Bastu på skogssjö

Avkoppling och hälsa

Behöver du tid för dig själv? Vill du varva ner och känna lugnet från naturen? Hos Svenska Turistföreningen kan du boka boenden perfekta för en avkopplande och hälsosam semester.

Varva ner i naturen

Vandrare vilar i skogen

Vill du ha en paus från stadslivet och en chans att komma närmare naturen? Ta en promenad i skogen, andas in frisk luft, lyssna på fåglarnas sång och se solen gå ned över horisonten. Med fjällen, sjöar och skogar runt hela landet finns oändliga möjligheter att varva ned, samtidigt som du får en välbehövlig dos av frisk luft och motion. Oavsett om du vill vandra bland bergstopparna eller paddla på spegelblanka vatten, så finns det något för alla.

Naturen ger oss ett lugn som vi inte kan hitta någon annanstans. Och det behöver inte vara svårt, många av Svenska Turistföreningens boenden ligger på natursköna platser. Här hoppas vi kunna inspirera dig till att upptäcka platser som får dig att må bra och komma närmare naturen!

Yoga i naturen

Att yoga ute i naturen är en perfekt kombination för maximal avkoppling. Här hittar du tips på aktiviteter och boenden för dig som vill åka på yogahelg.

Läs mer här

Färdigpaketerade upplevelser med fokus på avkoppling eller hälsa

Boenden med lugn och ro

Boka boende

STF Värmdö Sofielund

Stockholms skärgård
Boka boende
Boka boende
Boka boende

STF Borkhult Lapphem

Östergötland
Boka boende
Boka boende

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.