LANDSKAP

Stockholm

Ort

Nacka

Ålder

63

E-POST

gosta.westin@fd.stfturist.se

Gösta Westin

Vad skulle du vilja se för utveckling inom STF?

Vi behöver vara verksamma i hela landet och med ett brett utbud både på landsbygden och i stan. Våra anläggningar ska vara naturliga knutpunkter för de som vill turista i Sverige på ett hållbart sätt.

Vilken är den viktigaste framtidsfrågan för STF?

Logistiken för resor till och mellan våra anläggningar. Det kan inte vara enbart skolskjutsen som bestämmer avgångstider för resor på landet. På samma sätt måste tågtrafiken anpassas efter turisternas behov också. Ska vi kunna resa hållbart måste det gå att boka tåg med mer än tre månaders varsel. Här har STF stor möjlighet att synas och påverka.

Beskriv kort vem du är och varför du vill engagera dig inom STF.

Jag har arbetat med turism i stort sätt hela mitt arbetsliv, varav 15 år på STF som fjällchef och affärsutvecklare. Under den tiden fick jag förmånen att arbeta med stora delar av STFs utbud och har bland annat ansvarat för uppstarten av dugnadsarbetet, utbildningen av nya ansluta anläggningar och hållbarhetsfrågor. Har också jobbat internationellt med den globala vandrarhemsorganisationen samt suttit i Svensk Franchise styrelse och även i dåvarande Ekoturismföreningen styrelse. Numera arbetar jag med hållbara naturresor i hela världen och blev föreslagen att söka som medlemsombud. Naturligtvis vill jag gärna ta den chansen och hoppas mina erfarenheter ska kunna komma till nytta i arbetet som medlemsombud.

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.