STF Umeregionen Lokalavdelning

Postadress

STF Umeregionen Lokalavdelning - Jakob Grubbs väg 6, 90355 Umeå

Våra kommuner

Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln, Vännäs

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

I Umeregionens område finns hela 56 naturreservat. Utforska djupa urskogar, en långsträckt kustlinje som höjer sig ur havet, klippor och sandstränder, miltals med cykel- och vandringsleder, fina svamp- och bärskogar och välbesökta fågelmarker.
Läs mer

Att landskapet här är präglat av inlandsisen är särskilt märkbart en bit inåt landet där höga, smala åsar sträcker sig ut i djupa sjöar. I regionen finns många älvar med fina fiskevatten och även lugnare flöden för kanotturer genom landskapet. Mäktigast är Vindelälven, en av Sveriges nationalälvar med sina skummande forsar.

I det kulturella livet finns Norrlandsoperan som håller hög klass och Umeå Jazzfestival lockar artister från hela världen varje år. I Umeå finns en internationellt känd skulpturpark och många konserter och konstutställningar.

I Norrbyskär, Olofsfors och i Robertsfors finns välbevarade kulturmiljöer att uppleva, bland annat bruks- och industrisamhällen från förra seklet. I Umeås utkant finns hällristningar och i Ratan några mil längre norrut finns minnesmärken från Sveriges sista krig.

Umeregionen varierar utbudet av aktiviteter. Programmet innehåller en blandning av naturupplevelser, föredrag, studiebesök och visningar. Och fjällen ligger inte längre bort än att lokalavdelningen då och då ordnar fjällvandringar eller längre skidturer med övernattning.

Lokalavdelningen samlar cirka 280 medlemmar.

Aktiviteter

 • 03 Mar - 14 Apr 2019

  • 03

   Mar

   2019

  • 14

   Apr

   2019

  Skidtur på skaren

  Då skaren bär och solen skiner gör vi en härlig skidtur i Umeås närhet. Inga branta backar men heller inga preparerade spår. Ta med sittunderlag och matsäck.

  Läs mer

  En söndag i mars eller april kl 09.30 - 14.30 Intresseanmälan till lars-goran.berg@outlook.com Samlingsplats meddelas anmälda
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 27 Mar

  • 27

   Mar

   2019

  300 mil i kajak genom orörd vildmark i Kanada och alaska

  Petra Westermark berättar om en genuin naturupplevelse, nära möten med djurliv och människor som lever vid floden samt idén att med enkla medel skapa sig en bra tillvaro.

  Läs mer

  Onsdag 27 mars kl 18.30, Plats: Umeå Folkets Hus Föreläsningen är FULLTECKNAD. Plats på reservlista erhålls genom mejl till stfumeregionen@stfturist.se
  Pris

  Medlem: Gratis

  Icke-medlem: 50 kr

 • 09 Apr

  • 09

   Apr

   2019

  studuiebesök hos totalförsvarets skyddscentrum

  Wilhelm Guldbrand kommer att informera om CBRN och hur dagens ungdom gör värnplikten.

  Läs mer

  Tisdag 9 april kl 15- 16.30 Samling på P-platsen Hissjövägen 62 kl.14.50. OBS Anmälan och info Lena Norlander lenmanor@hotmail.se
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 24 Apr

  • 24

   Apr

   2019

  Fåglar vid Västerbottens kustland

  Christer Olsson berättar om och visar bilder på de fåglar som kan tänkas dyka upp på våren vid kusten och tipsar om kännetecken som underlättar identifieringen för den mera oinvigde.

  Läs mer

  Onsdag 24 april kl 18.30 -20.00. Plats: Umeå Folkets Hus.
  Pris

  Medlem: 40 kr

  Icke-medlem: 50 kr

 • 19 Maj

  • 19

   Maj

   2019

  närledsvandring vid långforsen, Vindelälven

  Vi startar vid Vännforsbäck och vandrar mot Selet. ett flertal rastplatser med vindskydd finns efter leden som har några brantare partier upp- och nerför sandniporna.

  Läs mer

  Söndag 19 maj kl. 09.30-16.00. Samling på P-platsen V om jvgstn Umeå C.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 12 Jun

  • 12

   Jun

   2019

  Studiebesök hos Umeå Marina Forskningscentrum (UMF) i norrbyn

  Johan Wikner guidar på UMF och berättar om forskningsverksamheten.

  Läs mer

  Onsdag 12 juni kl 14-16. Samling på P-latsen V om jvstn UmeåC kl 13.15 OBS Anmälan och info Anders Forsberg idf. sweden@gmail.com
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 16 Jun

  • 16

   Jun

   2019

  Cykeltur tavelsjö - Vindelälven och retur

  Vi cyklar i lugn takt från Tavelsjö via Varmvattnet till Vindelälven vid Rödånäs, vidare via broar över älven till Selet och tillbaka. Åter till Tavelsjö via Rödåsel och badet vid Hundsjön. Totalt ca 3...

  Läs mer

  Söndag 16 juni 9.00 - 16.00 OBS Anmäl behov av cykeltransport till John Cumberbatch 070 307 87 08 .
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 25 Aug

  • 25

   Aug

   2019

  Närledsvandring Tio Toppar, tavelsjö

  Vi börjar utforska "Tio Toppar" genom att vandra till och från några av dem med fina utsikter. Vi åker bil mellan vandringslederna. Totalt ca 8 km vandring.

  Läs mer

  Söndag 25 augusti kl. 09.30-16.00.
  Pris

  Medlem: Gratis