barn-leker-snön-fjäll-sportlov

Sportlovstips 2022

Se fram emot ett sportlov fyllt av snö, skidåkning, mys och tillsammanstid med familjen. Pimpla röding i Laponia, gå på norrskensspaning i Abisko, ge er ut på upptäcktsfärd vid Grövelsjön eller åk skidor i norra Sveriges största skidort i Hemavan. Oavsett om ni vill bo på en genuin fjällstation, ett klassiskt värdshus eller rå om er själva i egen stuga så har vi tipsen för ett riktigt härligt sportlov.

Aktivitetsfyllda sportlovsdagar i Grövelsjön

Barn på turskidor i Grövelsjön under sportlov
Ta med familjen och spendera sportlovet i Grövelsjöfjällens storslagna och variationsrika fjällmiljö. Här finns fjällvidder så långt ögat kan nå, 10 mil längdspår och BackFilippas skidlekpark. Under sportlovet står våra guider redo att ta med dig och familjen på skidtur, upptäcktsfärd och lek i det snöklädda fjällandskapet. Bokar ni vårt sportlovspaket ingår alla aktiviteter som varierar från dag till dag. Lär dig mer om fjället på lilla vinterfjällskursen, häng med på guidad familjetur eller delta på Lilla Grövel-loppet. Vårt sportlovspaket går att boka i minst tre nätter och inkluderar logi samt helpension, barn 6-15 år äter till halva priset och barn 0-5 år bor och äter fritt.

Boka Sportlov i Grövelsjön och er resa till Grövelsjön med MasExpressen.

Läs mer och boka


Storslagen natur vid Jädraås vackra herrgård

skidstavar i skogen under vinstersvemester
STF Jädraås Herrgård njuter du av en rofylld upplevelse med naturens alla aktivitetsmöjligheter precis runt hörnet. Den natursköna Gästrikeleden ligger endast en kort promenad från boendet, upplev Naturstigen som följer Jädraåns hisnande branter eller någon annan av alla vackra leder vintertid. Föredrar du skidor på fötterna finns fina skidspår och alpin åkning vid Kungsberget som ligger 15 minuter bort med bil. Avsluta dagen med vedeldad bastu och ett dopp i badtunna, precis vid stranden av Jädraån med vacker utsikt över vattnet.

Läs mer och boka


Fjällkul för hela familjen i Storulvån

sportlov-storulvan-karta-fjällen
Storulvåns familjära fjällstation omges ni av milsvid utsikt över den Jämtländska fjällvärlden med både spetsiga toppar och mjuka runda höjder, perfekta att utforska tillsammans. Med både lekrum och klätterklippa inomhus och fjällets eget äventyrsland utanför dörren väntar aktivitetsfyllda dagar men också utrymme för avkoppling och vällagad mat. Vid ankomst får ni ett aktivitetskit som innehåller mängder med förslag på turer, aktiviteter och lekar som ni gör på egen hand. Varva lärorika aktiviteter med prestationslösa lekar ute på fjället och anpassa dagarna efter väder och barnens förmåga med fokus på att ha kul. I vårt familjepaket ingår boende i fyra nätter, helpension, aktivitetskit och utrustning i form av snöskor och snöleksaker.

Boka sportlov i Storulvån samt hela er resa med Snälltåget. Ni reser direkt från södra Sverige och vaknar upp i ett snörikt landskap – redo för fullspäckade dagar på fjället.

Läs mer och boka


Oförglömligt sportlov under Abiskos norrsken

Två personer i norrsken i Abisko
En tur till Abisko under norrskenssäsongen blir ett sportlov familjen sent kommer att glömma. Bara resan med nattåg är ett äventyr i sig. Efter en god natts sömn på tåget vaknar ni upp i fjällvärlden med helt nya vyer utanför rutan. Tågstationen är belägen mittemot fjällstationen och receptionen nås på några minuters promenad. Här bor ni mitt i Abisko nationalpark, rakt under norrskenet, och granne med stolliften som kvällstid tar er upp till STF Aurora Sky Station för en oslagbar utsikt över Abiskofjällen. Ni väljer själva om ni vill på hotell, vandrarhem eller i egen stuga. Vill ni inte laga egen mat serveras frukost, lunch och middag i vår KRAV-märkta restaurang med svårslagen panoramautsikt över fjällen.

Utöver norrskensspaning så finns en mängd olika vinteraktiviteter att välja mellan. Upptäck omgivningarna på turskidor eller prova på isklättring och snöskovandring (från 12 år). Från och med den 18 februari kan ni även ta stolliften upp på berget Nuolja dagtid och njuta av en fika och den fina utsikten tillsammans.

Läs mer och boka


Familjevänliga åk i Sälenfjällens backar

Utförsåkare i Sälen sportlov
Njut av miljöombyte och några dagars skidåkning i härliga Sälenfjällen. I familjevänliga Kläppen Skiresort finns allt ni behöver för några riktigt mysiga och aktiva vinterdagar, med möjlighet att åka både slalom och längd. På STF Torgåsgården bor ni bekvämt endast 5 minuter med bil från Kläppen skiresort i mysiga rum med plats för hela familjen. På kvällen kan ni ordna middag tillsammans, umgås framför den knastrande brasan, utmana varandra i brädspel eller kanske mysa framför en bra film eller bok.

Läs mer och boka


Fascinerande familjeaktiviteter i Persåsen

persåsen på sportlovet
I över 50 år har familjen Wikner levt och verkat i Persåsen i de jämtländska skogarna, och skapat en plats för kreativitet, inspiration och välbefinnande. Här bjuds du på en helhetsupplevelse med mysigt boende, god mat och genuint hantverk. I det egna snickeriet tillverkas unika och handgjorda möbler i spännande träslag. Året runt finns möjlighet att besöka hantverksbutiken eller snickeriet och se hur tillverkningen går till.

