Facebook
Twitter

STF Kebnekaise Fjällstation

Boende

Bo tillsammans i de charmiga logementen från sekelskiftet eller mer bekvämt i tvåbäddsrum. I över hundra år har Kebnekaise Fjällstation erbjudit husrum för stora som små äventyrare och livsnjutare. I huvudbyggnaden finns flerbäddsrum och i våra närliggande annex finns rum för två eller fyra personer.

Tillgång till dusch och toalett finns i alla byggnader utom huvudbyggnaden, dock inte i på rummen. Bor du i huvudbyggnaden finns duschen i servicebyggnaden tillsammans med bastu och relaxavdelning, båda med hänförande utsikt. Oavsett var du väljer att sova har du alltid tillgång till bastu och relaxavdelning med fjällutsikt.

Bastu
Vi har två fina bastur i servicebyggnaden, en för damer och en för herrar. Båda har ett relaxrum i anslutning till bastun.

Bastun är varm 16.00-21.00 och från 19.00 är det mixbastu i herrbastun.

Information om dricksvattnet

2016-09-10
Dricksvattnet på Kebnekaise fjällstation innehåller i dagsläget en förhöjd halt av fluorider. Anledningen till detta är berggrunden runt vår borrade brunn som förser oss med vatten till anläggningen. Tidigare har det funnits ett undantag då vi är en säsongsanläggning och personer endast vistas här under kortare tid, men efter senaste tillsynen av Miljökontoret i Kiruna kommun har vi fått ett beslut om att undantag inte längre kommer ges på grund av förändringar i lagstiftningen.

Vi arbetar nu med att se över vilken teknisk utrustning (filter) vi kan montera för att sänka våra nivåer av fluorider och hur det praktiskt ska utföras. Vi beräknar att detta kommer vara åtgärdat till vintersäsongen 2017.

Vad innebär detta för dig som gäst?
Eftersom du som gäst sällan stannar längre än några dagar hos oss är risken väldigt liten att du på något sätt kommer märka av den förhöjda halten av flourider, men vi som anläggning är skyldiga att informera dig.

Fluorider har vissa bra egenskaper, exempelvis minskad risk att få karies. Men allteftersom halten av fluorider ökar blir de negativa effekterna fler. Förhöjd halt av flourider kan ge tandfluoros; vita fläckar på tänderna. Det finns också en ökad risk för karies om flouridhalten ökar samt en ökad risk för benskörhet.

Vill du vara på säkra sidan finns ett tappställe med fluoridfilter redan nu. Detta tappstället (kran) finns på källarplan i huvudbyggnaden utanför herrarnas toalett.

Vill du veta mer om fluorider så tveka inte att fråga personalen här på fjällstationen eller kontakta Miljökontoret i Kiruna kommun på telefonnummer 0980-70 000.

Med vänliga hälsningar
Niklas Nyberg,
Driftansvarig fastighetsskötare

Fjällbokningen

010-190 2360 Vardagar kl 9-18

GRUPPFÖRFRÅGAN

Är ni fler än 10 personer och planerar en konferens, släktträff, skolresa eller kanske ett träningsläger för idrottslaget? Fyll i formuläret så återkommer vi med ett prisförslag för just din grupp!

FÅ OFFERT
Ge mig gärna förslag på liknande STF-anläggningar om det är fullt hos er