mysa framför brasa på julen

Jul & nyårsfirande

Grönskimrande norrsken, snögnistrande vinterdagar, julmarknader och sprakande brasor eller ett alldeles eget hus med gott om plats för nära och kära. Oavsett vad som står på din önskelista inför jul och nyårsfirandet har vi något för dig!

Avkopplande vinterparadis vid Grövelsjön

Familj som fikar i snön på julen vid Vålådalens fjällstation
Längtar du efter att fira jul och nyår i ett riktigt vinterparadis? Vid Grövelsjön Fjällstation kan du åka längdskidor i 100 km preparerade spår eller ta del av fjällområdet på turskidor som är ett av Skandinaviens absolut bästa. De relativt låglänta topparna gör området extra bra för lättare skidbestigningar. Ge dig ut på egen hand eller tillsammans med våra erfarna guider. Den fantastiska panoramavyn över fjällen är dessutom påtaglig oavsett om du är uppe på en topp eller nere vid fjällstationen. Njut av härligt umgänge, vila och vällagad mat på kvällen. Ett självklart val för dig som vill ha en avkopplande vistelse i genuin fjällmiljö.

Med Masexpressen tar du dig smidigt till Grövelsjön från Stockholm och med den färdigpaketerade upplevelsen ”Grövelsjön – Jul och nyår”. Här kan du välja enstaka dagar eller hela perioden jul- och nyårsperioden.

Läs mer och boka


Norrsken, vinterland och polarljus i Abisko

norrsken över abisko
Längtar du efter en naturnära jul under gnistrande stjärnhimmel, fri från överdådiga julbord och superpyntade granar? Då är Abisko rätt plats för dig! Tåget tar dig så nära fjället man kan komma. Redan på perrongen står du vid foten av fjället Nuolja och blickar ut över Torne träsk. Uppleva det mytomspunna norrskenet vid ett av världens absolut bästa platser att se ljusfenomenet på. Njut av gnistrande stjärnhimmel, pastellfärgade polarnätter och massor av aktiviteter samt god mat. Oavsett om du söker en aktiv upplevelse med mycket utomhusvistelse eller om du föredrar ett lugnare tempo passar STF Abisko Fjällstation utmärkt.

Läs mer och boka


Snögnistrande vinterdagar i Vålådalens fjällvärld

familj i snön på julen vid Grövelsjön
Lämna vardagen och upplev vinterlivet på Vålådalens fjällstation. Under jul och nyårshelgen kan du välja bland en mängd olika aktiviteter. Njut av skidåkning på längden eller tvären, testa på snöskovandring och gör ett besök på Idrottsmuseet och Naturum. Här har du verkligen möjlighet att vila från vardagen. Koppla av med en bra bok framför brasan, kanske med en kopp choklad som sällskap, bada bastu och ta ett dopp i badtunnan. Stor frukostbuffé att starta dagen med samt en middagsbuffé under hela vistelsen. Julmiddag på julafton alternativt supé på nyårsafton.

Med paketet ”Jul och nyår i Vålådalen” väljer du enkelt mellan 3, 4, 5 eller 7 nätter.

Läs mer och boka


Annorlunda firande i Åsljunga

Braskamin på Nature Shelter Hotel
En annorlunda jul och nyår väntar på urbana STF Nature Shelter Hotel mitt i naturen. Högtider där man känner sig som hemma men blir ompysslad med god mat och nybäddad säng. Utanför väntar bastu, vintervandringar, utflykter och (om isen håller) skridskoåkning på de vackra sjöarna runtomkring. För de som vill äter vi julbord tillsammans och öppnar medhavda julklappar. På nyårsafton fokuserar vi på god nyårsmat med en liten tvist. Kanske en runda biljard, trevliga samtal och en liten dans för den som känner för det. Kravlöst, spontant och glädjefyllt.

