INTRESSEOMRÅDEN

Ekonomi och organisationsutveckling, Minskad klimatpåverkan, Vandring

LANDSKAP

Stockholm

Ort

Solna

Ålder

26

E-POST

henrik.almen@fd.stfturist.se

Henrik Almén

Vad skulle du vilja se för utveckling inom STF?

STFs fokus på att ge människor möjligheten ta sig ut i landet är helt otroligt och jag brinner särskilt för ungas möjligheter att tidigt få en fantastisk naturupplevelse. Men den härliga trenden med fler besökare skapar även utmaningar och jag tror mer behöver göras vad gäller investeringar som skapar långsiktig hållbarhet kring ex fjällupplevelser.

Jag tror även vi kan nå fler! Digitala kanaler kan vara en otrolig väg för att nå nya grupper men ställer krav på kreativitet och viss uthållighet. Men hur många ambassadörer har inte STF som kan lyfta fantastiskt natur och personliga upplevelser.

STF har en otroligt stark position för att vara en tydligare politisk röst. Allemansrätten har blivit politisk relevant och den typen av frågor kan göras mer i. Vi har redan fina resultat från kampanjer mot avskaffat stöd för ledunderhåll.

Vilken är den viktigaste framtidsfrågan för STF?

Hållbarhet är så otroligt viktigt och en utmaning när det gäller att erbjuda vissa typer av upplevelser. Det är skönt att det går bra att ge fler chansen att ta sig iväg. Men det kan också belasta platser för mycket.

Beskriv kort vem du är och varför du vill engagera dig inom STF.

Jag är student och läser statsvetenskap. På min fritid är jag gärna ute på vandringsled, ser politiska tv-serier eller arbetar i en förening. Jag har tidigare erfarenheter av uppdrag inom bland annat Scouterna både som ledare men även ombud på nationella årsmöten och förtroendeuppdrag i distrikt. Men jag har även erfarenhet av partipolitik och andra föreningar där jag bland annat varit ordförande för en nationell ungdomsorganisation.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.