Grupp av kvinnor yogar tillsammans i naturen

Yoga

Koppla av, hitta lugnet och njut i vacker natur. Yoga är inte bara bra för att hitta balansen och fokusera på dig själv, det är även en fantastiskt bra träningsform. Nedan guidar vi dig till boenden och aktiviteter där du har möjlighet att prova yoga på egen hand eller i grupp.

Yogaretreat

Kvinna yogar med fjällutsikt bakom sig

Att åka på en yogaretreat ger dig möjlighet att ta en total paus från vardagens hektiska livsstil och alla måsten. Du får tid att vila och hinna ikapp dig själv i en vacker och fridfull miljö som ger dig återhämtning, hälsa och inspiration.

På en retreat är miljön lugn och rofylld. Du behöver inte fundera på mat, städning eller vilket pass du ska göra. Du kan fokusera på att känna dig avslappnad och ompysslad. Sakta börjar stressen släppa och du hittar in i ett lugnare tempo och får utrymme att reflektera. Genom meditation, yoga och olika guidade övningar lär du dig att vila mer i andningen, släppa taget om tankeflödet, möta känslor med kroppen och bli mer grundad.

Storleken på gruppen på ett retreat kan variera, likaså hur programmet är uppbyggt. En del erbjuder ett helt dagsschema där varenda timme är inrutad, andra ett med fler pauser och mer egen tid. I en del retreater ingår också tysta perioder, allt ifrån ett par timmar till flera dagar. Du bestämmer själv vad som passar dig bäst.

Perfekta boenden för en yogahelg

Boka boende
Boka boende
Boka boende
Boka boende
Boka boende

Yoga i naturen

Grupp människor yogar i naturen

Livet är sällan så enkelt som i naturen. Du har allt du behöver i ryggsäcken och det är lätt att finna lugnet, omgiven av vacker natur långt från vardagens måsten. Svenska Turistföreningen erbjuder därför yoga i naturen på en del boenden, framför allt i fjällen. Här kan du kombinera härliga dagsvandringar med yoga, vällagad mat och heta bastubad. Yogan leds av certifierad instruktör och kommer ge dig ny energi såväl fysiskt som mentalt. Unna dig en lyxig och avkopplande långhelg där du kombinerar välgörande yogapass med storslagen svensk fjällnatur!

Bokningsbara yogaresor

Bli medlem i STF

För dig som vill upptäcka Sverige. Och för dig som vill få andra att upptäcka.

Bli medlem nu!

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.