Upplev mer

Vandring

Vandra i fantastisk, sjönära natur! Naturen runt Vårdnäs bjuder på flera naturreservat med orörd urskog, Gustav Vasas eklandskap,  långa spångar i de ”östgötska tropikerna”, Kinda kanal och flera sjöar för både bad och dricksvatten.

Området omkring Vårdnäs är perfekt för dig som vill utforska vandring i Östergötland. Du kan ströva fritt på småstigar i vackra naturreservat, eller planera din vandring längs terrängvänliga vandringsleder.

Runt omkring sjön Stora Rängen går en del av den välkända Östgötaleden. Vandringen runt hela sjön är 45 kilometer, med gott om rastplatser och sevärdheter. Du behöver inte ta dig hela vägen runt för att uppleva sträckan, med utgångspunkt från Vårdsnäs Stiftsgård finns gott om möjligheter att planera både kortare och längre dagsturer längs etapper på Östgötaleden. Vandra till exempel kyrkleden till någon av badplatserna vid Storsjön eller Sätrasjön, eller vandra upp genom Sörängens naturreservat mot vackra Stavsäter.

Kanot, kajak eller roddbåt

Upplev vårt fantastiska sjösystem på det mest rofyllda och nära sätt som går. Hyr kajak, kanot eller roddbåt hos oss. Beroende på hur länge du vill vara ute på sjön kan du nå olika delar av vårt vackra system med både slott, slussar, bad & grillplatser och enastående natur i en omedelbar närhet. Stanna på någon intilliggande ö eller paddla längst kanalen till härliga badklippor. Vi kan ordna både lunchpaket och fikakorg om ni önskar. Här finns även rika möjligheter att få ett fiskeminne för livet.

På Vårdnäs stiftsgård

  • Bad. Vår badplats bjuder på svalkande dopp, sommar som vinter.
  • Biljard & Dart. En trappa ner under salongen finns ett uppehållsrum med biljardbord och darttavla.
  • Boulebana. I skuggan av åldriga ekar har vi krattat boulebanan för en skön eftermiddag. Ta med dina egna klot eller hyr i receptionen.
  • Fotboll- volleyboll- & aktivitetsplan. Här finns plats för allehanda gräsplansaktiviteter som fotboll, volleyboll, brännboll, 5-kamp med mera. Vi har även diverse spel så som kubb och krocket till utlåning. Planen är bokningsbar.
  • Kapellet. I kapellet hålls meditationer, andakter och gudstjänster under hela året. Med extrastolar rymmer rummet 80 personer. Om er grupp vill ha något arrangemang i kapellet hjälper vi gärna till med detta. Rummet är till för att användas. Kanske skulle ni vara här och summera dagen, boka en meditation eller bearbeta en fråga. Våga mötas utanför boxen.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.