Facebook
Twitter

STF Nära dig

STF Södra Halland Lokalavdelning

Kontaktperson

Ingrid Lönn

Telefon: 0704-662541

stfsodrahalland@stfturist.se

Postadress

STF Södra Halland Lokalavdelning - Fjellgimegatan 9B, 1002, 31333 Oskarström

Våra kommuner

Falkenberg, Halmstad, Hylte, Laholm

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Foto: Ingrid Lönn

STF Södra Halland ligger strategiskt mitt emellan Göteborg och Öresundsområdet och längs hela kuststräckan finns härliga badstränder, fin inlandsnatur och ett flertal naturreservat
Läs mer

På Prins Bertils stig mellan Halmstad och Tylösand är det populärt att vandra. I Haverdal kan man besöka Skandinaviens högsta sanddyn. I söder finns Hallandsåsen med vackra bokskogar och öster om Halmstad ligger Simlångsdalen med sina sjöar och det historiskt intressanta Danska fallet.

Det finns flera kulturhistoriskt intressanta minnesmärken i regionen.
Bronsåldersgraven Lugnarohögen är en restaurerad grav som visar hur forntidens människor såg på övergången från liv till död.
Skottorps slott, uppfört 1870, är förklarat som byggnadsminne och Norre Port i Halmstad är en av få stadsportar som fortfarande finns kvar i Sverige. I Falkenberg finns Tullbron, från mitten av 1700-talet, den är förklarad som byggnadsminne och är kanske Sveriges vackraste stenbro.

Lokalavdelningen anordnar både kortare och längre vandringar. Det kan vara intressant natur eller kultur som lockar. På vintern satsar vi på studiebesök samt en föreningsafton.

Södra Hallandskretsen bildades 1977 och på årsmötet 2013 ombildades den till lokalavdelning med namnet STF Södra Halland.

Aktiviteter

 • 18 Jan

  • 18

   Jan

   2018

  Studiebesök på Stena Nordic Recycling Center

  I Halmstad har Stena skapat en av Europas modernaste återvinningsanläggningar. Vi får information om vad det innebär och vid en guidad rundvandring får vi se hur det går till.

  Läs mer

  Samling: Vakten vid västra delen av Stenas parkering, Stjärnarpsvägen 1. Antalet deltagare är av säkerhetsskäl maximerat till 15 personer, så först till kvarn gäller. Anmälan senast 9/1-18
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 15 Feb

  • 15

   Feb

   2018

  Årsmöte på Gästgivaregården i Kvibille

  Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Samtliga årsmöteshandlingar kommer att finnas tillgängliga senast sju dagar före årsmötet på vår hemsida respektive i pappersdokument i Studiefrämjandets lokal på Söndrumsvägen...

  Läs mer

  Samåkning från Halmstad Arena, infart från Frennarpsvägen, kl. 18.15.
  Pris

  Medlem: Gratis