påskliljor

Påsklov för alla smaker

Traditionella påsksmaker, välfyllda påskägg eller helt enkelt bara några extra lediga dagar för att fylla på med ny energi? Oavsett vad påsken betyder för dig så har vi laddat upp med massor av upplevelsetips runt om i Sverige. Hoppas att du hittar din personliga favorit!

Påsklovsbus i Grövelsjön

Pappa och son i Grövelsjön på vintern

Påsklovet är en av vinterns absoluta höjdpunkter på STF Grövelsjöns fjällstation. Dagarna är långa och ljusa, och vårsolen värmer på härliga skidturer till fjälls och i skidspåret. Här finns både ledarledda aktiviteter och tips på saker du kan göra på egen hand. Åka skidor och pulka, gå på äggjakt, busa i snön och eller utmana varandra på ett race i BackFilippas skidpark? Här finns något för alla smaker! Beroende på barnens ålder finns även möjlighet att haka på våra guidade skidturer.

Boka Påsklov i Grövelsjön för att ta del av alla ledarledda aktiviteter eller för äventyr på egen hand. Med Masexpressen tar du dig smidigt till Grövelsjön från Stockholm.

Läs mer och boka

Påsklov på turskidor

barnfamilj åker skidor

Vill du spendera påskledigheten på turskidor har vi flera guidade vinterfjällsturer att välja bland. Är du ute efter ett riktigt vinteräventyr kanske vår tur längs Kungsleden med start i Abisko nationalpark och avslut bland de mäktiga högfjällen kring Kebnekaise är något för dig? STFs fjällguide visar vägen och du bor gott i STFs fjällstugor och fjällstationer. Att skida genom några av Sveriges största fjälldalar i ett arktiskt vinterlandskap 200 km norr om polcirkeln blir garanterat ett påskfirande utöver det vanliga.

Läs mer och boka

Vildmarksnära påsklov i den pittoreska fjällbyn Saxnäs

två skidåkare saxnäs

I den pittoreska fjällbyn Saxnäs, inbäddad mellan sjö, skog och fjäll ligger Saxnäsgården Hotell & Vandrarhem. Med Marsfjällen och Kultsjön utanför dörren är detta en perfekt utgångspunkt för fantastiska fjälläventyr. Här bor du på en komplett fjällanläggning med bastu, sporthall, gym, butik och restaurang. Njut av att utomhusaktiviteter som skidåkning, skoter, pimpelfiske, snöskor, pulkaåkning, korvgrillning och varm choklad. Efter en dag fylld av äventyr njuter du av en smakfull måltid i Saxnäsgårdens restaurang, med inspiration och råvaror från närområdet, och en hänförande utsikt över Marsfjällen.

Läs mer och boka

Pastellfärgad påsk bland trähusen i Öregrund

klockargården med snö

Mitt i pittoreska Öregrund ligger mysiga gårdshotellet Klockargården Öregrund. Byn är känd för sina vackra, pastellfärgade trähus och hotellet ligger omgivet av havet och makalös natur. Öregrunds omgivning erbjuder en mängd olika aktiviteter för hela familjen, såväl inomhus som ute i naturen. Naturpromenaden till Röda Bron är underbar alla tider på året, både för stora och små. Längs med promenaden finns en fin grillplats  som lämpar sig utmärkt för att grilla korv och marshmallows. Efter en aktiv dag blir varm choklad hos Klockargården framför favoritfilmen eller ett mysigt brädspel ett perfekt avslut!

Läs mer och boka

Påskledighet i Sveriges sydligaste vildmark

solnedgång vid brygga breanäs

I nordöstra Skåne och den vackra Göingebygden, inbäddat mellan skog och sjö, finner du Breanäs Hotell. Området kallas för ”Sveriges sydligaste vildmark”, vilket blir allt mer tydligt ju mer du utforskar av omgivningarna. Ta med familjen och vandra längs mängder av fina och välmarkerade leder. I det lilla området längs Immelns västra strand möter du omväxlande gammal barrskog och ljusare blandskog. Efter en dagsvandring eller annat äventyr kopplar ni av med vällagad mat i restaurangen och en god natts sömn i sköna sängar.

