barn som badar i skärgården

Boenden vid badplatser

Saltstänkta klippbad, finkornig sandstrand, uppfriskande fjällbäck eller bastubad vid en kristallklar sjö. Hur och var man bäst svalkar sig under heta sommardagar är en smaksak. Här tipsar vi om några boenden som ligger nära några av Sveriges allra härligaste badplatser!

Morgondopp med Österlens bästa läge

På STF Kivikstrands badhotell vaknar du utvilad i den gamla skolbyggnaden mitt i Kiviks gamla by, ett stenkast från havet. Efter morgondoppet kan du inta frukost på terrassen och sedan ta del av alla upplevelser Kivik har att erbjuda. Varför inte ett besök på Kiviks berömda musteri? Buss går från Ystad och Kristianstad bland annat, och stannar 300 meter från hotellet.

Läs mer och boka STF Kivikstrand Badhotell


Norrländskt bastubad i Abisko

bastubad vid abisko, torneträsk
Vad slår ett äkta norrländskt bastubad? Kombinationen av vedeldad bastu och kristallklart kallt vatten ger kanske den högsta av njutningar. Vid Torneträsks strand, en kort promenad från STF Abisko Turiststation, har den gamla sjöstugan gjorts om till en äkta vedbastu där du blickar ut över den klara fjällsjön direkt från bastufönstret.Tåg stannar dagligen vid stationen ”Abisko Turiststation”

Läs mer och boka STF Abisko Turiststation


Designsilo med dopp från bryggan

Upperud 9:9 är en spannmålssilo ombyggd till ett modernt designhotell. Här bor du vid Dalslands kanal med stor, inbjudande brygga och sjöutsikt i alla väderstreck. Börja dagen med frukost på bryggan för att sedan ta ett härligt dopp. Nu är du redo för att ge dig ut på äventyr i det vackra skogslandskapet eller ta en paddlingstur på kanalen! Åter på hotellet unnar du dig middag i restaurangen och ett efterföljande bastubad med kvällsdopp.

Läs mer och boka STF Upperud 9:9


Härligt havs- och insjöbad mitt i Stockholms arkipelag

I den mellersta delen av Stockholms skärgård ligger STF Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem. Här kan du välja mellan bad i två stora och klara insjöar eller i havet. Med ett rikt djur- och naturliv och en bofast befolkning är denna ö en riktigt liten pärla att besöka! Waxholmsbolaget trafikerar Svartsö året runt och Cinderella under maj – september.

Läs mer och boka STF Svartsö Skärgårdshotell & Vandrarhem


Bastu och bad intill Göta Kanal


I en historisk miljö precis vid Norsholms sluss hittar du STF Kapten Bille´s Restaurang & Logi. Efter badet i Göta kanal kan du njuta av den vedeldade bastun och avsluta med en middag på däcket, där allt lagats från grunden med stor kärlek till råvaran. Ta Östgötapendeln från Norrköping eller Linköping och byt till linjebuss i Kimstad.

Läs mer och boka STF Kapten Bille´s Restaurang och Logi


Uppfriskande fjälldopp vid fjällstuga

par badar i fjällen
Ett uppfriskande dopp i valfri fjällbäck, tjärn eller sjö omgiven av magnifika fjälltoppar är en svårslagen känsla. Perfekt svalka efter dagsvandringen eller annan svettig aktivitet. Tillhör du dem som räds lite lägre vattentemperaturer så erbjuder många av våra fjällboenden bastu där du kan höja temperaturen ytterligare både innan och efter doppet.

Bo nära badet i någon av STFs fjällstugor


Fyra pärlor vid Hälsinglands kust

Ta båten ut till Söderhamns skärgård bland öar, kobbar och skär. Här bor du i idyllisk skärgårdsmiljö på vandrarhem eller i egen stuga med altan och bastu vid havet. På fyra helt olika öar kan du njuta av klippbad, sandstränder och solnedgångar i havet. Välj mellan det trivsamma vandrarhemmet på Rönnskär eller de mysiga skärgårdsstugor på Enskär, Klacksöarna och Storjungfrun.


Doppa tårna i friska Armasjärvi

Ett stenkast från Willa Armas Bed & Breakfast finns en fin liten badstrand. Här kan du svalka dig efter en heldagsutflykt, eller hänga hela dagen med familjen, och avsluta med en rogivande bastu. Du får inte heller missa chansen att utforska den Tornedalska kultur- och naturskatten i området.

Läs mer och boka STF Willa Armas Bed & Breakfast


Vill du ha fler semestertips?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få massor av semestertips direkt till din e-post!

Få semestertips

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.