Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Ohboy Hotell Malmö

I Malmö, Sveriges tredje största stad, får du uppleva kultur, spännande mat, innovativ arkitektur och en livlig och social atmosfär. Kanske inte för inte att den kallas för Sveriges Berlin. Malmö är mer än en stad. Malmö är fullt av kreativa människor som skapar teater, konst och musik. I Malmö kan du träffa på en lovande ung designer, en kock som är stolt över sin första Michelinstjärna, en regissör som utmanar gränserna eller ett band som nyss har spelat in sitt första album. I Malmö flödar idéerna. Det märks på mångfalden och människorna. Samtidigt är tempot lite mer tillbakalutat, invånarna lite vänligare och avstånden lite kortare.

Det bästa sättet att se allt som Malmö har att erbjuda är från cykel. Malmö är en mycket cykelvänlig stad, och det är bara att hoppa på cykeln utanför din dörr. Stadens största sevärdheter ligger knappt 20 minuter med cykel från varandra. Cykla genom gröna parker, njut av en picknick i parken eller ta en öl på torget. I Sveriges minsta storstad finns allt inom bekvämt avstånd.

Mat

Malmö kan stoltsera med fler restauranger per invånare än någon annanstans i Sverige, och Malmös restaurangliv bjuder på allt från falafel till Guide Michelinkrogar och allt däremellan. Restauranger och caféer hittar du många både i Västra Hamnen och runt omkring i Malmö. Runt Möllevångstorget och Davidhallstorg experimenterar unga restaurang- och bistroägare med kulinariska influenser från bland annat Frankrike, Italien, Indien, Libanon och Iran. Besök Tareq Taylors egen restaurang eller njut nyupptagen fisk vid de gamla fiskehoddorna.

Kultur

Kulturen är alltid närvarande i Malmö. Konserthuset Malmö Live ger allt från barnmusikaler till konserter med världsartister inom rock, klassisk musik och jazz. Malmö Opera sätter upp ett brett utbud av föreställningar inkluderat balett, klassisk opera och musikaler med unik scenografi och konstnärligt uttryck. På sommaren intar Sommarscen Malmö med många överraskningar och utmaningar, de flesta utomhus. Malmö har också en lång tradition av experimentell teater. Flera mindre grupper har egna scener där de testar gränserna och visar upp nya talanger. Njut av en musikal på någon av de mindre teatrarna och se världsberömda artister uppträda på scenen.

Museer, konst och konsthantverk

Det finns över 300 offentliga konstverk och många exempel på innovativ arkitektur i Malmö. Besök något av de privata gallerierna eller upplev modern konst på Malmö Konsthall och Moderna Museet. Malmö konstmuseum visar äldre och samtida konst medan Form Design Center vid Lilla Torg är en samlingsplats för modern svensk och skandinavisk design.

Ta en promenad längs Malmöhusvägen och besök Malmö Museer, som är tre olika museer på rad. Upplev allt från Nordens äldsta bevarade renässansslott, en äkta ubåt och ett nytt akvarium till gamla bilar och flygplan, till och med jetplan. Njut gärna av en fika i Slottsträdgårdens kafé bakom slottet.

För den som gillar vintage, återbruk, design och hantverk finns mycket att utforska i Malmö. Allt från gallerier till små second hand-butiker.

Hav, bad och träning

Gillar du hav och strand är det bara ett stenkast bort från hotellet. På sommaren kan du njuta på den långsträckta Ribersborgsstranden med vit sand och långa bryggor eller så väljer du djuphavsbadet Scaniabadet där du kan dyka i det blå eller sola på trädäcket. Där finns även beachvolleybollbanor och Musikkullarna, gräskullar med inbyggd musik. Myllret av människor här en het sommardag är något mycket speciellt. Du bör inte heller missa atmosfären på Kallbadhuset med anor från 1800-talet. Det är öppet året om ifall du känner för ett uppfriskande vinterbad, bastu finns förstås att värma upp sig i!

För dig som vill träna finns det massor av möjligheter. Mitt emot hotellet kan du vässa på skejtkunskaperna, eller bara beundra de duktiga åkarna. Stapelbäddsparken är en gigantisk aktivitetsyta med bland annat norra Europas största skatepark och en boulderpark och rollerderbybana. I inomhuslokalerna under själva stapelbädden finns plattformen stpln som samlar människor med verkstäder, kultur och plats för egna projekt.

Flera gym och frisksportsanläggningar finns i området och vill du jogga rekommenderar vi en tur i spåret längs Ribersborgsstranden, det finns även en 2 km elbelyst slinga på Limhamnsfältet.

Upplev mer

Från Malmö har du hela Skåne på bekvämt avstånd med tåg, buss eller bil. Utmärkta kommunikationer gör att det är enkelt att med Malmö och Ohboy Hotell som din bas göra dagsutflykter till en massa spännande ställen. Naturen är inte heller långt borta. Ena dagen kanske du åker till Ystad och Österlen. Nästa dag upp till Helsingborg med Sofiero slott och den härliga Kullahalvön. Eller vandra Skåneleden längt havet, cykla på Kattegattleden eller gör en dagstur till en lummig nationalpark.

Se tillgänglighet och boka. Från 595 kr

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.