barn i skogen på höstlovet

8 höstlovstips 2021

Under årets höstlov finns det massor av aktiviteter och äventyr för hela familjen att välja mellan. Få exempelvis tips om hemliga sjöar, cykeläventyr längs Göta kanal eller bra platser för att laga god utomhuslunch på. På denna sida listar vi våra allra bästa höstlovstips för en minnesvärd ledighet.

Uppfriskande höstdagar på vackra Svartsö

Barn leker med höstlöv på svartsö i stockholms skärgård
I den mellersta delen av Stockholms skärgård ligger Svartsö, en av de största öarna med långa skogiga kuster. Här finns både öppna landskap, skog, hav och sjöar. I de två stora, klara insjöarna huserar både storlommen och bäver. Rådjuren syns ofta beta och ibland passerar det älg över ön. Svartsö skärgårdshotell håller öppet året runt och under hösten och vintern råder ett alldeles underbart lugn här ute. Ta dagarna som de kommer, skutta runt på grusvägarna, gå på upptäcktsfärd i skogen eller hyr en cykel och glid fram på två hjul. Gå den spännande ”Trollstigen” i skogen intill och utmana varandra på att kasta kotte i hink. Efter dagens äventyr lagar ni middagen tillsammans i gästköket och kopplar av.

Läs mer och boka


Uppiggande höstupplevelser i Stockholm

höstlov i stockholm
Vill du säkerställa dig ett brett utbud av upplevelser som passar alla i familjen? Stockholm hyser utan tvekan flera valmöjligheter än vad som hinns med på ett höstlov. Välj bland mängder av museer och lär er något nytt eller besök en av alla parker, slott och vackra naturområden. Kanske Skansens tama eller exotiska djur har extra stark dragningskraft hos någon i familjen. För den som vill uppleva något mer skräckinjagande eller fartfyllt så förvandlas Gröna Lund till en extra kuslig Halloweenpark. Här hittar du skräckhus, attraktioner och läskiga karaktärer blandat med pumpor, höstiga dekorationer och riktigt rysmys

Läs mer och boka


Charmerande höstlovsäventyr i Öregrund

höstlov i öregrund
Mitt i pittoreska Öregrund, omgiven av vacker träbebyggelse, vacker natur och havet ligger Klockargården Öregrund. Klockargården har en egen lummig trädgård som omsluts av hotellet och är därmed en trygg plats för barnfamiljer. Klockargården och Öregrund erbjuder en mängd olika aktiviteter för hela familjen, såväl inomhus som ute i naturen. Lek på lekplatsen precis utanför dörren, ät glass på Gelaterian eller spendera en heldag på Gräsö med vandring och cykling. Från Klockargården kan du även ge dig ut på en naturpromenad till hemliga sjön Hummelfjärden. Promenaden tar en över stock och sten och man traskar emellanåt på fin grusgång, kanske hoppar på klipporna en bit, går förbi Tallparksbadet och in på en liten stig i skogen tills man kommer fram till detta ljuvliga smultronställe.

Läs mer och boka


Höstlovsaktiviteter för alla smaker i Göteborg

Höstlov i göteborg
I Göteborg finns massor att uppleva för höstlovslediga upptäckare. Har du sällskap av lite mer experimentsugna barn tar ni med fördel sikte på Maritiman som håller öppet hela höstlovet. Besök Tims havslabb och lär dig hur en ubåt fungerar eller hur jättestora fartyg av stål kan flyta. På Alfons Åbergs kreativa kulturhus kan nyfikna barn leka, busa, klättra och upptäcka i ett hus fullt med finurliga saker. Om vädret tillåter körs även en daglig teaterföreställning utomhus på verandan. Behöver ni göra er av med lite överskottsenergi är lekplatsen Pliktas fantasifulla utomhusmiljö ett perfekt val. Här finns utegym, rutschkana, pingisbord och massa utrustning att låna.

Läs mer och boka


Höstlovskul i björnens rike

kåsa med vatten på hösten
Sätt kurs mot Sälen på höstlovet och se fram emot aktivitetsfyllda dagar med skog och fjäll runt knuten. Testa fiskelyckan i någon av de runt hundra fina fiskevatten som finns i närheten. Eller häng med på en spännande vandring i björnens rike, och spana efter färska spår från björn, älg och järv. På gården finns även naturbingo och naturstig med frågor för barn i olika åldrar, där ni passerar Vallafallet och går på den gamla nedlagda järnvägen som en gång trafikerade Mora-Särna. Efter dina utomhusäventyr kan ni mysa framför brasan eller koppla av i bokhörnan.

Läs mer och boka


Familjevänligt höstlov på Sagoön Ivö

höstfärger på Ivögården
Sagoön Ivö i nordöstra Skåne är en perfekt plats för ett familjevänligt höstlov. Äventyret börjar redan på bilfärjan över till ön och väl på plats finns fina möjligheter att fiska, vandra, cykla och upptäcka spännande saker. Att ön är rik på fossiler från dinosauriernas tid gör det hela ännu mer intressant och sätter igång fantasin. Kanot, kajak och båt finns att hyra. Och är vädret lite ruggigare finns både vedeldad badtunna och myshörna där ni kan läsa, spela spel och slappa. Eller varför inte utmana varandra på en biljardmatch eller pingisturnering.

Läs mer och boka


Hållbara äventyr på Lugnåsberget

utelunch på höstlovet i lugnåsberget
Ta med familjen på ett hållbart äventyr under fyra härliga dagar på Lugnåsberget, och utforska ett av Sveriges sju biosfärområden tillsammans. Här kan ni vandra Stenhuggarstigen, bada vedeldad bastu, cykla i skogen, spana på bäver, fiska i sjön Vristulven och grilla över öppen eld. Är vädret sämre någon dag finns sällskapsspel och böcker att låna. Ni bor bekvämt i eget rum, lagar er egen mat i de gemensamma köken och njuter av lugnet på landet.

Läs mer och boka


Aktivt höstlovsmys på Söderåsen

höstvandring söderåsen
Checka in på rofyllda Pensionat Söderåsen under höstlovet och njut av härliga cykelturer, vandring och tillsammanstid i Söderåsens nationalpark. Här möter ni vacker dramatisk natur med djupa sprickdalar, rasbranter, strömmande vatten och lummig ädellövsskog – den perfekta lekplatsen! Drick färskt källvatten, vila under skogens tak och utforska spännande grottor tillsammans. I Skäralid finns även en fin naturlekplats och ett Naturum som väcker nyfikenheten hos de små. Missa inte att köpa till husets grillkorg med lokalproducerade korvar, så fixar ni busenkelt den perfekta utelunchen.

Läs mer och boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.