påskliljor

Påsklovstips

Skidåkning i fjällen, vandring med familjen eller bara några extra lediga dagar för att fylla på med ny energi? Här har vi samlat våra bästa tips inför påsken. Hoppas att du hittar din personliga favorit!

Rädda utrotningshotade djur

Apa på Nordens Ark
Åk till Bohuslän på påsken och ta in på STF Nordens Ark – här bor ni i en unik miljö med närhet till naturen samtidigt som ni stödjer det viktiga arbetet med att bevara utrotningshotade djur. Här finns till exempel röd panda, snöleopard, lappuggla och amurtiger. Välj mellan boende i hotellrum eller lite mer äventyrligt i en av stugorna i Ekoparken.

Det är enkelt att ta sig till Nordens Ark kollektivt. Närmsta tågstationer finns i Göteborg, Uddevalla, Strömstad och Munkedal. Fortsätt sedan resan till oss med buss med Västtrafik. Nordens Arks busshållplats ligger precis utanför entrén till Nordens Ark.

Läs mer och boka


Välkommen in i Hälsinglands famn

Besök nyrenoverade STF Undersvik Gårdshotell & Vandrarhem, två mil söder om Järvsö. Boendet ligger mitt i Hälsinglands odlingslandskap med närhet både till älv, skog och berg. Läget är oerhört vackert och platsen upplevs rogivande och lugn av våra gäster. Restaurangen följer årstidernas utbud och serverar enkel, vällagad mat med goda smaker.

Reser du med elbil och vill ladda ditt fordon har vi sex stycken laddstolpar att erbjuda. Reser du kollektivt finns flera alternativa resvägar. Du kan ta tåget till Arbrå station och därifrån länstrafikbuss 51 med X-trafik till busshållplatsen Undersvik södra. Därifrån är det cirka 2,5 km promenad till boendet. Eller ta buss 55 och stiga av vid station Undersvik Kyrka som ligger 100 meter från boendet. Du kan även välja att åka tåg till Järvsö station och ta buss 51 eller 55 därifrån.

Läs mer och boka


Njut av vackra Dalarna

I natursköna Svärdsjö hittar du mysiga STF Trollnäs Hotell. Koppla av i personligt inredda rum, ta ett morgondopp i sjön och njut av en härlig frukost. Svärdsjö är med sina berg, sjöar och vattendrag av många betraktat som en av Dalarnas vackraste bygder. I omgivningarna finns utmärkta möjligheter till vandring, fiske, skidåkning och många spännande kulturupplevelser så som Carl Larsson-gården och Falu koppargruva.

Vill du åka kollektivt så kan du åka tåg till Falun och därifrån buss med Dalatrafik till Trollnäs. Från Falun är det buss 235 som gäller och resan tar cirka 45 minuter (hållplatsen ”Höganäs” ligger cirka 200 meter från Trollnäs Hotell).

Läs mer och boka


Påsklovskul i Grövelsjön

Två barn med vinterkläder på skidor i Grövelsjön.

Åka skidor och pulka, gå på äggjakt, busa i snön och eller utmana varandra på ett race i BackFilippas skidpark? Hos STF Grövelsjön Fjällstation finns något för alla smaker! Beroende på barnens ålder finns även möjlighet att haka på våra guidade skidturer.

Med Masexpressen tar du dig smidigt till Grövelsjön från Stockholm. Grövelsjön har dagliga bussförbindelser med Mora (cirka 3,5 timme) genom linje 104 och 396. Se Dalatrafikens hemsida för aktuell tidtabell.

Läs mer och boka


Annorlunda boendeupplevelse i Dalsland

Ta med hela familjen till STF Upperud 9:9 i Dalsland och bo i en ombyggd spannmålssilo. Ett spännande sätt att bo, både för stora och små! Njut av vildmarken och lugnet som väntar utanför dörren. Börja dagen med frukost och soluppgång på bryggan, paddla sedan i sjöarna med vårt lunchpaket i ryggsäcken. Avsluta dagen med bastubad tillsammans och sedan en middag i restaurangen.

Närmsta tågstation finner du i Mellerud, därifrån tar du buss 720 med Västtrafik till Upperud (hållplats Dalslands konstmuseum, cirka 400 meter från hotellet). Tåget från Göteborg till Mellerud tar en dryg timme och bussen från Mellerud till Upperud tar en kvart.

