Upplev mer

Här på Växhuset bor du i en trädgårdsmiljö med ekologiska förtecken. Du kan strosa runt i trädgården och läsa om våra idéer på informationsskyltar eller gå vår lilla ekostig runt området (1 km). Vi erbjuder möjlighet att delta i guidade visningar inklusive lunch med råvaror från gården. Vi har också längre kurser med helpension, kring odling och hållbart byggande. Vår och höst kan du delta i våra retreater och återhämta dig i vår enkla och vackra miljö.

Vandrarhemmet ligger vid Edesjön, som är en liten skogssjö med gott om fisk och vatten som inbjuder till bad och fiske. Här kan du låna en eka och ett metspö och prova fiskelyckan eller varför inte ta en kanottur i kvällssolen. En skogsstig tar dig upp på Djupdalsberget. Från toppen har du milsvid utsikt över Edesjön och Ljusnans dalgång. Det finns även längre leder kring Edesjön.

Du kan avnjuta din frukost i det grönskande växthuset eller i vår gästträdgård bland körsbärsträd och bärbuskar. Det går bra att köpa frukost och andra varor i vår lilla gårdsbutik som är öppen dagligen mellan klockan 8 och 9.

För barnen är det fritt fram att leka och ha kul och om de vill får de gärna mata hönsen.

Fina cykelvägar finns i omgivningen. Cykel och karta finns att låna.

Inom ett par mils omkrets finns intressanta kulturvärden. Världsarvet hälsingegårdarna liksom Skärså fiskeläger och Trolldalen med Växbo linspinneri är goda exempel inom cykelavstånd.

Söderhamns tätort ligger 18 km härifrån och Bollnäs 27 km.

Varmt välkommen!

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.