Facebook
Twitter
Pinterest

STF Nära dig

STF Uppsala Lokalavdelning

Kontaktperson

Fredrik Fogelberg

Telefon: 070-2196160

stfuppsala@stfturist.se

Postadress

STF Uppsala Lokalavdelning - Fröslunda, Noppsgärde 12, 74962 Örsundsbro

Våra kommuner

Enköping, Håbo, Knivsta, Uppsala

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

STF Uppsala som täcker kommunerna Enköping, Håbo, Knivsta och Uppsala kännetecknas av områdets månghundraåriga historia och den vackra naturen längs Mälaren. Alla kommuner i lokalavdelningens område är gamla kulturbygder med mycket att uppleva.
Läs mer

Här finns Upplandsleden och andra vandringsleder för att inte tala om de stigar som Carl von Linné gick med sina studenter på Herbationes. Parker och trädgårdar är också ett genomgående tema med allt från Carl von Linnés skapelser i Uppsala till Enköpings fantastiska parker. Även lokalavdelningen olika slottsträdgårdar och örtagårdar har ett stort värde. Runt Mälaren finns slott och herrgårdar som det magnifika Grönsöö slott och Wiks slott som från början var en medeltida borg. Ett annat slott är Skokloster som är en av Europas mest suggestiva och häpnadsväckande miljöer. Inom hela kretsområdet finns många vackra kyrkor. Många är medeltida med bevarade medeltida målningar.

Trakten är rik på fornminnen, byggnader och kulturhistoriska platser. I närheten av Enköping finns ett av Sveriges största hällristningsområden. Gamla Uppsala högar är välkända begravningsplatser. Här finns också ett friluftsmuseum som skildrar de välbärgade slättböndernas levnadsförhållanden under 1800-talets senare del.

Lokalavdelningen värnar om att medlemmarna ska lära känna sin hembygd, sin natur och sin kultur. Lokalavdelningen anordnar regelbundet aktiviteter på detta tema med stadsvandringar, cykelturer, studiebesök och vandringar i landskapet.

Lokalavdelningen grundades 1976 och har cirka 120 medlemmar.

Aktiviteter

 • 25 Okt

  • 25

   Okt

   2017

  Medlemsmöte i Kaplansgården med 40 års jubileumsfest

  Verksamheten i STF Uppsalakretsen och STF Uppsala lokalavdelning har nu pågått i 40 år och det vill vi fira! Medlemmarna i STF Uppsala lokalavdelning inbjuds onsdag 25 oktober 2017 till en kväll då Christer...

  Läs mer

  40-års jubileumsfest endast för STF medlemmar i Uppsala lokalavdelning. Platsen är Kaplansgården vid Groaplan i Gamla Uppsala (buss 2:s ändhållplats.) Anmälan sker via insättning av 150 kr/person på...
  Pris

  Medlem: 150 kr

 • 28 Okt

  • 28

   Okt

   2017

  Kulturresa med Upptåget till Gävle

  Vi besöker Länsmuseet med fina konstsamlingar samt textil- och glasutställning. Lunch intages på 50-talsfiket Café Lido. Guidad stadspromenad i Gamla Gefle samt guidat besök på Johnny Matsongården, träsniderier.

  Läs mer

  Avresa 28 oktober med Upptåget kl.9:09 ( se tidtabell ) Hemresa: 15.37 åter kl. 17.00 Samling vid Pocket Shop kl.8:40. Anmälan till stf. uppsala@gmail.com senast onsdag.25/10. Information: Marianne...
  Pris

  Medlem: 150 kr

  Icke-medlem: 190 kr

 • 06 Nov

  • 06

   Nov

   2017

  Beredskapsföreläsning - Livsmedelsförsörjning i kris

  Therese Frisell och Malin Wester berättar om Livsmedelsverkets arbete med livsmedelsförsörjning och hur du som individ kan förbereda dig inför en kris. Välkommen till ett intressant föredrag!

  Läs mer

  Plats: Missionskyrkan lokal Utsikten, S:t Olofsgatan 40. Anmälan och information: stf.uppsala@gmail.com, Hans Jivander 070-459 13 70 eller Malin Bergmar 073-562 36 06 senast 3 november.
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 17 Dec

  • 17

   Dec

   2017

  Jultallriksvandring till Sunnersta Herrgård

  Samling vid gamla Pumphuset vid Svandammen för gemensam vandring ca 6 km längs med Fyrisån. Vid framkomsten väntar en god jultallrik och därefter i salongen kaffe, bakverk, glögg och julgodis. Hem med...

  Läs mer

  Vid anmälan tala om ifall du önskar vanlig, fisk- eller vegetarisk jultallrik. Kostnad för jultallrik tillkommer.
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr