STF Borlänge Lokalavdelning

Kontaktperson

Magdalena Lindblom

Telefon: 070-2330724

stf.borlange.familj@la.stfturist.se

Postadress

STF Borlänge Lokalavdelning - Gudfastegatan 23, 78443 Borlänge

Våra kommuner

Borlänge

Anslut dig till vår lokalavdelning

Mejla ossså får du mer information om vår verksamhet

Följ STF Borlänge Lokalavdelning

Facebook Instagram

Dagsturer

Älvravinerna

Älvravinerna är ett grönområde nära Borlänge tätort. Rundan går utmed älvravinens kant genom lummig lövskog. Utmed vägen finns många fina rastplatser och rundan lämpar sig väl för barnfamiljer och är lättframkomlig även med barnvagn.

Längd: 4,5 km
Tid: 1,5-2 h
Sevärdheter längs leden: Hushagen- gammal välbevarad bruksbebyggelse, Tunabygdens gammelgård, Borganäs kulle, ravinmiljöer.
Transport till leden: Buss 2 från centrum mot Borlänge sjukhus hållplats Gammelgården. Parkeringar finns vid Gammelgården och vid brofästet på östra sidan av Domnarvsbron (Erlandsforsgatan) samt vid Bullerforsens kraftstation.
Övrig information: https://naturkartan.se/sv/borlange/alvravinerna


Torsångs IP -Hagudden

Vandringen går längst motionsspåret från Torsångs IP till Hagudden. Ni kommer att vandra sjönära längst med Prästtjärn och Ösjön i totalt 4,5 kilometer. Underlaget är passande för barnvagn. Efter en stunds vandring kommer ni fram till en hage med Highland Cattle, här kan ni välja att gå höger in i hagen och följa vattnet, eller gå rakt fram och följa hagen utan att behöva gå in i den. När hagen tar slut är det bara att gå till höger och återigen följa vattnet. Sista 100 metrarna ut på udden viker man av från motionsspåret och ut på en spännande naturstig, denna är inte lämplig för barnvagn. Väl ute på udden möts ni av en mysig plats för fika och lek. Där är det också en fantastiskt vacker utsikt över Ösjön, och vid bra väder ser ni ända till Ornäs.

Längd: 4,5 km
Tid: 1-2 h
Transport till leden: Parkering vid Torsångs IP eller Torsångs församlingsgård. Det går att åka buss till Torsångs IP från Borlänge centrum. Åker du buss kan du sedan ta bussen från Uvbergsviken (nära Hagudden) tillbaka till Borlänge centrum.
Övrig information: https://naturkartan.se/en/borlange/hagudden

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.