Flexibla bokningsvillkor

Bokningar som avser boende kan avbokas med full återbetalning fram till 7 dagar före ankomst, alternativt fram till 18.00 dagen före ankomst. Vid bokning av aktiviteter gäller särskilda villkor. Aktuella villkor för ditt valda boende eller aktivitet hittar du under rubriken ”Villkor” när du kommer till varukorgen i bokningsflödet.

Läs mer

STF Årås Kvarn

Pärla i fin naturbygd, strax utanför Ulricehamn

Visa på kartan
Flexibla bokningsvillkor

Om boendet

Välkommen till Årås Kvarn och anrika Årås säteri. Beläget i lilla Kölingared i vackra Västergötland, öster om Ätradalen, strax utanför Ulricehamn. En oas precis vid ån Tidan, och den perfekta utgångspunkten för att upptäcka vår vackra natur- och kulturbygd
Läs mer
Årås säteri har anor tillbaka till 1500-talet och var på denna tid ”häradets förnämsta gods och herresäte”. Årås har präglats av adelns närvaro under många sekler, och ägdes en gång av ätten Gyllenstierna som var riksråd till Vasakungarna.
 
Årås kvarn ligger i den lilla byn Kölingared, en vacker oas belägen vid ån Tidan där den förbinder sjöarna Jogen och Vållern. Bygden är rik på fornminnen och kyrkoruiner och härifrån sträcker sig en vildmarksled från öppet odlings-och kulturlandskap till högmosse och gammelskog av vildmarkskaraktär. I denna historiska och charmiga miljö bedrivs idag en mycket aktiv bygdegårdsverksamhet med allt från logi och café till kurser och kulturkulturella evenemang.
 
Här bor du i pittoreskt och personligt inredda rum de två byggnaderna Mejeriet och Drängstugan. Totalt finns 12 rum och 36 bäddar. I båda byggnaderna finns praktiska och gemytliga gästkök och samlingsrum. Här finns även vackra lokaler att hyra för bröllop, dop eller minnesstunder men även för konferenser, kurser och läger. Dessutom finns både grillkåta och en stor dansbana att hyra.
Vi välkomnar grupper mot förbokning året runt, även i perioden november-januari då verksamheten håller stängt för enskilda bokningar.
 
Årås är en underbar plats att bara koppla av och göra ingenting, och om du ändå är sugen på att hitta på något så väntar många aktiviteter på området och i trakten på att upplevas. Utforska de vackra omgivningarna med omväxlande natur och låt din vistelse hos oss bli en utgångspunkt för upptäcktsfärden.

Vi har telefontid mellan 9-12 och incheckning mellan 14-19, men är oftast ute på språng i verksamheten. Du kommer att få en kod för incheckning via mail, och om du behöver komma senare än kl 19, hör av dig till oss.

Välkommen!
 
Årås bygdegårdsförening

Vår service

 • Självhushållskök

  Fullt utrustat kök där du kan tillaga din mat själv. Köket är gemensamt för alla gäster.

 • Wifi

  Wifi i allmänna lokaler och/eller på rummet.

 • Familjerum

  Rum med minst 4 bäddar i samma rum.

 • Cykeluthyrning

  Cykel finns att hyra.

 • Frukost

  Frukost ingår i rumspriset eller finns att köpa mot tillägg. Öppettider/utbud kan variera utifrån säsong.

 • <1 km till markerad vandringsled

  Närmare än 1 km till markerad vandringsled.

 • <1 km till längdspår

  Närmare än 1 km till längdspår.

 • <1 km till badplats

  Närmare än 1 km till badplats.

 • <1 km till skidbacke

  Närmare än 1 km till skidbacke.

Gruppförfrågan

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, läger eller skolresa? Fyll i formuläret så kommer din förfrågan att skickas till ditt valda boende, som återkommer med ett prisförslag för just din grupp!

Visa

  Specificera gärna vilken typ av arrangemang:
  Läs om hur vi hanterar dina personuppgifter.

  Se tillgänglighet och boka. Från 255 kr

  Sök & boka

  Kontakt och öppettider

  Adress:

  Årås 112 - Kölingared
  523 75 Dalum

  Hitta till boendet
  Med bil:
  Riksväg 40 Jönköping-Ulricehamn: Tag av vid Strängsered mot Liared följ skyltning Kölingared/Årås Kvarn.
   
  Riksväg 46 Falköping-Ulricehamn: Tag av i Dalum mot Kölingared följ skyltning Årås Kvarn.
   
  Riksväg 42 Jönköping - Falköping: I Mullsjö, i rondellen, tag av mot Bottnaryd efter ca 1 km tag till höger mot Liared (följ anvisning mot Skidbacke). Fortsätt vägen mot Liared ca 2 km därefter höger mot Kölingared. Vid T-kors (vid kyrkan) tag till vänster mot Ulricehamn efter 2 km följ skylt Årås till vänster.

  GPS-koordinater:

  N57.885629°, E13.648496°

  Kontakt:

  +46 723291151 info@araskvarn.se

  In- och utcheckningstider:

  Incheckning (tidigast): 14:00
  Utcheckning (senast): 10:00

  Öppettider

  2023:
  1 februari – 31 oktober
  2024:
  1 februari – 31 oktober

  Öppettider reception

  Efter överenskommelse

  Antal rum

  12

  Antal bäddar

  26-50

  Följ STF Årås Kvarn

  Vårt hållbarhetsarbete

  • Hållbarhetslöftet

   Hållbarhetslöftet

   Boendet har avgett STFs Hållbarhetslöfte om att arbeta hållbart i den dagliga driften samt tipsa om hur du som gäst kan bidra i arbetet.

  Hjälp oss göra skillnad

  Vi tror att ju fler som upptäcker vår vackra natur, desto fler blir vi som värnar den. Som medlem bidrar du till hållbar turism och ett friluftsliv för alla. Bli medlem idag.

  Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

  Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.