eller grillar. Kallvatten finns i kran i köket, men ni värmer allt vatten till disk och matlagning själva. Torrdass finns utanför vandrarhemmet. Totalt finns det 28 bäddar, ett fullt utrustat gästkök samt grillar att låna. Möjlig period för Hyr hela huset: april -maj och augusti-november.

Prisexempel Stora Kalholmen

Exklusiv tillgång till vandrarhemmet med en övernattning för maximalt 28 gäster.

Frånpris: 10 000:- för hela sällskapet.
Klicka här för att få ett prisförslag

STF Falun/Vassbo Vandrarhem


Med sitt rofyllda och lantliga läge bjuder STF Falun / Vassbo Vandrarhem på perfekta förutsättningar för dig som vill mötas i en naturnära miljö. Här finns utmärkta lokaler både för bröllop, fest och konferens. För konferenssällskapet erbjuder vi ljusa och fullt utrustade möteslokaler med möjlighet till helpension. Totalt finns plats för 50 övernattande gäster, med 16 rum i olika storlekar, de flesta med egen dusch och wc. Inredningen är genomgående av naturmaterial med mjuka, jordnära toner. Matsalen har utsikt över en stor trädgård och rymmer ca 45-50 sittande gäster. Vill ni rå om er själva och laga er egen mat finns två gästkök att tillgå. Tycker ni om att bada finns en liten badplats med sandstrand och brygga. Här kan man även passa på att låna kanot eller fiska vid stranden.

Prisexempel Falun/Vassbo

Exklusiv tillgång till vandrarhemmet med en övernattning för maximalt 50 gäster.

Frånpris 21 000:- för hela sällskapet.
Klicka här för att få ett prisförslag!

STF Tofta Gård

tofta_gard_collage
Tofta Gård ligger fridfullt inbäddat i lantlig miljö bland Bohusläns klippor, längst ut på västra Orust. Här finns gott om plats för grupper, konferenser, bröllop & fester. Välj att bo med självhushåll eller låt oss ta hand om er med helpension. Boendet på gården är uppdelat i fem byggnader, med plats för totalt 80 övernattande gäster. Sommartid är vår stora loge ett härligt alternativ för festligheterna, övrig tid på året finns det andra fina lokaler att tillgå. Maten tillagas i vårt restaurangkök och vi serverar mat, dryck och annat som önskas i den lokal ni valt. Vi har också bra erbjudanden för bröllop & fest, träningsläger och skolresor.

Prisexempel Tofta Gård

Exklusiv tillgång till eget hus på gården med självhushållskök och gemensam matplats.
Frånpris: 385:-/vuxen och natt (maximalt 35 personer).

Egen tillgång till alla bäddar på vandrarhemmet med en övernattning för maximalt 80 gäster.
Frånpris: 26 900:- för hela sällskapet.
Klicka här för att få ett prisförslag

STF Nyköping Lasätter gård

I Gästladan på Lasätter gård har gårdens alla djur en gång bott. Men nu förtiden sover och umgås barnfamiljer, vänner, kompisgäng, familjer och kursdeltagare i ladan. När ladan byggdes om till det charmiga boendet det är idag, tänkte man särskilt på att anpassa inomhus miljön just för grupper. I det fullt utrustade köket finns 14 sittplatser runt ett stort bord. På det tidigare höloftet med bjälkar i nock, får ni er egen sovalkov, mysigt inbyggt i väggarna med draperi att dra för. Barnen älskar det men även vuxna uppskattar detta unika boende. Rummet är stort och luftigt, här sover ni inte bara, utan leker, arbetar, yogar, dansar, ja allt är möjligt. När ni är gäster på Lasätter gård har ni hela gårdsmiljön bara för er själva. Njut av det öppna landskapet, närheten till havet, sjöar, Sörmlandsleden & Kolmården och koppla av i bastun på kvällen. Hit kan ni komma, året runt!

Prisexempel Nyköping Lasätter gård

Exklusiv tillgång till Gästladan för maximalt 12 gäster.
Maj-September 3. 500 kr/natt, 2 nätter 6.000 kr.
Oktober-April 3.000 kr/natt, 2 nätter 5.500 kr.

Hyra mer än 2 nätter, nyår, sport- och påsklov samt konferens med eller utan helpension begär offert.
Lakan/handduk, städning, frukost/lunch/middag kan beställas extra vid förfrågan.
Vi har tre 2-bäddsrum för de som önskar bo separat.

Klicka här för att få ett prisförslag!

STF Grövelsjön Fjällstation


Tänk dig att hyra en egen liten fjällstation vid vägs slut, där fjället och vildmarken tar vid. Det är Grövlan, STF Grövelsjön Fjällstations annex, som på 816 m ö h väntar på att välkomna ditt sällskap till fjälläventyr. Grövlan med sina 22 bäddar fördelade på 11 rum gör det möjligt att upptäcka Grövelsjöfjällen under tider på året då fjällstationen har stängt och lugnet har slagit ro i området. Det är något speciellt att vara till fjälls när den ’stora’ fjällstationen har stängt; vildmarken blir mer påtaglig och med inlandsklimatets hjälp finns snö från mitten på oktober till mitten av maj. Här finns ett kök som skulle kunna göra sig som TV-kök med inredning som är designad och tillverkad av Wikner Konsthantverk i Jämtland, och gruppen ryms bekvämt i matsalsdelen i anslutning till köket. Vissa rum är utrustade med dusch och WC, medan de enklare rummen kompletteras med faciliteterna i korridoren.

Prisexempel Grövelsjön fjällstation

Exklusiv tillgång till annexet Grövlan med en övernattning för 22 personer (vid behov kan extra madrass läggas in i varje rum och då ryms fler gäster).

Klicka här för att få ett prisförslag!

STF Ammarnäs Wärdshus Hotell & Vandrarhem

STF Ammarnäs collage med 3 bilder

Tänk dig att hyra ett eget vandrarhem, där storslagen natur som fjäll, älv- och sjöar väntar utanför husknuten. Ammarnäs Wärdshus Hotell & Vandrarhem är beläget mitt i naturreservatet Vindelfjällen, på 403 m ö h, och välkomnar dig och ditt sällskap till fjälläventyr. Vandrarhemsdelen med sina 25 bäddar fördelade på 7 rum och 4 hytter gör det möjligt att upptäcka Vindelfjällen under tider på året då Wärdshuset har stängt och lugnet har lagt sig till ro i Ammarnäs. Det är något alldeles speciellt att vara till fjälls när den stora skaran av turister lämnat och lugnet har lagt sig i den lilla byn vid vägs ände, -vildmarken blir mer påtaglig! Vi har ett väl utrustat gästkök med allrum och TV. Vandrarhemsrummen har gemensam dusch och toalett i korridor. Våra personliga hytter ligger på gårdstunet intill Wärdshuset och har fyra bäddar i varje, dusch och toalett i huvudbyggnaden.

Prisexempel STF Ammarnäs

Exklusiv tillgång till vandrarhemmet med en övernattning för maximalt 41 gäster. Pris från 9 800:-/dygn för hela sällskapet. Period – 1 maj-16 juni 2020.

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.