Bege er ut på skidor i dom preparerade skidspår eller skapa egna spår i det fascinerande fäbodområdet mellan Persåsen och Oviksfjällen. Åk utför i Persåsbacken eller testa den perfekta familjeaktiviteten kälkåkning. De minsta kan leka i boblandet och öva för att klara kälkkörkortet. De som är lite större och klarar sig själva, kan efter godkänd uppkörning ta en kälke och ge sig iväg med liften för att testa på dom olika svårighetsgrader. Garanterat ett gott skratt och barnsligt kul för hela familjen.

Läs mer och boka


Magiska vinterdagar i utkanten av Laponia

Barnfamilj i Saltoluokta på sportlovet
På vår familjevecka i Saltoluokta väntar magiska dagar och kvällar i utkanten av Laponia, där ni tillsammans med våra duktiga ledare upptäcker vinterfjället med barnens nyfikenhet och leklust som utgångspunkt. Familjeveckan riktar sig till både fjällvana familjer och familjer som är nybörjare. Aktiviteterna anpassas efter gruppens förutsättningar. En stor del av veckan kommer att spenderas utomhus med lek i snön, leta djurspår, bygga snögrottor, åka pulka, bege oss iväg på skidäventyr, pimpla fjällröding och laga mat över öppen eld. I paketet ingår boende i fem nätter, helpension, alla aktiviteter, skidpaket till barnen och transport t/r Kebnats-Saltoluokta.

Boka paketet Saltoloukta – Familjefjäll och läs mer om anläggningen nedan.

Läs mer och boka


Genuin fjällvistelse i Vålådalen

Barn åker skidor i Vålådalen på sportlov
Ta med familjen och njut av en avkopplande vistelse på STF Vålådalens genuina fjällstation. Här väntar fjällvärlden utanför dörren med välpreparerade längdspår, fantastisk turåkning, pulkabacke och slalombacke i söderläge. Efter en dag i backar och spår lockar bastukåtan med sprakande brasa och uppvärmda badtunnor. Ni har även tillgång till sporthall med redskap och bollar om vädret är lite sämre någon dag. På kvällen dukas det upp en härlig middag i restaurangen. I paketet ingår boende i sju nätter, stor frukost och middag, spåravgift, bastu, badtunnor och tillgång till sporthall. Barn åker gratis i skidliften och vuxna erbjuds ett rabatterat pris.

Boka smidigt med paketet sportlovsvecka i Vålådalen samt hela er resa med Snälltåget. Ni reser direkt från södra Sverige och vaknar upp i Undersåkers snörikt landskap. Transfer tar er sista biten till Vålådalen.

Läs mer och boka


Charmigt vinterlandskap i Tännäs

sportlov i tännäskröket
I den lilla bygden Tännäs, inbäddad mellan två berg, hittar du STF Tännäskröket. Oavsett om du är glad amatör eller rutinerad Jibber hittar du alltid kul och varierad skidåkning. Välja mellan sammanlagt 17 nedfarter belägna på dom två bergen. Från den nästan två kilometer långa glidarbacken Långsvängen till den klassiska Tännäsbacken. Flera av backarna är perfekta för barn och skidskolan ger en bra start för alla nybörjare. För dig som föredrar att åka på längden erbjuds såklart spår av högsta klass.

Missa inte dom frasiga våfflorna på Falkboet eller mat i världsklass på flerfaldigt nominerade White guide-restaurangen Árran. För att maten ska nå din tallrik tas det hjälp av närliggande rökeri, pimplare samt en och annan jakthund. Njut av genuin och miljömedveten mat.

Läs mer och boka


Hemavan och norra Sveriges största skidort

sportlov i hemavan
STF Hemavans Fjällcenter bor mitt i norra Sveriges största skidort, just intill slalombackar, skidspår och den stora vildmarken i Vindelfjällens naturreservat. Oavsett om du vill spendera dagen i backen eller på fjället finns någonting för alla. 29 nedfarter, 3 barnområden, snowpark och skicross-arena. 65km preparerade spår, elljusspår och nästan obegränsat antal vinterleder att utforska, däribland världskändisen Kungsleden. Efter en äventyrsrik dag på fjället väntar en välsmakande middag i restaurangen, och kanske en omgång biljard eller sällskapsspel innan det är dags att ladda batterierna för morgondagens äventyr.

Läs mer och boka


Edsåsdalens lugna vinteratmosfär

sportlov i edsåsdalen
STF Edsåsdalen erbjuder en genuin vinterupplevelse i lugn atmosfär. En småskalig och delvis gammal miljö med gårdar längs byvägen. Hela fjällvärlden väntar utanför med mil av markerade leder för skidåkning och perfekta backar för barn. I Edsåsdalen har man gått på tur och åkt längd i hundratals år och den traditionen vårdas ömt. Utförsåkning finns också i mjuka sluttningar, backarna är lätta och det är inte svårt att hitta i skidområdet. Vid Köjabackens barn- och nybörjarområde finns grillkåta, sagospår och pulkabacke.

Turmöjligheterna i Edsåsdalen är fantastiska med många bra dagsturer som tar er till orörd fjällmiljö och kan varieras utifrån väder. Renfjället – ett populärt utflyktsmål med fantastisk utsikt och gott om plats för egen solgrop. Här samlas utförsåkare, längdåkare och familjer på utflykt till Renfjällsliften. Tolka efter pistmaskinen eller ta plats i en skoterkälke. Gör upp en eld och fika i raststugan eller besök Edsåsdalens populära backrestaurang Vita Renen.

Läs mer och boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.