Upplev mer

Boendets huvudsida: STF Lotstornet Aspö

Att befinna sig på skärgårdsidyllen Aspö är en upplevelse i sig. Här vilar ett särskilt lugn och dagarna kan fyllas både med aktiva upplevelser och skönt häng. En dagsutflykt till Karlskrona med omgivning görs också enkelt. Eller kanske ger du dig ut på upptäcktsfärd i den blekingska skärgården.

Bada

Det finns ett flertal badplatser runt ön. På norra sidan nära färjeläget ligger Päronviken, en liten vacker vik med få badgäster. I nordost hittar du Aspö Havsbad. Här finns omklädningshytter, brygga och lekplats. På Aspös nordvästra sida ligger Djupvik. Den långgrunda stranden är extra lämplig för små barn. De större barnen roar sig gärna genom att hoppa och dyka från den gamla ångbåtsbryggan. Strax väster om Djupvik finner du Norre Strand där du kan bada från klipporna och njuta av den vackra solnedgången över grannön Hasslö.

Rida

Att rida på Aspö är ett skönt sätt att se ön. För dig som har lite ridvana finns 2 timmars turer. Hör dig för om tillgänglighet och boka direkt på 0708703627.

Cykla

Aspö är som gjord för cykling. I ett stilla tempo tar du dig fram och hinner se alla vackra platser och känna härliga dofter. Kanske stanna för ett svalkande dopp i havet. Du kan cykla både på de lätt trafikerade vägarna och på de fina cykelvägarna som är anlagda i skogen. Cyklar finns att hyra.

Tennis

Mitt på ön ligger två tennisbanor som är öppna för allmänheten. Bokar speltid gör du genom att köpa en bokningsbiljett och sedan klistra in denna på ledig tid på de schema som finns i kurerna vid banorna. Ta med eget rack och bollar.

Historiska besöksmål

Drottningskärs Kastell från 1600-talet med sina vallgravar, tjocka murar, kanoner och utsikt över vida vatten eggar fantasin. Befästningen är omgiven av fyra bastioner som döptes efter svenska drottningar – Maria, Hedvig, Ulrica och Christina. Guidade visningar av Kastellet ges under sommaren och här finns också historiska utställningar.

Militärmuseum för Rörligt Kustartilleri, KA2, är ett annat spännande besöksmål. Museet är beläget mitt på ön och ger dig en ordentlig insikt i hur skärgården såg ut när den var bemannad av militären.

Se tillgänglighet och boka.

Sök & boka

Det kan vara svårt att skiljas från en trogen följeslagare...

Men för att du inte skall gå miste om funktioner på vår webbplats rekommenderar vi att du byter till en av följande webbläsare och aktiverar automatiska uppdateringar.