Kvinna kollar i mobil staden Göteborg

Kultur & stad

Njut av lokalt mathantverk på Blåhammaren, lär dig om samernas traditioner under en kulturhistorisk guidning i Abisko, besök Stockholms många museer, fascineras av högklassigt hantverk i Glasriket, eller upplev folkvimlet på något av Malmös torg.

Kulturella aktiviteter

Välkommen på upptäcktsfärd i vårt ovanligt avlånga land! För dig som längtar efter en weekend i Sverige finns fantastiska alternativ. Utforska kaféstaden Alingsås tillsammans med en kaféguide, eller gå på konsert på Storsjöyran i Östersund. Besök Älgens hus i Umeå eller strosa fram längs medeltida gator i Sveriges äldsta stad Sigtuna. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Dessutom bidrar du genom dina weekendresor i Sverige till att främja hållbar turism. Hos STF finns unika vandrarhem och hotell i både små och mellanstora städer. Boka något av våra personliga boenden redan i dag!

Nyckeln till en ny plats går via magen. Med närproducerade smaker på tallriken lär du känna orten du befinner dig på, samtidigt som lokala mathantverkare gynnas.
Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.