Mat & dryck

Boendets huvudsida: STF Vallåsens Värdshus

Vår restaurang

Moa Källén är matkreatör och delägare på Vallåsens Värdshus. Hon har utvecklat sin unika och fria matlagningsstil tillsammans med gäster, familj och vänner i många år. Moas uttryck är kreativt, smakrikt och detaljerat samtidigt som det är okonstlat. Hennes inspiration kommer från säsongernas skiftningar, livets kontraster och en stor kärlek till färg och form. Råvaror hämtas från trädgården, skogen och närliggande producenter så långt det är möjligt, men smaken är alltid högsta prioritet.

Restaurangen är öppen på utvalda datum under året samt under juli månad. Kontakta oss för tider och datum eller besök vår webbsida.  I december är du välkommen hit för vårt stämningsfulla julbord. Sommartid kan du njuta av en fika i vår stora lummiga skogsträdgård. Vi använder ekologiska, närproducerade och rättvisemärkta produkter så långt det går. Vi låter gärna säsongen och skogens skafferi styra menyn och väljer de råvaror som är bäst för årstiden. I trädgården odlar vi örter, sallader och annat gott som vi använder i vår restaurang.

Starta dagen med vår sköna frukost. Den består av hembakat bröd, egna marmelader, närproducerad äppelmust, egen rostad müsli, nybryggt kaffe och mycket mer.

Om vi inte har öppet

Vi önskar att vi kunde ha öppet för dig precis när du vill äta vår mat. Men eftersom vi har bröllop, grupper och även familjer som vi ibland vill träffa, så kan vi inte ha öppet varje kväll. Vi vill inte göra någon gäst besviken och erbjuder därför en matkasse som håller hög klass och vår touch, som du enkelt fixar själv i gästköket. Den kan du beställa när som helst. Vi kallar matkassen Pasta Vallizzio. Den innehåller handgjord pasta från våra vänner på Pastafabriken i Ingelstorp, samt en tomatsås och nässelpesto från Moas kök. Den är galet god.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.