barn-leker-snön-fjäll-sportlov

Sportlovstips

Äntligen dags för sportlov! Snö, skidåkning, mys och tillsammanstid med familjen. Oavsett om ni vill bo på en genuin fjällstation, ett klassiskt värdshus eller rå om er själva i egen stuga så har vi tipsen för ett riktigt härligt sportlov.

Längdparadis i Funäsfjällen

Familj åker längskidor

Om du och familjen älskar längdskidåkning är Bruksvallarna rätt plats för er! I detta längdparadis bor ni på Bruksvallsliden Hotell i fantastisk fjällmiljö vid Ljusnans strand i Härjedalen. Här saknar ni ingenting, allt finns inom gångavstånd. Sportlovet är det perfekta tillfället för att ta på sig turskidorna och packa ryggsäcken med termos och matsäck. Kanske provar ni Solskensturen eller vågar er på heldagsturen att skida upp till toppstugan ”Knallen”? Den 5 km långa turen uppför ger garanterat lön för mödan i form av magnifik utsikt och frasiga våfflor!

Läs mer och boka


Skidåkning för alla smaker i Västerbotten

Kittelfjäll vinter

Kittelfjäll, eller Tjiehtele som det heter på sydsamiska, är vida känt för sin offpiståkning. Men här finns också fina barnområden för de allra minsta skidåkarna med mini-skicrossbana, pulkabacke och karusell där de kan lära sig åka lift. För de extra tuffa barnen finns också ett eget offpistområde där det råder vuxenförbud. Ni bor på Kittelfjäll Värdshus och efter en lång dag i backen är det skönt att koppla av tillsammans i den vedeldade bastun med en efterföljande god middag, antingen i restaurangen eller egenlagad i gästköket.

Läs mer och boka


Vinteräventyr med familjen i Dalarna

Vintervy över Siljan

Bo på charmiga Backlunds Bed & Breakfast med genuin dala-känsla mitt i Vikarbyn. Här börjar du dagen med frukostbuffé med lokalproducerade specialiteter och varma frallor från eget bageri för att sedan ge dig ut på äventyr. Prova att vintervandra Signaturled Siljan eller snöra på dig långfärdsskridskorna för en tur på Siljan. Andra roliga aktiviteter för hela familjen är att boka en snöskovandring i vacker, snöklädd skog eller att åka med häst och vagn med släde runt Rättvik. På kvällen lagar ni gemensam middag tillsammans i Backlunds gästkök och myser tillsammans på den stora inglasade altanen.

Läs mer och boka


Aktivitetsfyllda sportlovsdagar i Grövelsjön

Familj på turskidor i Grövelsjön
Ta med familjen till Grövelsjöfjällens storslagna fjällmiljö. Här finns fjällvidder så långt ögat kan nå, 10 mil längdspår och BackFilippas skidlekpark. Våra guider redo att ta med dig och familjen på skidtur, upptäcktsfärd och lek i det snöklädda fjällandskapet. Bokar ni vårt sportlovspaket ingår alla aktiviteter som varierar från dag till dag. Temat är att utvecklas som turskidåkare, hitta på roliga äventyr och spendera hela dagarna ute i snön

Boka Sportlov i Grövelsjön och er resa till Grövelsjön med MasExpressen.

Läs mer och boka


Fjällkul för hela familjen i Storulvån

sportlov-storulvan-karta-fjällen
Njut av en vecka tillsammans på Storulvåns fjällstation där ni omges av milsvid utsikt över den Jämtländska fjällvärlden och ett eget äventyrsland utanför dörren. Varva lekar och utflykter i stationens närhet med spännande turer på fjället. Upptäck tillsammans och lär er om fjället, skidåkning, djur och natur – och framförallt upptäck tillsammans. I vårt familjepaket ingår boende i fyra nätter, helpension och utrustning i form av snöskor och snöleksaker.

Boka sportlov i Storulvån samt hela er resa med Snälltåget. Ni reser direkt från södra Sverige och vaknar upp i ett snörikt landskap – redo för fullspäckade dagar på fjället.

