Butik & uthyrning

Boendets huvudsida: STF Abisko Turiststation

Fjällboden ger dig möjlighet att proviantera och utrusta dig inför din vistelse i Abisko och dess fjäll – sommar som vinter. I butiken finner du ett stort utbud av funktionskläder och friluftsutrustning, men även livsmedel, hygienartiklar och souvenirer. Efter en tur ute i Abiskoalperna kan du komma in i vår butik och köpa fikabröd och en varm kopp kaffe, som du sedan kan avnjuta i vårt bibliotek framför den öppna brasan.

I vår butik finner du ett brett sortiment av ekologiska produkter. Vi brinner för att utveckla vårt sortiment i en hållbar och miljömedveten riktning.

Hos oss kan du hyra det mesta av utrustning för dina fjälläventyr; allt från skidor, snöskor, lavinutrustning och skridskor på vintern till kängor, tält och sovsäckar på sommaren. Nedan hittar du vår prislista för uthyrning. Bokning måste ske senast 08:00 dagen före uthämtning annars gäller drop-in.

Här hittar du vilken typ av utrustning vi har sommar och vinter.

Önskar du att boka utrustning fyller du i vårt bokningsformulär och mailar till oss på abisko.butik@stfturist.se. Har du ytterligare frågor kan ni kontakta oss via denna mejladress.

Det går bra att skicka försändelser till/från Abisko. Nedan listar vi vad som gäller:

  • Vill du skicka försändelser från Abisko till Nikkaluokta kan personalen i vår butik hjälpa dig. Det fraktbolag vi använder oss av är Bussgods. Du kan skicka gods under den period som sträckan Abisko-Nikkaluokta trafikeras av linjebuss. Bussgods trafikerar denna sträcka endast på torsdagar och fredagar. Pris varierar beroende på mått och vikt. Läs mer på Bussgods.se. Förvaring av gods i Nikkaluokta betalas på plats när du hämtar ut ditt gods och pris hittar du på vår sida om butik & uthyrning.
  • Vill du hyra utrustning hos oss när du vandrar/skidar till Nikkaluokta? Det tillkommer en extra avgift för att skicka tillbaka uthyrningsutrustningen till Abisko med Bussgods. Avgiften betalas i samband med uthyrningstillfället och innefattar två extra uthyrningsdagar. Du som hyr hos oss får en fraktsedel i Abisko som du sedan lämnar i Nikkaluokta.
  • Vill du skicka en försändelse från Abisko till någon annan ort i Sverige med Bussgods? Vi kan hjälpa dig. Pris varierar beroende på mått och vikt. Läs mer på Bussgods.se.
  • Du som gäst kan skicka försändelser i förväg från andra orter/länder. Du gör detta på eget initiativ med egna fraktsedlar. DHL och Postnord är de fraktbolag som vi rekommenderar.

Märk kollit enligt följande:

Gäst: Förnamn, Efternamn
Abisko Turiststation 2
98107 Abisko

Märk försändelsen med förväntat datum för upphämtning. Försändelser som ankommer oss läggs i vårt bagagerum. När du anländer till Abisko ber du vår reception att öppna bagagerummet. Förvaring i bagagerummet sker på eget ansvar. Postpaket levereras ibland även till Postnords ombud på Godisfabriken i Abisko Östra, 2km öster om STF Abisko Turiststation. Paketet måste då hämtas ut av dig personligen. Observera villkor för paketförvaring hos Postombudet. Följ ditt paket via Postnords hemsida.

Butikens öppettider

Se flik Öppettider

Välkomna till Fjällboden!

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.