barn-leker-snön-fjäll-sportlov

Sportlovstips 2021

Se fram emot ett sportlov fyllt av snö, skidåkning, mys och tillsammanstid med familjen. Pimpla röding i Laponia, gå på norrskensspaning i Abisko, ge er ut på en pannlampetur i Grövelsjön eller kasta er ut för Gesundabergets backar med en storslagen utsikt över Siljan. Oavsett om ni vill bo på en genuin fjällstation, ett klassiskt värdshus eller rå om er själva i egen stuga så har vi tipsen för ett riktigt härligt vinterlov.

Fjällkul för hela familjen i Storulvån

sportlov-storulvan-karta-fjällen
På Storulvåns familjära fjällstation omges ni av milsvid utsikt över den Jämtländska fjällvärlden med både spetsiga toppar och mjuka runda höjder, perfekta att utforska tillsammans. Med både lekrum och klätterklippa inomhus och fjällets eget äventyrsland utanför dörren väntar aktivitetsfyllda dagar men också utrymme för avkoppling och vällagad mat. Vid ankomst får ni ett aktivitetskit som innehåller mängder med förslag på turer, aktiviteter och lekar som ni gör på egen hand. Varva lärorika aktiviteter med prestationslösa lekar ute på fjället och anpassa dagarna efter väder och barnens förmåga med fokus på att ha kul. I vårt familjepaket ingår boende i fyra nätter, helpension, aktivitetskit och utrustning i form av snöskor och snöleksaker.

Läs mer och boka


Sportlov för alla smaker på Vallåsen

Mys framför braskamin i Vallåsen
Längtar du efter ett sportlov som är både rofyllt och aktivt? Kanske bor du i Sveriges södra delar och tycker att fjällen ligger på tok för långt bort. Då är ett sportlov på STF Vallåsens värdshus något för er! Här bor ni i vacker och inspirerande miljö vid Hallandsåsens norra sluttning, omgivna av skog och stillhet. Ett par minuter från värdshuset ligger Vallåsens skidanläggning som är södra Sveriges största anläggning för längd- och utförsåkning. Ni kan se backen från restaurangen! Närheten gör skidåkningen enkel och smidig. Hämta hyrskidorna kvällen före för att slippa köer, och ta en lunchpaus med egenlagad lunch innan eftermiddagspasset i backen. Tillbaka på värdshuset väntar skön atmosfär och en känsla av klassiskt fjällhotell. Är du eller delar av familjen ingen skidåkare utgår många kilometrar av fina stigar för vandring, löpning och cykling från Värdshuset. Inomhus finns biljard, pingis, bastu, yogarum, pysselrum, sällskapsspel, brasa och ett stort gästkök. Kort och gott, ett sportlov för alla smaker!

Läs mer och boka


Oförglömligt sportlov under Abiskos norrsken

Två personer i norrsken i Abisko
En tur till Abisko under norrskenssäsongen blir ett sportlov familjen sent kommer att glömma. Bara resan med nattåg är ett äventyr i sig. Efter en god natts sömn på tåget vaknar ni upp i fjällvärlden med helt nya vyer utanför rutan. Tågstationen är belägen mittemot fjällstationen och receptionen nås på några minuters promenad. Här bor ni mitt i Abisko nationalpark, rakt under norrskenet, och granne med stolliften som kvällstid tar er upp till STF Aurora Sky Station för en oslagbar panoramautsikt över Abiskofjällen. Ni väljer själva om ni vill på hotell, vandrarhem eller i en egen stuga. Vill ni inte laga egen mat serveras frukost, lunch och middag i vår KRAV-märkta restaurang med svårslagen panoramautsikt över fjällen. Utöver norrskensspaning så finns en mängd olika vinteraktiviteter att välja mellan. Upptäck omgivningarna på tur- eller längdskidor eller prova på isklättring och snöskovandring (från 12 år). Från och med den 19 februari kan ni även ta stolliften upp på berget Nuolja dagtid och njuta av en fika och den fina utsikten tillsammans.

