Facebook
Twitter

STF Östra Blekinge Lokalavdelning

Kontaktperson

Torbjörn Haraldsson

Telefon:

stfostrablekinge@stfturist.se

Postadress

STF Östra Blekinge Lokalavdelning - Roslundavägen 17, 37332 Nättraby

Våra kommuner

Karlskrona, Ronneby

Anslut dig till vår lokalavdelning

Maila ossså får du mer information om vår verksamhet

Blekinge brukar kallas för Sveriges trädgård och är ett litet landskap, med stor variation och naturrikedom och ett milt klimat. Skärgården charmar med havsvikar och närmare tusen öar.
Läs mer

Blekinges jordbruksbygd och böljande skogsbygd genomkorsas av sjöar och fiskrika åar och vattendrag. Den mest kända är Mörrumsån, som är laxfiskarnas eldorado, känt långt utanför Sveriges gränser. Skärgården, som länge var stängd av militären är nu öppen för både svenskar och utlänningar och är enkel att uppleva med någon av de många skärgårdsbåtarna.

Det finns flera viktiga kulturhistoriska och natursköna platser i Blekinge. Örlogsstaden Karlskrona är upptagen på UNESCO:s världsarvslista och mer eller mindre uppbyggd på skärgårdsöar. Kungsholms fort på Aspö, bevakar inloppet och har blivit något av en symbol för Karlskronas status som världsarv. Skärgårdens viktigaste landmärken är sägenomspunna Hanö i väster, idylliska Tjärö i mitten och de gamla pittoreska fiskelägena på Utlängan, Inlängan och Långören i öster. Här finns anrika Marinmuseum med unika marina samlingar och även det gamla varvsområdet med Sveriges längsta träbyggnad är sevärt. Ebbamåla Bruk är ett unikt, levande industriminne och arbetslivsmuseum vid Mörrumsån. Torhamns udde är ett Mecka för fågelskådare.

Lokalavdelningen vurmar för att utnyttja de vackra omgivningarna. Under vår och höst anordnas vandringar på fyra till nio kilometer. Blekingeleden, Karlsnäsleden och Lyckåleden är exempel på leder som många provar.

Lokalavdelningen grundades år 1974 och har drygt 180 medlemmar.

Aktiviteter

 • 23 Sep

  • 23

   Sep

   2018

  Vandring Gö Naturreservat 20180923

  Vi börjar vår vandring vid badplatsen Gökalv. Vandringen går över fina naturstigar med utsikt över havet. Vid Nötanabben finns ett stort antal järnålders gravfält. Vi tar oss sedan på vägar tillbaka till...

  Läs mer

  Start kl 10.00 vid Amiralens busshållplats i Lyckeby. Alternativt vid Gökalsv badplats. Vik av från E22 vid Listerbyrondellen och kör mot Kuggeboda/Gö. Lätt vandring ca 4,5 km. Medtag fika/matsäck.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 30 Sep

  • 30

   Sep

   2018

  Vandring i Tromtö bokskog i höstfärger 20180930

  Vandringen börjar vid parkeringen Tromtö Naturreservat. Följer stigar söderut längsmed Hammarsviken. Vi går längs med strandlinjen och kommer så småningom fram till Tromtö Herrgård, denna mangårdsbyggnad...

  Läs mer

  Start kl 10.00 vid Amiralens busshållplats i Lyckeby. Alternativt kl 10.30 vid parkeringen Tromtö Naturreservat. Kör E22 Karlskrona - Ronneby, vik av söder vid Hasslö-rondellen,, efter 1 km vik av till...
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 07 Okt

  • 07

   Okt

   2018

  Vandring på Verkö 20181007

  Förr i tiden var Verkö en sommarö. Här hade man sina stugor, badställen, utflyktsmål samt strövstigar. I dag ser Verkö litet annorlunda ut med industrier och färjeterminal, men mycket av den fina...

  Läs mer

  Start kl 10.00 vid busshållplatsen för lokalbussarna,. Alternativ, Verkö skola kl 10.15. Lättgånget, ca 6 km. Ta med matsäck.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 15 Okt

  • 15

   Okt

   2018

  Medlemsträff 20181015

  Medlemsträff med programplanering. Vi diskuterar förslag till trevliga aktiviteter för kommande säsong. "Ett år i Blekingenaturen"-Sverigevandraren Tommy Nilsson talar och visa bilder för att också...

  Läs mer

  Plats Militärhemmet med ingång Stortorget i Karlskrona. STF bjuder på förstärkt fika. Anmäl att du kommer till ordföranden.
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 29 Nov

  • 29

   Nov

   2018

  Bildvisning, 20181129

  Vi tittar på bilder från årets vandringar och pratar om våra upplevelser. Dessutom julmys med glögg och pepparkakor.

  Läs mer

  Plats
  Pris

  Medlem: Gratis

 • 06 Feb 2019

  • 06

   Feb

   2019

  Vintersport Alljungen 2018-01-27

  Vi anpassar oss efter vädret och promenerar eller gör någon vinteraktivitet efter individuella önskemål. Efter en lagom ansträngande tur äter vi medhavd matsäck i Friluftsfrämjandets stuga.

  Läs mer

  Samling 10.00 vid Amiralens parkering nära busshållplatsen för lokalbussar. Härifrån sker samåkning. Alternativt kl 10.30 på parkeringen vid Friluftfrämjandets lokaler i Alljungen.
  Pris

  Medlem: Gratis