STF Uppsala Lokalavdelning

Kontaktperson

Åsa Eneroth

Telefon: 0709-245513

stf.uppsala@la.stfturist.se

Postadress

STF Uppsala Lokalavdelning - Källparksgatan 10D, Lgh 1203, 75432 Uppsala

Våra kommuner

Enköping, Håbo, Knivsta, Uppsala

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

Bra att veta

När du deltar i våra arrangemang
Följ våra råd och tips här för att få så trevliga upplevelser som möjligt.

Vi som ordnar arrangemangen är STF-medlemmar precis som du själv, och vi arbetar ideellt. Därför är avgifterna för aktiviteterna låga, och allra lägst för medlemmar i lokalavdelningen. För medlemmar kostar det oftast 40 kr, för icke-medlemmar 60 kr per aktivitet.

Ta med dina vänner
Du får gärna ta med dina vänner på våra arrangemang, även om de får betala lite mer om de inte är STF-medlemmar. Vi hoppas att de ska tycka att det är så trevligt, att de löser medlemskap.

Kolla tider och program
Du måste själv ta ansvar för att kontrollera tider och andra detaljer före en aktivitet, eftersom det av olika skäl kan bli ändringar i sista stund. Buss- och tågtider kan t ex ändras efter det att foldern har tryckts. På den här sidan under AKTIVITETER för vi in sådana ändringar. Det kan också bli fel i programmet. Kontakta den som anges som ansvarig för programpunkten om du upptäcker ett fel.

Rusta dig rätt
För din egen trivsel – men också för resten av gruppen – är det viktigt att du är rätt utrustad. När du vandrar med oss måste du t ex orka gå hela sträckan, ha lämpliga skor och kläder och tillräckligt mycket matsäck. Vid cykelturer ska du ha med pump och din cykel ska vara funktionsduglig och tillräckligt lättrampad. Om det är minsta risk för regn, så ta med regnkläder. Ta också med karta och mobiltelefon om du har.

Resa i gemensamma bilar
När det inte går på annat sätt reser vi i gemensamma bilar. Du som har bil gör en stor insats när du upplåter plats för billösa deltagare. För detta får du betalt: 15 kr per körd mil av varje passagerare. För både miljö och ekonomi strävar vi efter att fylla bilarna.

Anmälan, avanmälan och dåligt väder
När du anmäler dig måste du uppge telefonnummer där du kan nås med kort varsel. Om du får förhinder, måste du avanmäla dig till någon av dem som leder aktiviteten så snart du bara kan.

Vandringar och cykelturer ställs in om vädret är mycket dåligt, t ex vid hällregn eller storm. Men vi är ganska tåliga.

Passa tiden!
Kom i god tid till aktiviteten. Gruppen väntar inte på den som kommer för sent. Tåg och bussar går på utsatt tid, och vi försöker komma iväg punktligt vid samåkning.

Vett och etikett
Om du måste avvika från gruppen måste du tala om det för ledaren. Likaså om du får skavsår eller ont under en vandring – ofta går det att göra något åt det. Meningen är att du ska må bra och att aktiviteterna ska bli trevliga för alla.

Arrangörerna har förberett sig på bästa sätt inför aktiviteterna. Visa respekt för deras obetalda möda, och framför eventuella förslag till förbättringar på ett konstruktivt sätt.

Vill du engagera dig?
Lokalföreningen leds av medlemmar som tycker om att arbeta för sin egen och andras fritid. Om du har idéer och tips om passande natur- och kulturaktiviteter, eller vill vara med och påverka i lokala natur-, kultur- eller miljöfrågor, är du välkommen att kontakta oss. Din belöning blir goda upplevelser, nya vänner och föreningsutbildning. Du når oss enklast via e-post på adressen stf.uppsala@gmail.com. Där kan du också meddela adressändringar. Kom ihåg att alltid ange ditt ärende.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.