Läs mer och boka


Julbord, nyårssupé och musikunderhållning vid Sveriges sydligaste vildmark

jul breanäs
I den vackra Göingebygden i Skåne ligger familjära Breanäs Hotell inbäddat mellan skog och sjö. Här kan det bjudas både på skånsk vinter med sköna plusgrader och vandring i skogen eller snö och islagd sjö. Inför julen dukas ett härligt julbord upp, lagat från grunden och med fokus på vilt. Detta avnjuts i ”Kulturhuset”, en robust lokal med högt i tak. Efteråt utlovas drag i form av musikunderhållning. Efter sköna mellandagar väntar ett stillsamt och lugnt nyårsfirande med god supé och avkoppling.

Läs mer och boka


Lugnt nyårsfirande i Almdalen

drönarbild över Almdalen på julen
Fira in det nya året i vacker och lugn fjällmiljö på Almdalens Fjällgård. På den gamla fjällgården med anor från tidigt 1800-tal kan du lugnt njuta av de vackra omgivningarna och räkna in det nya året med endast stjärnhimlen som fyrverkeri. Med 9 km från närmsta bilväg är det friluftsliv som gäller här, med Hotagens naturreservat som breder ut sig precis utanför dörren.

Läs mer och boka


Marknader, julkonserter & nyårsfirande i staden

jul och nyår i stockholm och göteborg
Staden i jul & nyårstid är något alldeles speciellt. Fylld av ljus och dekorationer, vackert pyntade skyltfönster. Julmarknader med hantverk, uteserveringar med glögg, värmande caféer och spännande restauranger. Besök gallerier, museum eller en julkonsert i någon av stadens kyrkor. I stadens rum är helgerna kravlöst sköna och innehåller precis så mycket eller lite som just du önskar. På STF Ohboy Hotell i Malmö bor du centralt, precis vid havet och i bekväma loftrum som känns som hemma fast borta.

Hos STF Stigbergsliden i gemytliga Göteborg har du nära till Järntorget och de charmiga stadsdelarna Haga och Linnéstan med alla butiker, restauranger, caféer och uteliv.

STF Stockholm Skeppsholmen Vandrarhem bor du ett stenkast från kajkanten, med en strålande utsikt över Gamla stan och Kungliga slottet. Ta en promenad på Djurgården, kryp in på ett fik för lite glögg och njut av en middag på någon av stadens alla härliga restauranger innan du skålar in det nya året. Garanterat ett värdigt nyårsfirande!


Skärgårdsjul på Arholma

jul i skärgården
Längst upp i Stockholms norra skärgård ligger den bilfria ön Arholma. En skärgårdsidyll med en slående vacker ytterskärgård, en äkta by och levande jordbrukslandskap. Vintertid råder lugnet på ön, och naturen bjuder på vackert sceneri. Runt advent och jul står den lilla kyrkan öppen för både julotta, konserter och nyårsringning. Storhelgerna avslutas med ett trettondagsspel med ö-bor som både medverkar och är publik. På STF Arholma Bull-August Gård bor du charmigt och bekvämt på en roslagsgård mitt i byn. Njut av sprakande brasa, spela sällskapsspel och fixa din egen mysmiddag i gästköket.

Läs mer och boka Arholma


Fira jul & nyår i ett eget hus

familj och hund i söderåsen
Bor du på begränsade kvadratmeter och önskar dig gott om plats för att kunna fira jul eller nyår med nära och kära på ett tryggt och trevligt sätt? Många av våra boenden erbjuder möjligheten att ”hyra hela huset”, där ni får exklusiv rätt till ett helt boende med både bäddar och allmänna utrymmen. Laga julmaten eller nyårssupén tillsammans i gästköket, slå er ner vid ett vackert dukat bord, och sov över i skilda rum utan att behöva tänka på transport hem. Du kan snabbt få en prisuppgift från ditt önskade boende genom att göra en förfrågan på boendets egna sida, under rubriken ”Gruppförfrågan”.

Se våra prisförslag

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.