Kebnekaise fjällstation och fjällstugor öppnar upp igen

Den 18:e augusti öppnar vi upp för ordinarie verksamhet på Kebnekaise fjällstation och fjällstugorna längs norra Kungsleden

Uppdaterad information 2023-08-15 kl 11:35

Inga nya fall av magsjuka har rapporterats sedan vi öppnade upp igen den 10:e augusti. Vare sig på fjällstationen eller fjällstugorna längs norra Kungsleden. Dessutom har vi nu passerat absoluta högsäsong vilket leder till färre gäster generellt. Vi gör därför bedömningen att vi nu kan återgå till normal verksamhet och öppna upp fjällstationen och fjällstugorna för både boendegäster och tältare igen. På Kebnekaise infördes en del förstärkta rutiner i samband med magsjukeutbrottet och dessa håller vi fast vid. Fjällstationen har dessutom fått fler dass och handfat. Servicevärdar möter upp gäster utomhus för att hälsa välkommen, informera om verksamheten och påminna om vikten av en god handhygien med tvål och vatten.

Detta innebär att vi från och med den 18 augusti återigen tar emot nybokningar av boende, aktiviteter och måltider på Kebnekaise Fjällstation. Likaså återinförs full service gentemot tältare med tillgång till restaurang och butik samt möjlighet att använda dass och andra faciliteter inom ramen för ordinarie serviceavgift. Likaså på samtliga fjällstugor öppnar vi upp för nybokning och full service för tältare och daggäster igen.  

Vi önskar alla våra gäster en fin fjällvistelse. Ta hand om dig och vissa respekt för såväl naturen som andra gäster.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.