Rödklädd vandrare går Nikkaluokta till STF Kebnekaise Fjällstation

Nikkaluokta - Kebnekaise

Du börjar vandringen i byn Nikkaluokta där det finns restaurang och en liten butik. Leden går mestadels i björkskog. Och i starten på vandringen går leden på en smal smal traktorliknande väg. Senare övergår leden till en relativt stenig och spångad stig. Du som vill kan välja en båtfärd som kortar vandringen med 6 kilometer. Båten går flera gånger om dagen enligt turlista.

Vid båtbryggan väntar en utsikt över Kebnekaisemassivet. Här finns också nybyggda Restaurang Enoks som bland annat serverar våfflor med hjortron och  renburgare för den hungriga vandraren.

Du som fortsätter vandringen efter båtbryggan möter en sträcka som går svagt uppför under några kilometer innan du är framme. Du passerar bron över Tarfalajåkka, som avvattnar glaciärerna i Tarfaladalen. Väl framme på STF Kebnekaise Fjällstation har du tillgång till restaurang, butik och annan service för vandrare. När vädret tillåter avgår det dagligen guidade turer till Kebnekaises sydtopp.

Snabbfakta

Fjällkarta
Lantmäteriet BD6, BD8
Lantmäteriet Z6, Z8
Calazos ”Kebnekaisefjällen”

Etappens längd / tid
19 km / 5 – 7 timmar

Höjdskillnad
470 – 650 m ö h

Här finns STF
STF Kebnekaise Fjällstation

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.