Läs mer och boka


Påsklov på turskidor

barnfamilj åker skidor

Spännande fjällupplevelser och efterlängtad tillsammanstid i glittrande snö. Turskidåkning för familjen är en utmärkt aktivitet under påsklovet. På våra fjällstationer trivs både små och stora upptäckare. Efter en dag på fjället är det perfekt att koppla av med värmande bastu, god mat och familjetid framför brasan. I länken nedan får du tips på olika aktiviteter och familjevänliga boenden.

Läs mer och boka


En smak av Italien i södra Lappland

Interiör Klimfjällsgården

Vid slutet av Vildmarksvägen, i byn Klimpfjäll, driver Veronica Rossi det mysiga pensionatet STF Klimpfjällsgården där italiensk och norrländsk kultur möts. Här får du makalös utsikt över fjäll och sjö samt möjlighet att avnjuta vällagad och spännande mat med italienska och norrländska smaker. Men framför allt får du möjlighet att uppleva skidåkning i unik fjällmiljö nästan helt utan liftköer.

Till Vilhelmina kommer du med buss från Umeå eller Östersund alternativt med Inlandsbanan och sen vidare med buss. Titta på tabussen.nu och hitta din kollektiva resa till Klimpfjäll från Vilhelmina. Bussen stannar 50 meter från Klimpfjällsgården.

Läs mer och boka


Pastellfärgad påsk bland trähusen i Roslagen

Klockargården i vintersolnedgång

Mitt i pittoreska Öregrund ligger mysiga gårdshotellet STF Klockargården Öregrund. Öregrunds omgivning erbjuder en mängd olika aktiviteter för hela familjen, såväl inomhus som ute i naturen. Efter en aktiv dag blir varm choklad hos Klockargården framför favoritfilmen eller ett mysigt brädspel ett perfekt avslut!

Till Öregrund reser du exempelvis med tåg till Uppsala och därefter buss 811 med Uppsala Länstrafik från Uppsala till hållplats Hamntorget i Öregrund.

Läs mer och boka


Fira lovledigheten i Skånes huvudstad

Två barn tar det lugnt i en hängmatta på Ohboy Hotell Malmö.

STF Ohboy Hotell Malmö i Västra hamnen i Malmö bor du i smarta loftrum i två plan. Egen ingång, sköna sängar, badrum, pentry och liten uteplats med havet och stranden runt knuten. Besök landmärket Turning Torso, gå en mysig promenad längs strandpromenaden eller lär känna staden på cykel.

Till Malmö centralstation tar du dig enkelt med tåg eller långfärdsbuss från hela landet. Därifrån till Västra Hamnen tar det bara fem minuter med buss med Skånetrafiken eller cykel. Närheten till centralstationen gör att du även med lätthet kan ta en dagstur i Köpenhamn då tågresan endast tar cirka 35 minuter. Dessutom har du hela Skåne på bekvämt avstånd med tåg eller buss.

Läs mer och boka


Skidor och utomhusmatlagning i fjällen

Stuga med snö runtom

Bo i en mysig stuga hos STF Fjällhornet Resort Ljungdalen, med orörd natur och djurliv precis runt knuten. Här finns flera fina spår för skidåkning och har ni tur kanske ni ser fjällripor, renar och rävar på håll. Efter en hel dag ute i snön är det skönt att värma sig i bastun och sedan laga mat tillsammans på muurikkan i grillkåtan. Inspireras och lär er av kokböckerna för utomhuskockar som finns att låna.

Du kan resa kollektivt med tåg till Östersund, därefter buss till Ljungdalen med Länstrafiken Jämtland. Sista biten från Ljungdalen till boendet behöver du boka taxi på telefonnummer 070-550 57 91. Cirka 500 meter från boendet finns även möjlighet att ladda din elbil.

Läs mer och boka


Vandra natursköna Söderåsen

Söderåsen är en av Sveriges vackraste nationalparker och här finns vandringsleder för både nybörjare och erfarna vandrare. I närheten av Naturum finns alltid olika aktiviteter för att upptäcka parken på ett spännande och roligt sätt. Både för små och stora barn. Kanske provar ni att vandra en del på STFs Signaturled – Skåne ås till ås.

Hos STF Klåveröd Logi & Café bor du och familjen bekvämt mitt uppe på Söderåsen – en perfekt utgångspunkt för vandring och mountainbike. På STF Villa Söderåsen bor ni i ett vackert, gult hus beläget med utsikt över den lilla byn Röstånga.

Läs mer och boka


Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.