Läs mer och boka


Oförglömligt sportlov under Abiskos norrsken

Två personer i norrsken i Abisko
En tur till Abisko under norrskenssäsongen blir ett sportlov familjen sent kommer att glömma. Bara resan med nattåg är ett äventyr i sig. Vakna upp i fjällvärlden med helt nya vyer utanför rutan! Tågstationen är belägen mittemot fjällstationen och receptionen nås på några minuters promenad. Här bor ni rakt under norrskenet, mitt i Abisko nationalpark, och granne med stolliften som kvällstid tar er upp till STF Aurora Sky Station för en oslagbar utsikt över Abiskofjällen. Välj själva om ni vill på hotell, vandrarhem eller i egen stuga. Vill ni inte laga egen mat serveras frukost, lunch och middag i vår KRAV-märkta restaurang med svårslagen panoramautsikt över fjällen.

Utöver norrskensspaning så finns en mängd olika vinteraktiviteter att välja mellan. Vad sägs om norrskensvandring eller isklättring? Här hittar du fler spännande aktiviteter! 

Läs mer och boka


Lugna dagar i Gästrikeskogarna

Vinter i Wij Trädgårdar

Endast ett par timmar från Stockholm och strax norr om Gävle hittar du äventyr i en bygd med lång historia av natur och kulturupplevelser. Den gamla bruksbygden i Gästriklands skogar dignar av sevärdheter och det är just skogen och järnet som genomsyrar Ockelbos historia. På Wij Trädgårdshotell bor du och familjen i elegant renoverade rum i klassisk herrgårdsstil eller i något av rummen på Raggsocka Logi, det nybyggda annexet mitt i trädgårdsparken. På sportlovet brukar man få prova på smidje i valsverket och under kalla, fina vintrar brukar trädgårdseleverna bygga snöskulpturer vid herrgårdsplan som är roliga att vandra bland. För den som önskar lite mer fart ligger Kungsberget endast en halvtimme bort.

Läs mer och boka


Magiska vinterdagar i utkanten av Laponia

Barnfamilj i Saltoluokta på sportlovet
På vår familjevecka i Saltoluokta väntar magiska dagar och kvällar i utkanten av Laponia, där ni tillsammans med våra duktiga ledare upptäcker vinterfjället med barnens nyfikenhet som utgångspunkt. Veckan riktar sig till familjer med ett glatt humör som tycker om snö och fjäll. En stor del av veckan kommer att spenderas utomhus med att leka i snön, leta djurspår, bygga snögrottor, åka pulka, pimpla fjällfisk och laga mat över öppen eld. I paketet ingår boende i fem nätter, helpension, alla aktiviteter, skidpaket till barnen och transport t/r Kebnats-Saltoluokta.

Boka paketet Saltoloukta – Familjefjäll och läs mer om anläggningen nedan.

Läs mer och boka


Genuin fjällvistelse i Vålådalen

Barn åker skidor i Vålådalen på sportlov
Ta med familjen och njut av en avkopplande vistelse på STF Vålådalens fjällstation. Här väntar fjällvärlden utanför dörren med välpreparerade längdspår, fantastisk turåkning, pulkabacke och slalombacke i söderläge. Efter en dag i backar och spår lockar bastukåtan med sprakande brasa och uppvärmda badtunnor. På kvällen dukas det upp en härlig middag i restaurangen.

Läs mer och boka


Charmigt vinterlandskap i Tännäs

sportlov i tännäskröket
Inbäddad mellan två berg, i den lilla bygden Tännäs, ligger STF Tännäskröket. Här finns varierad skidåkning och du kan välja mellan sammanlagt 17 nedfarter belägna på dom två bergen, från den nästan två kilometer långa glidarbacken Långsvängen till den klassiska Tännäsbacken. Flera av backarna är perfekta för barn och skidskolan ger en bra start för alla nybörjare. För dig som föredrar att åka på längden erbjuds spår av högsta klass. Missa inte dom frasiga våfflorna på Falkboet eller mat i världsklass på flerfaldigt nominerade White guide-restaurangen Árran.

Läs mer och boka


Hemavan och norra Sveriges största skidort

sportlov i hemavan
På STF Hemavans Fjällcenter bor du mitt i norra Sveriges största skidort, intill slalombackar, skidspår och den stora vildmarken i Vindelfjällens naturreservat. Här finns någonting för alla. Tre barnområden, 29 nedfarter, snowpark, skicross-arena, 65 km preparerade spår, elljusspår och nästan obegränsat antal vinterleder att utforska, däribland världskändisen Kungsleden. Efter en äventyrsrik dag på fjället väntar en välsmakande middag i restaurangen.

Läs mer och boka


Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.