Läs mer och boka

Vårkänsla och fågelsång hos Prinsvillan

rum prinsvillan

På Prinsvillan bor du på historisk mark, vid hav, skog och slottspark. Med sin vackra natur och rika historia intill Tyresö slott är det en riktig oas endast en kort bit från Stockholms stadsbrus. Här väntar både lugn och många härliga aktiviteter att fylla dagarna med. Koppla av, umgås med familjen, vandra eller cykla i kringliggande natur. I området runt Prinsvillan slingrar sig flera vandringsleder med fantastiska naturupplevelser för alla åldrar. Är inte vädret på topp erbjuds mängder av inomhusaktiviteter i området. Gör ett besök till Tyresö Aquarenas tropiska vattenvärld eller utmana varandra med lite bowling. När ni känner er nöjda med dagen kryper ni ner i härliga linnelakan och på morgonen väntar en stärkande frukostkorg som kan avnjutas i den fina matsalen, eller till fågelsång i den trädgården om vårvärmen har hunnit ta fart.

Läs mer och boka

Aktivitetsfyllda påsklovsdagar på Lugnåsberget

Barn som springer lugnås

Ta med familjen på ett hållbart äventyr under fyra roliga påsklovsdagar på Lugnåsberget. Här väntar lugnet, utan stress och trängsel, men också en hel massa aktiviteter för både små och stora upptäckare. Mys med fåren i hagen, fiska i sjön Vristulven, spana efter bäver, grilla och laga mat över öppen eld och prova att sova i vindskydd i fårhagen. Stenhuggarstigen bjuder in till härlig vandring, och vill ni ta er lite längre sträckor ingår cykelhyra en dag. Den ekologiska frukostkorgen som serveras varje morgon ser till att ni orkar hålla energin uppe. En av dagarna får ni även med er ett extra tillskott i form av en egen grillkorg med korv och bröd som ni tillagar tillsammans utomhus.

Läs mer och boka

Påskweekend i Vålådalens fjällvärld

barn åker skidor vålådalen

Påskfirande i Vålådalens fjällvärld brukar betyda kalla nätter och skare på förmiddagarna och takdropp på eftermiddagarna. Kort och gott perfekta förutsättningar för att åka skidor i t-shirt, äta apelsin i en snödriva, vända ansiktet mot solen och bara njuta. Efter en dag på fjället står bastun med vedeldad brasa och uppvärmda utomhusbadtunnor redo, innan du slår dig ner i Olgas matsal för en välsmakande middag. På påskaftonen blir det en extra härlig matupplevelse, då det dukas fram påskbuffé. Under påsken arrangeras dessutom en mängd aktiviteter för både stora och små, allt från äggjakt till pimpelfiske. Kontakta fjällstationen direkt för detaljerat program.

Boka Påskweekend i Vålådalen samt hela er resa med Snälltåget.

Läs mer och boka

Tre stillsamma Österlenpärlor som välkomnar våren

par klippa osterlen

Österlen i sydöstra Skåne är ett naturskönt kulturlandskap med pittoreska kustsamhällen. Här möts himmel och hav som skapar det unika Österlenljuset som konstnärer och besökare årligen talar sig varma om. Står tystnad, naturupplevelser ett mer avskalat tempo på din önskelista inför påskledigheten? Då har vi tre pärlor på Österlen att tipsa om.

Bo granne med havet och morgondopp på STF Kivikstrand Badhotell. Hotellet ligger ett kort stenkast från havet och mitt i Kiviks gamla by. Vandra längs milslånga stränder, gå på upptäcktsfärd i byn och sov gott i vackra rum.

Ta med familjen bort från vardagsstressen och bo hos STF Lövenstad Lilla Rygården B&B Här kan ni ägna tid åt att umgås med varandra. Gå på upptäcktsfärd längs med Skåneleden när våren och fågellivet sätter igång och avsluta sen med en mysig kväll vid grillplatsen.

STF Sköllengården B&B ligger lugnt beläget nära Österlens alla upplevelser med charmiga byar, stränder, kultur och stora naturupplevelser. Samtidigt erbjuder gårdens anda och miljö till att stanna upp, njuta och bara umgås med varandra. Skåneleden bjuder in till vandring och Sydkustleden och Sydostleden till cykling.  Ett perfekt läge för att uppleva Österlen helt enkelt.

Läs mer och boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.