Facebook
Twitter

STF Nära dig

STF Uppsala Lokalavdelning

Kontaktperson

Fredrik Fogelberg

Telefon: 070-2196160

stfuppsala@stfturist.se

Postadress

STF Uppsala Lokalavdelning - Fröslunda, Noppsgärde 12, 74962 Örsundsbro

Våra kommuner

Enköping, Håbo, Knivsta, Uppsala

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

STF Uppsala som täcker kommunerna Enköping, Håbo, Knivsta och Uppsala kännetecknas av områdets månghundraåriga historia och den vackra naturen längs Mälaren. Alla kommuner i lokalavdelningens område är gamla kulturbygder med mycket att uppleva.
Läs mer

Här finns Upplandsleden och andra vandringsleder för att inte tala om de stigar som Carl von Linné gick med sina studenter på Herbationes. Parker och trädgårdar är också ett genomgående tema med allt från Carl von Linnés skapelser i Uppsala till Enköpings fantastiska parker. Även lokalavdelningen olika slottsträdgårdar och örtagårdar har ett stort värde. Runt Mälaren finns slott och herrgårdar som det magnifika Grönsöö slott och Wiks slott som från början var en medeltida borg. Ett annat slott är Skokloster som är en av Europas mest suggestiva och häpnadsväckande miljöer. Inom hela kretsområdet finns många vackra kyrkor. Många är medeltida med bevarade medeltida målningar.

Trakten är rik på fornminnen, byggnader och kulturhistoriska platser. I närheten av Enköping finns ett av Sveriges största hällristningsområden. Gamla Uppsala högar är välkända begravningsplatser. Här finns också ett friluftsmuseum som skildrar de välbärgade slättböndernas levnadsförhållanden under 1800-talets senare del.

Lokalavdelningen värnar om att medlemmarna ska lära känna sin hembygd, sin natur och sin kultur. Lokalavdelningen anordnar regelbundet aktiviteter på detta tema med stadsvandringar, cykelturer, studiebesök och vandringar i landskapet.

Lokalavdelningen grundades 1976 och har cirka 120 medlemmar.

Aktiviteter

 • 17 Dec

  • 17

   Dec

   2017

  Jultallriksvandring till Sunnersta Herrgård

  Samling vid gamla Pumphuset vid Svandammen för gemensam vandring ca 6 km längs med Fyrisån. Vid framkomsten väntar en god jultallrik och därefter i salongen kaffe, bakverk, glögg och julgodis. Hem med...

  Läs mer

  Vid anmälan tala om ifall du önskar vanlig, fisk- eller vegetarisk jultallrik. Kostnad för jultallrik tillkommer.
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 60 kr

 • 18 Jan

  • 18

   Jan

   2018

  Upptaktsmöte - Presentation av vårprogrammet

  Kanske har du förslag till aktiviteter för STF Uppsala eller vill träffa oss i styrelsen och känna efter om du vill engagera dig? Välkommen!

  Läs mer

  Torsdag 18 januari. Gästrike-Hälsinge nation (GH), Trädgårdsgatan 9 i Uppsala, kl 19:00. Meddela gärna ditt deltagande till Malin Bergmar 073-562 36 06 eller Hans Jivander 070-459 13 70. Meddelande kan...
  Pris

  Medlem: Gratis