Läs mer och boka


Familjevänliga åk i Sälenfjällens backar

Utförsåkare i Sälen sportlov
Njut av miljöombyte och några dagars skidåkning i härliga Sälenfjällen. I familjevänliga Kläppen Skiresort finns allt ni behöver för några riktigt mysiga och aktiva vinterdagar, med möjlighet att åka både slalom och längd. På STF Torgåsgården bor ni bekvämt endast 5 minuter med bil från Kläppen skiresort i mysiga rum med plats för hela familjen. På kvällen kan ni fixa middag tillsammans och kanske utmana varandra i brädspel. För att ni ska hinna njuta av snö och aktiva dagar ingår både frukost, luncher i backen och liftkort för två dagar. Boka valfri ankomstdag och välj mellan långhelg eller mittiveckanmys.

Läs mer och boka


Aktivitetsfyllda sportlovsdagar i Grövelsjön

Barn på turskidor i Grövelsjön under sportlov
Ta med familjen och spendera sportlovet i Grövelsjöfjällens storslagna och variationsrika fjällmiljö. Här finns fjällvidder så långt ögat kan nå, 10 mil längdskidspår och BackFilippas skidlekpark. Under sportlovet står våra guider redo att ta med dig och familjen på skidturer, upptäcktsfärder och lek i det snöklädda fjällandskapet. Bokar ni vårt sportlovspaket ingår alla aktiviteter som varierar från dag till dag. Lär dig mer om fjället på lilla vinterfjällskursen, häng med på guidad familjefjälltur eller utforska fjället efter solens nedgång på vår pannlampetur. Vårt sportlovspaket går att boka i minst fyra nätter och inkluderar logi och aktiviteter enligt program. Boka till hel- eller halvpension, barn 6-15 år äter till halva priset och barn 0-5 år bor och äter fritt.

Läs mer och boka


Sportlov med utsikt på Gesundaberget

Gesunda på sportlovet
Gesundaberget i Dalarna är ett klassiskt turistmål och en historisk alpin anläggning, med en storslagen utsikt över Siljan i öster och hänförande vildmark i väster. Skidbackarna har en fallhöjd på 270 meter och nedfarter upp till 1800m i längd vilket öppnar upp för bra variation i åkningen samtidigt som centreringen av nedfarter ger en väldigt familjär inramning. Runt berget går klassiska längdspår och konstsnö-spår för såväl klassisk åkning som skate för den som vill blicka bortom utförsåkningen. På skilodgen bor ni bekvämt i 2- eller 4-bäddsrum med eget badrum och gemensamt kök om ni vill laga egen mat. Här finns även moderna stugor med eget kök, badrum, bastu och braskamin. Ni väljer själv hur många nätter ni vill stanna, ett perfekt alternativ för er som bara har möjlighet till en kortare avstickare under lovet.

Läs mer och boka


Magiska vinterdagar i utkanten av Laponia

Barnfamilj i Saltoluokta på sportlovet
På vår familjevecka i Saltoluokta väntar magiska dagar och kvällar i utkanten av Laponia, där ni tillsammans med våra duktiga ledare upptäcker vinterfjället med barnens nyfikenhet och leklust som utgångspunkt. Familjeveckan riktar sig till så väl vana som ovana fjällfamiljer, aktiviteterna anpassas efter gruppens färdigheter. En stor del av veckan kommer att spenderas utomhus; vi kommer att leka i snön, leta djurspår och bygga snögrottor, åka pulka, bege oss iväg på skidäventyr, pimpla fjällröding och laga mat över öppen eld. I paketet ingår boende i fem nätter, helpension, alla aktiviteter, skidpaket till barnen och transport tor Kebnats-Saltoluokta.

Läs mer och boka


Genuin fjällvistelse i Vålådalen

Barn åker skidor i Vålådalen på sportlov
Ta med familjen och njut av en avkopplande vistelse på STF Vålådalens genuina fjällstation. Här väntar fjällvärlden utanför dörren med välpreparerade längdspår, fantastisk turåkning, pulkabacke och slalombacke i söderläge. Efter en dag i backar och spår lockar bastukåtan med sprakande brasa och uppvärmda badtunnor. Ni har även tillgång till sporthall med redskap och bollar om vädret är lite sämre någon dag. På kvällen dukas det upp en härlig middag i restaurangen. I paketet ingår boende i sju nätter, stor frukostbuffé och middag, spåravgift, bastu, badtunnor och tillgång till sporthall. Barn åker gratis i skidliften och vuxna erbjuds ett rabatterat pris.

Läs mer och boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.