mysa framför brasa på julen

Jul & nyårsfirande

Blåskimrande polarljus, snögnistrande vinterdagar på fjället, småländska delikatesser, sprakande brasa i väglöst land eller ett alldeles eget hus med gott om plats för nära och kära. Oavsett vad som står på din önskelista inför jul och nyårsfirandet har vi något för dig!

Norrsken, vinterland och polarljus i Abisko

norrsken över abisko
Längtar du efter en naturnära jul under gnistrande stjärnhimmel, fri från överdådiga julbord och superpyntade granar? Då är Abisko rätt plats för dig! Tåget tar dig så nära fjället man kan komma. Redan på perrongen står du vid foten av fjället Nuolja och blickar ut över Torne träsk. Oavsett om du söker en aktiv vistelse med mycket utevaro eller du föredrar lugnare tempo har STF Abisko Fjällstation något för alla.

Denna jul och nyår är endast stugor och vandrarhemmet Keron är öppet för gäster att boka. Anledningen är de nya allmänna råden från Folkhälsomyndigheten. Samtliga aktiviteter ställs in, restaurangen håller stängd och lika så linbanan upp på berget Nuolja. Receptionen håller öppet fem timmar om dagen för service och frågor. Butiken kommer att hålla öppet några timmar om dagen för att du som gäst ska kunna handla enklare livsmedel och hyra utrustning.

Även om förutsättningarna är annorlunda jämfört med tidigare år så är norrskenet lika närvarande. Polarljuset ger med sitt blåa skimmer gott om ljus för några timmar av aktivitet ute på fjället. Det finns gott om möjligheter att aktivera sig på egen hand ute på fjället.

Läs mer och boka Abisko


Julbordstabberas i de småländska skogarna

Korrö i julbelysning
Ett tabberas är småländska för en fest vid dukat bord där allt äts upp till sista smulan. I år bjuder STF Korrö gårdshotell in till ett tabberas med fokus på god mat i avkopplande miljö. Inget spring till buffé utan allt serveras vid bordet, det enda du behöver göra är att luta dig tillbaka och njuta. Köksmästaren har valt ut det bästa av det bästa, med både klassiker och innovativa julbordsrätter som dukas fram på ett upplyst och julpyntat Korrö. Rykande glögg möter dig vid bordet och därefter tar Julbordstabberaset fart.

Middagen bjuder på hela fem serveringar med allt från husets uppskattade sillar, laxar, det hantverksmässiga kallskurna, småvarmt till den avslutande dessertfinalen där allt och lite till finns med. Restaurangen på Korrö är KRAV-certifierad, serverar svenskt och oftast småländskt kött med tonvikt på vilt. Kombinera julbordet med boende på mysiga STF Korrö hotell, och njut av avkopplande spabad, badtunnor eller bastu. Här väntar lugnet och naturen direkt utanför dörren. Boka boende här på hemsidan, och addera julbord genom att kontakta boendet via 047034249 eller info@korro.se. Julbordet kostar 675;-/person och serveras med begränsat antal platser från den 18/11 (sittningar i november ons-sön och i december tis-sön).

Läs mer och boka Korrö


Fyrverkerifritt nyårsfirande i Almdalen

almdalen från ovan i vinterskrud
Fira in det nya året i vacker och lugn fjällmiljö på Almdalens Fjällgård. På den gamla fjällgården med anor från tidigt 1800-tal kan du lugnt njuta av de vackra omgivningarna och räkna in det nya året med endast stjärnhimlen som fyrverkeri. Med 9 km från närmsta bilväg är det friluftsliv som gäller här, med Hotagens naturreservat som breder ut sig precis utanför dörren. Efter aktiva dagar på fjället sätter du dig till dukat bord och njuter av välsmakande middagar i rustik miljö.

Läs mer och boka Almdalen


Skärgårdsjul på Arholma

jul i skärgården
Längst upp i Stockholms norra skärgård ligger den bilfria ön Arholma. En skärgårdsidyll med en slående vacker ytterskärgård, en äkta by och levande jordbrukslandskap. Vintertid råder lugnet på ön, och naturen bjuder på vackert sceneri. Runt advent och jul står den lilla kyrkan öppen för både julotta, konserter och nyårsringning. Storhelgerna avslutas med ett trettondagsspel med ö-bor som både medverkar och är publik. På STF BullAugust bor du charmigt och bekvämt på en roslagsgård mitt i byn. Njut av sprakande brasa, spela sällskapsspel och fixa din egen mysmiddag i gästköket. Vill du hellre slå dig ner till dukat bord serveras ett julbord med fokus på lokalt och närodlat på Österhamns pensionat en bit bort längs vägen. Tips är att boka i god tid innan.

Läs mer och boka Arholma


Snögnistrande vinterdagar i Vålådalens fjällvärld

julgran i vålådalen
Lämna vardagen och upplev vinterlivet i Vålådalens fjällvärld. Under jul och nyårshelgen kan du välja bland en mängd olika aktiviteter. Njut av skidåkning på längden och tvären, testa på snöskovandring och gör ett besök på Idrottsmuseet och Naturum. Här har du verkligen möjlighet att vila från vardagen. Koppla av med en bra bok framför brasan, kanske med en kopp choklad som sällskap, bada bastu och ta ett dopp i badtunnan. Stor frukost att starta dagen med samt en avkopplande tre rätters middag på kvällen under hela vistelsen ingår. På julafton serveras julbord och på nyårsafton dukas det fram en härlig nyårssupé. Valfri ankomstdag mellan 22-31 december, välj själv om du vill stanna 3, 4 eller 5 nätter.

Läs mer och boka Vålådalen


Fira in tolvslaget med Stockholms kanske vackraste utsikt

utsikt från chapman
STF af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem kan tveklöst stoltsera med en av Stockholms bästa vyer när det nya året ska firas in. Här bor du precis vid kajkanten, med en strålande utsikt över Gamla stan och Kungliga slottet. Ta en eftermiddagspromenad på Djurgården, kryp in på ett fik för en kopp varm choklad och njut av en middag på någon av stadens alla härliga restauranger innan du skålar in det nya året uppe på däcket på den tremastade fullriggaren af Chapman. In på småtimmarna somnar du gott i hytten, till vågornas kluckande. Garanterat ett värdigt nyårsfirande!

Läs mer och boka Af Chapman


Fira jul & nyår i ett eget hus

familj och hund i söderåsen
Bor du på begränsade kvadratmeter och önskar dig gott om plats för att kunna fira jul med nära och kära på ett tryggt och trevligt sätt? Många av våra boenden erbjuder möjligheten att hyra hela huset, där ni får exklusiv rätt till ett helt boende med både bäddar och allmänna utrymmen. Laga julmaten eller nyårssupén tillsammans i gästköket, slå er ner vid ett vackert dukat bord, och sov över i skilda rum utan att behöva tänka på transport hem. Du kan snabbt få en prisuppgift från ditt önskade boende genom att göra en förfrågan på boendets egna sida, under rubriken ”Gruppförfrågan”.

Läs mer och hitta ditt nästa boende


Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.