påskliljor

Påsklovstips 2023

Skidåkning i fjällen, vandring med familjen eller bara några extra lediga dagar för att fylla på med ny energi? Här har vi samlat våra bästa tips inför påsken. Hoppas att du hittar din personliga favorit!

Rädda utrotningshotade djur

Apa på Nordens Ark
Det känns alltid fint att kunna göra något bra för världen, särskilt om man själv kan ha roligt samtidigt. Åk till Bohuslän på påsken och ta in på Nordens Ark i Bohuslän – här bor ni i en unik miljö med närhet till naturen samtidigt som ni stödjer det viktiga arbetet med att bevara utrotningshotade djur. Här finns till exempel röd panda och amurtiger. Välj mellan boende i hotellrum eller lite mer äventyrligt i en av stugorna i Ekoparken.

Läs mer och boka


Påsklovskul i Grövelsjön

Pappa och son i Grövelsjön på vintern

Åka skidor och pulka, gå på äggjakt, busa i snön och eller utmana varandra på ett race i BackFilippas skidpark? Hos STF Grövelsjön finns något för alla smaker! Beroende på barnens ålder finns även möjlighet att haka på våra guidade skidturer. Boka Påsklov i Grövelsjön för att ta del av alla ledarledda aktiviteter eller för äventyr på egen hand. Med Masexpressen tar du dig smidigt till Grövelsjön från Stockholm.

Läs mer och boka


Annorlunda boendeupplevelse i Dalsland

Ta med hela familjen till STF Upperud 9:9 i Dalsland och bo i en ombyggd spannmålssilo. Ett spännande sätt att bo, både för stora och små! Njut av vildmarken och lugnet som väntar utanför dörren. Börja dagen med frukost och soluppgång på bryggan, paddla sedan i sjöarna med vårt lunchpaket i ryggsäcken. Avsluta dagen med bastubad tillsammans och sedan en middag i restaurangen.

Läs mer och boka


Påsklov på turskidor

barnfamilj åker skidor

Spännande fjällupplevelser och efterlängtad tillsammanstid i glittrande snö. Turskidåkning är en utmärkt aktivitet för hela familjen under påsklovet. På våra fjällstationer trivs både små och stora upptäckare. Efter en dag på fjället är det perfekt att koppla av med värmande bastu, god mat och familjetid framför brasan.

Läs mer och boka


En smak av Italien i södra Lappland

Interiör Klimfjällsgården

Vid slutet av Vildmarksvägen, i byn Klimpfjäll, driver Veronica Rossi det mysiga pensionatet STF Klimpfjällsgården där italiensk och norrländsk kultur möts. Här får du makalös utsikt över fjäll och sjö samt möjlighet att avnjuta vällagad och spännande mat med italienska och norrländska smaker. Men framför allt får du möjlighet att uppleva skidåkning i unik fjällmiljö nästan helt utan liftköer.

Läs mer och boka


Pastellfärgad påsk bland trähusen i Roslagen

Klockargården i vintersolnedgång

Mitt i pittoreska Öregrund ligger mysiga gårdshotellet Klockargården Öregrund. Öregrunds omgivning erbjuder en mängd olika aktiviteter för hela familjen, såväl inomhus som ute i naturen. Efter en aktiv dag blir varm choklad hos Klockargården framför favoritfilmen eller ett mysigt brädspel ett perfekt avslut!

Läs mer och boka


Utomhusäventyr i Sälenfjällen

Torgåsgården i snö

På STF Torgåsgården Fjällgård bor du med fjället, skogen och djuren precis runt hörnet. Packa ned frukost och upplev orrspel i ottan och spana sen efter färska spår från björn, älg och järv. Har du aldrig provat hundspann? Då är detta den perfekta platsen att göra det på. Efter en aktiv dag utomhus lagar ni middag tillsammans och myser framför den knastrande brasan.

Läs mer och boka


Aktivitetsfyllda påsklovsdagar på Lugnåsberget

Barn som springer lugnås

Ta med familjen på ett hållbart äventyr under fyra roliga påsklovsdagar på Lugnåsberget. Här väntar lugnet, utan stress och trängsel, men också en hel massa aktiviteter för både små och stora upptäckare. Mys med fåren i hagen, fiska i sjön Vristulven, spana efter bäver, grilla och laga mat över öppen eld och prova att sova i vindskydd i fårhagen.

Läs mer och boka


Skidor och utomhusmatlagning i fjällen
Stuga med snö runtom

Bo i mysig stuga hos STF Fjällhornet, med orörd natur och djurliv precis runt knuten. Här finns flera fina spår för skidåkning och har ni tur kanske ni ser fjällripor, renar och rävar på håll. Efter en hel dag ute i snön är det skönt att värma sig i bastun och sedan laga mat tillsammans på muurikkan i grillkåtan. Inspireras och lär er av kokböckerna för utomhuskockar som finns att låna.

Läs mer och boka


Upplev Söderåsen

Söderåsen är en av Sveriges vackraste nationalparker och här finns vandringsleder för både nybörjare och erfarna vandrare. I närheten av Naturum finns alltid olika aktiviteter för att upptäcka parken på ett spännande och roligt sätt. Både för små och stora barn. Kanske provar ni att vandra en del på STFs Signaturled – Skåne ås till ås? 

Hos STF Klåveröd Logi & Café bor du och familjen bekvämt mitt uppe på Söderåsen – en perfekt utgångspunkt för vandring och mountainbike. På STF Villa Söderåsen bor ni i ett vackert, gult hus beläget med utsikt över den lilla byn Röstånga.


Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.