STF välkomnar möjligheten till ansvarsfullt resande i sommar

Svenska Turistföreningen välkomnar regeringens och Folkhälsomyndighetens besked om att inrikes resor kan göras från och med den 13 juni under vissa förutsättningar. STFs 250 boenden runtom hela Sverige är nu förberedda för att kunna ta emot gäster på ett tryggt sätt efter dagens efterlängtade besked.

– Äntligen kom det besked som vi förberett oss för under de senaste veckorna. Svenska Turistföreningens boenden står redo att ta emot alla gäster på ett ansvarsfullt sätt för en trygg svemester i sommar, oavsett om du brukar resa utomlands eller semestra i Sverige, säger Magnus Ling, generalsekreterare, Svenska Turistföreningen.

STF har sett ett ökat intresse för vandring under en längre tid, ett intresse som fullkomligt exploderat nu under coronapandemin. Nu öppnas möjligheten att boka in upplevelser även lite längre bort från hemmet. För den som vill upptäcka en ny del av Sverige lanserade STF i går Sveriges första livesända Svemesterbyrå på zoom.

– Ta chansen att komma ut i naturen i sommar, STF har massor av undangömda pärlor. Boenden som ligger på platser värda en omväg. Vi har personliga, hållbara, genuina boenden som gör det möjligt att upptäcka mer av Sverige. I går hade vi premiär av Svemesterbyrå där Ann Söderlund intervjuade härliga och intressanta gäster om deras svemestertips. På måndag är det dags för del 2. Alla kan följa livesändningarna på vår facebooksida och ställa frågor under programmets gång, säger Magnus Ling.

Att vissa restriktioner ligger kvar även under sommaren var förväntat, sommarens verksamhet har planerats utifrån Folkhälsomyndighetens råd.

– Vi utgår från att människor tar ansvar när de semestrar i sommar, precis på samma sätt som vi tar ansvar för att göra allt vi kan från vårt håll. Svenska Turistföreningens boenden är nu anpassade för att kunna välkomna alla gäster på ett tryggt sätt. Till exempel har vi förstärkt städningen, utbildat personalen och infört obligatorisk förbokning i våra fjällstugor, säger Magnus Ling.

Sommarens anpassningar på STFs boenden med anledning av coronaviruset
https://www.svenskaturistforeningen.se/om-stf/aktuellt/information-fran-stf-med-anledning-av-coronaviruset/

För mer information och intervju med Magnus Ling, vänligen kontakta
Jenny Engström, kommunikationsansvarig STF
jenny.engstrom@stfturist.se el 0735-45 26 44

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.