barn i skogen på höstlovet

5 höstlovstips 2020

Häng med på vandring i björnens rike, utforska spännande grottor, prova på spännande experiment, laga utomhuslunch över öppen eld och vila under skogens tak. Här delar vi med oss av våra bästa tips för höstlovslediga upptäckare.

Aktivt höstlovsmys på Söderåsen

höstvandring söderåsen
Checka in på rofyllda Pensionat Söderåsen under höstlovet och njut av härliga cykelturer, vandring och tillsammanstid i Söderåsens nationalpark. Här möter ni vacker dramatisk natur med djupa sprickdalar, rasbranter, strömmande vatten och lummig ädellövsskog – den perfekta lekplatsen! Drick färskt källvatten, vila under skogens tak och utforska spännande grottor tillsammans. I Skäralid finns även en fin naturlekplats och ett Naturum som väcker nyfikenheten hos de små. Missa inte att köpa till husets grillkorg med lokalproducerade korvar, så fixar ni busenkelt den perfekta utelunchen.

Läs mer och boka


Hållbara äventyr på Lugnåsberget

utelunch på höstlovet i lugnåsberget
Ta med familjen på ett hållbart äventyr under fyra härliga dagar på Lugnåsberget, och utforska ett av Sveriges sju biosfärområden tillsammans. Här kan ni vandra Stenhuggarstigen, bada vedeldad bastu, cykla i skogen, spana på bäver, fiska i sjön Vristulven och grilla över öppen eld. Är vädret sämre någon dag finns sällskapsspel och böcker att låna. Ni bor bekvämt i eget rum, lagar er egen mat i de gemensamma köken och njuter av lugnet på landet.

Läs mer och boka


Familjevänligt höstlov på Sagoön Ivö

höstfärger på Ivögården
Sagoön Ivö i nordöstra Skåne är en perfekt plats för ett familjevänligt höstlov. Äventyret börjar redan på bilfärjan över till ön och väl på plats finns fina möjligheter att fiska, vandra, cykla och upptäcka spännande saker. Att ön är rik på fossiler från dinosauriernas tid gör det hela ännu mer intressant och sätter igång fantasin. Kanot, kajak och båt finns att hyra. Och är vädret lite ruggigare finns både vedeldad badtunna och myshörna där ni kan läsa, spela spel och slappa. Eller varför inte utmana varandra på en biljardmatch eller pingisturnering.

Läs mer och boka


Höstlovskul i björnens rike

kåsa med vatten på hösten
Sätt kurs mot Sälen på höstlovet och se fram emot aktivitetsfyllda dagar med skog och fjäll runt knuten. Testa fiskelyckan i någon av de runt hundra fina fiskevatten som finns i närheten. Eller häng med på en spännande vandring i björnens rike, och spana efter färska spår från björn, älg och järv. På gården finns även naturbingo och naturstig med frågor för barn i olika åldrar, där ni passerar Vallafallet och går på den gamla nedlagda järnvägen som en gång trafikerade Mora-Särna. Efter dina utomhusäventyr kan ni mysa framför brasan eller koppla av i bokhörnan.

Läs mer och boka


Höstlovsaktiviteter för alla smaker i Göteborg

Höstlov i göteborg
I Göteborg finns massor att uppleva för höstlovslediga upptäckare. Har du sällskap av lite mer experimentsugna barn tar ni med fördel sikte på Maritiman, där man under höstlovet drar ut landgången till färjan Dan Broström och bjuder på massa spännande experiment under ledning av Maritimans pedagog. På Alfons Åbergs kreativa kulturhus kan nyfikna barn leka, busa, klättra och upptäcka i ett hus fullt med finurliga saker. Om vädret tillåter körs även en daglig teaterföreställning utomhus på verandan. Behöver ni göra er av med lite överskottsenergi är lekplatsen Pliktas fantasifulla utomhusmiljö ett perfekt val. Här finns utegym, rutschkana, pingisbord och massa utrustning att låna.

Läs mer och boka

Stäng

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.