STF Blåhammaren Fjällstation

Mat & dryck

Hos oss på Blåhammaren står maten i fokus! Vi lagar så gott som allting från grunden och jobbar hårt med att minska svinn och miljöpåverkan. Vänligen notera att STF Blåhammaren är kontantlöst. Du kan förbetala din vistelse, men på plats kan du endast betala med kort.

Frukost

Frukost serveras 7-9. Måste förbokas oavsett om du bor på fjällstationen eller i tält. Exakt tid tilldelas vid ankomst. Frukosten består bland annat av en härlig havregrynsgröt, fil, hembakt bröd och ägg. En stor del av frukosten är ekologisk och KRAV-märkt.

Lunchpaket

Vårt lunchpaket är smidigt att ta med ut på tur; smörgåsarna ordnar du själv på frukostbuffén. Det ingår även en fikabit varma koppen och russinpaket. Glöm inte din termos! Fyll den med choklad, nyponsoppa, blåbärssoppa eller snabbkaffe. En liten matlåda är att rekommendera att ha sitt lunchpaket i.

Lunch och fika

Lunch och fika kan beställas från klockan 11 i receptionen. Vi har alltid ett hemlagat mål mat som du kan beställa hela dagen, även till middag att äta i samlingsrummet om du inte vill äta trerättersmiddagen. Fikat är såklart hembakt och kaffet ekologiskt. Missa inte vår fruktsoppa på samma recept som år 1913!

Vår klassiska trerättersmiddag

Vår trerättersmiddag är en riktig Blåhammarklassiker! Välrenommerad och gjord på lokalt kött eller fisk. Middagen måste förbokas oavsett om du bor på fjällstationen eller i tält pga. begränsade platser. Bokning kan göras tidigast 7 dagar innan ankomst för tältare. Vår omtalade trerättersmiddag med tillhörande presentation startar klockan 18 varje kväll. Vi lagar en meny per kväll och du blir placerad tillsammans med andra gäster. Hos oss finns fullständiga rättigheter och vi komponerar varje kväll ihop ett dryckespaket som ska passa till just den middag du äter. Middagen är en av huvudanledningarna till våra gästers vistelse.

Specialkost

Vår omtalade och vällagade mat är gjord på fjällko, röding, ren eller älg – allt från Jämtland och Härjedalen. Äter du inte detta eller har du allergier eller specialkost ska du nämna det vid din bokning för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt. Vi lagar alltid maten från grunden.
Bokningen

010-190 2360 Vardagar kl 9-12

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Få prisförslag

    Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

    Stäng

    Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

    Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.