Facebook
Twitter
Pinterest

STF Nära dig

STF Kalmar Lokalavdelning

Kontaktperson

Roland Enefalk

Telefon: 0480-13682

stfkalmar@stfturist.se

Postadress

STF Kalmar Lokalavdelning - Stallgärdsgatan 2 Lgh 1301, 39353 Kalmar

Våra kommuner

Emmaboda, Kalmar, Nybro, Torsås

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

I Kalmar vittnar både arkitekturen och stadsplanen om en historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Stadens läge, mellan den djupa trollskogen och sundet över till Öland, gör att naturen i Kalmartrakten har mycket att bjuda på.
Läs mer

Här möts det småländska barrskogsområdet från väst och slättlandskapet längs Kalmarsund från öst. Det geografiska läget nära havet präglar naturligtvis områdets friluftsliv. Längst kusten finns många friluftsbad och Stensö friluftsområde, beläget på en halvö med rikt djurliv och såväl strövstigar som motionsspår, är ett folkkärt smultronställe.

Kalmar har den lilla stadens personlighet och charm, med många gamla byggnader, kullerstensgator och parker. Kalmar innehar dessutom den stora stadens möjligheter med nöje och puls, samt sitt upptäcksvänliga läge mellan Öland och glasriket. Traktens gamla anor och minnesmärken är många med Kalmar slott som det historiska navet.

Slottets historia sträcker sig 800 år tillbaka i tiden och var länge en betydelsefull försvarsanläggning för Sverige, tack vare sitt strategiska läge. Sitt nuvarande utseende fick Kalmar slott under 1500-talet, då Vasakungarna Gustav, Erik XIV och Johan III byggde om medeltidsborgen till ett renässanspalats med inredningar enligt kontinentalt mönster.

Intill Kalmar slott ligger Gamla stan med sin välbevarade 1600- och 1700-talsbebyggelse. Där ligger också stadsparken, som en gång blev utnämnd till Sveriges vackraste, samt Kalmar konstmuseum med historisk och modern design från hela länet.

I lokalavdelningens medlemskommuner finns det flera leder för vandrings-, cykel- och kanotutflykter. Inom några få mils omkrets finner du 15 glasbruk utspridda i Smålands trollskogar. Vilhelm Mobergs gamla utvandrarbygder runt glasriket sjuder idag av liv, konst och rörelse.

Lokalavdelningen har cirka 400 medlemmar.

Aktiviteter

 • 25 Okt 2017

  • 25

   Okt

   2017

  Idéträff med STF Kalmar

  Alla STF-medlemmar är välkomna att lämna förslag till kommande aktiviteter och prata om dem vi redan genomfört.

  Läs mer

  STF bjuder på Kaffe/Te och bröd.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 07 Nov 2017

  • 07

   Nov

   2017

  Studiebesök på Scanias hyttfabrik i Oskarshamn

  I Oskarshamn tillverkar Scania sina hytter för hela Europa. 2 700 personer arbetar i fabriken och under den guidade rundvandringen får vi se hur de förvandlar plåtrullar till kompletta lastbilshytter. Lunch...

  Läs mer

  Buss 160 från Kalmar C kl 7.00. Samling 6.45. Priset 150/175 kr är inkl resa. Lunch 73 kr.
  Pris

  Medlem: 150 kr

  Icke-medlem: 175 kr

 • 23 Nov 2017

  • 23

   Nov

   2017

  Nanda och hennes tid - Leif Svensson berättar

  Vi får en berättelse om livet på sjön och om världskrig, men framförallt en kvinnohistoria. Leif Svenssons mormor fick tre utomäktenskapliga barn vilket ansågs skamligt på den tiden. De är inte länge sedan,...

  Läs mer

  Priset inkl kaffe/te och bröd
  Pris

  Medlem: 100 kr

  Icke-medlem: 125 kr

 • 05 Dec 2017

  • 05

   Dec

   2017

  På motorcykel genom Kina

  Vincent Engström, researrangör och reseledare, berättar och visar bilder från en hisnande resa med motorcykel genom Kina.

  Läs mer

  Priset inkl kaffe/te och bröd
  Pris

  Medlem: 60 kr

  Icke-medlem: 90 kr

 • 05 Feb 2018

  • 05

   Feb

   2018

  Årsmöte 2018 med STF Kalmar lokalavdelning

  Sedvanliga årsmötesförhandlingar samt lotteri och underhållning.

  Läs mer

  Vi bjuder på kaffe/te och tilltugg.
  Pris

  Medlem: Gratis